1. coffeedragon's Avatar
    So I've got a nearly new 8130 and the trackball is really pooched. Scrolling in any direction takes forever and sometimes it barely moves at all, other times it moves normally just like it should. I took the whole thing apart and cleaned it with no improvement. Then I took the trackball out of my 8310 which works perfectly and put it in the Pearl and it still works like crap.

    I tried messing with the sensitivity thinking maybe it was just down too low and that's when things got weird. When scrolling down the pointer would jump up and down rapidly, same with scrolling side to side. From the way it looks, when I'm scrolling down the magnetic pickup on the "up roller" is also registering movement and the 8130 is doing a one step forward, one step back sort of thing. It doesn't happen all the time, just most of the time.

    So here's the question. Is there a way to calibrate the trackball? Touchscreen phones always have a menu somewhere that lets you recalibrate the screen, maybe there's the same thing for the trackball? I've tried upgrading from 4.5.0.77 to .138 with no improvement so it's not software. I've done soft and hard resets as well.

    Please help!!!
    06-09-09 08:09 PM
  2. thekrishna's Avatar
    If the cursor is just moving slow it could be a memory issue. If the trackball is just not responding, then you need a new one.
    The crackbeery storr sells them, and they work perfectly (got one bout a month ago)

    Good luck

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    06-10-09 01:51 PM
  3. coffeedragon's Avatar
    I checked the memory and I've got 17mb free so I don't think that's the problem. The trackball is spotless at this point having been thoroughly cleaned, then replaced entirely with a trackball from a perfectly working Curve.

    Anyone else???
    06-10-09 01:56 PM
  4. Username5300's Avatar
    So you replaced it with a trackball from a curve? Did you use the other in the curve to see if it works?
    06-10-09 02:04 PM
  5. coffeedragon's Avatar
    yup, worked fine in the curve, I can swap them back and forth and they both work in the curve but not in the pearl
    06-10-09 02:05 PM
  6. thekrishna's Avatar
    Prob something wrong with the pearl it self (I know captain obvious). Did you get from your carrier or did you buy it?

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    06-10-09 10:03 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD