09-25-15 05:56 AM
109 1234 ...
tools
  1. anon(3983727)'s Avatar
    I have thousands of pictures with about 40 folders and it takes about 3-4 seconds to open and render all thumbnails. I have photos saved to a 32 gig memory card
    dbollman423 likes this.
    04-22-15 12:54 PM
  2. Eddie Lee4158's Avatar
    I have never had any problem with lagging. If the photos are stored in SD card, it does take a bit longer,but 10-15 seconds? You got to be kidding.

    Posted via CB10
    04-22-15 01:05 PM
  3. doxa sub750T's Avatar
    No lag since Oct of last year

    Posted via CB10 with BlackBerry PP
    04-22-15 01:06 PM
  4. Stomps01's Avatar
    No lag here.....


    Posted via CB10
    04-22-15 01:11 PM
  5. whatsever's Avatar
    using a bad SD card, memory corrupted or some files are bad on the phone but. get out your sd card and is it still no good try to do a clean wipe.

    My passport is quick in opening folders etc. and tested with the neighbours but his iphone 5S is lagging, he know because the OS sucks but he must wait for 9 months to get a new phone. His sone has a sony Z2 and that one was as quick as mine . Fun thing is that my bank app opens quicker and that is an android app
    04-22-15 01:38 PM
  6. NamelessStar's Avatar
    only issues i had with lag was on 10.3.1 i went back to 10.3.0 and device is speedier than ever.
    04-22-15 02:42 PM
  7. mr_vpw's Avatar
    Try to use UHS-1 cards. I started off with a class 10 and saw a little lag. Since I started using a UHS-1 128 GB card, lag is now non-existent.

    -- Passport, VMO, Toronto CA
    Quite... cheap and cheerful SD cards are rubbish. End of.

    Posted via CB10
    04-22-15 03:19 PM
  8. bh7171's Avatar
    No lag at all on my Passport. Over 2500 photos on a 32 GB micro SD and it's almost instant. Something is a miss with your SD card.

    Z30-simply the best touch screen BlackBerry
    04-22-15 03:22 PM
  9. moegh's Avatar
    More than 2500 photos and no lag
    On phone memory not cd card

    CB10 - Q10
    04-22-15 03:53 PM
  10. jojon2se's Avatar
    Given the sort of holdups people report, there may be something with the SQL implementation and scheduling, and maybe its memory management...

    I have yet to suffer anything with my Passport, but I have on a couple of occasions had my Z30 lock me out of the phone app for several minutes, presumably whilst reindexing the address book and call history -- it happened once or twice with the hub, as well.

    If the bottleneck is there, it stands to reason that the same kind of things would manifest in any library-heavy app that relies on the same database services, such as the photos and music applications. (EDIT: ...and calendar entries, and personal word prediction dictionary, and... you get the picture... :7 )
    04-22-15 04:10 PM
  11. jpoq's Avatar
    Never. I suggest to reboot. Maybe you have an app using lots RAM?

    Posted via CB10 from Passport
    04-22-15 05:03 PM
  12. Stomps01's Avatar
    More than 2500 photos and no lag
    On phone memory not cd card

    CB10 - Q10
    2500???? wtf lol

    Posted via CB10
    04-22-15 07:10 PM
  13. nglfmark's Avatar
    Same here.

    Posted via CB10
    04-22-15 07:15 PM
  14. dbollman423's Avatar
    I have thousands of pictures with about 40 folders and it takes about 3-4 seconds to open and render all thumbnails. I have photos saved to a 32 gig memory card
    I'm on a z10 for now and my phone only takes 3-4 seconds to load. I have a good card though.

    Posted via CB10
    04-22-15 07:26 PM
  15. The_Passporter's Avatar
    I have been experiencing some lag also or perhaps you could say freezing. Normally everything works very quickly no problems but the occasional freezing is annoying. Hopefully it's nothing or something updating in the background.

    Posted via CB10
    djtim likes this.
    04-22-15 07:49 PM
  16. BBJonbo's Avatar
    I have just shy of 8k photos on my SD card. 64GB class 10. About 3 seconds to open Pictures app and display. More than acceptable.
    04-22-15 11:42 PM
  17. dejanh's Avatar
    No lag at all EVER

    BBM Channel C0001F285
    That's a lie. The Passport definitely lags lots of times. However, so does the iPhone 6 and iPhone 6 Plus, and virtually every other phone. Poorly optimized apps will do this most often.
    04-23-15 01:39 AM
  18. toc610's Avatar
    No issue. 2-3 seconds to open Pictures. Rebooting your phone every once in a while makes him happy, I find.
    I run latest standard OS.

    ოო fяσм му мιgнту ραѕѕρσят ოო
    04-23-15 02:38 AM
  19. moegh's Avatar
    2500???? wtf lol

    Posted via CB10
    More than and I'm using q10 not passport

    CB10 - Q10
    04-23-15 03:34 AM
  20. aurelpascu24's Avatar
    Passport have no lag is like saying as a men that you never masturbate. I had passport and yes it have lag with 10.3.1. The os isn't well optimized for powerfull hardware.
    I am back to q10 from passport and it terms of lag I see no differences.

    Q10-Passport-Q10...
    04-23-15 04:21 AM
  21. RexdaleNap's Avatar
    No lag since I sold my note 3.

    Even more stable with 10.3.2.5 autoload it but backup what is essential
    04-23-15 04:27 AM
  22. BBd00d's Avatar
    I have no lag at all on this device, smoothest device I've ever owned.

    Posted via CB10
    04-23-15 04:38 AM
  23. geraham's Avatar
    I never have this experiences before, my passport works very well, not even a single lag. I am using 64gb media card, photos, music, videos, everything most of it goes to the media card UHS.

    Now running on Os 10.3.2.500



    On My RedPassport
    04-23-15 06:03 AM
  24. djtim's Avatar
    I have been experiencing some lag also or perhaps you could say freezing. Normally everything works very quickly no problems but the occasional freezing is annoying. Hopefully it's nothing or something updating in the background.

    Posted via CB10
    I have the same issue as well. Funny because no one believes me.
    04-23-15 08:27 AM
  25. djtim's Avatar
    I have been experiencing some lag also or perhaps you could say freezing. Normally everything works very quickly no problems but the occasional freezing is annoying. Hopefully it's nothing or something updating in the background.

    Posted via CB10
    I have the same issue as well. Funny because no one believes me.
    04-23-15 08:27 AM
109 1234 ...

Similar Threads

  1. Connect Passport to a beamer?
    By nimra in forum BlackBerry Passport
    Replies: 5
    Last Post: 09-25-15, 10:21 AM
  2. Location-Path of native BB10 apps, where is it?
    By Fotis_Greece in forum BlackBerry 10 Apps
    Replies: 2
    Last Post: 09-21-15, 11:24 PM
  3. Mic problem with z30
    By azharraja85 in forum BlackBerry Z30
    Replies: 2
    Last Post: 09-21-15, 06:37 PM
  4. Issues with Facebook unable to show posts
    By divernan in forum BlackBerry 10 OS
    Replies: 4
    Last Post: 09-21-15, 04:22 PM
  5. Any luck with Android Pay working on BB10?
    By bmtaylor9 in forum BlackBerry Z30
    Replies: 2
    Last Post: 09-21-15, 01:01 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD