1. shawnreum's Avatar
    Has anyone here ran across an instance where a Web site affects certain OS functions on their Passport. But that same Web site does absolutely nothing on other phones?

    And before the jokes start flying. Let me be clear about what type of site I'm talking about.
    It's a life style forum site.

    And yes I've stopped using my Passport to read up on the site.

    Just wondering if anyone else has run across the same issue with what seemed to be a clean site, but accessed with Passport it seemed not to be true.

    "I reject your reality and substitute my own!" from Adam Savage
    Last edited by shawnreum; 07-13-15 at 12:37 PM.
    07-13-15 11:45 AM
  2. paulwallace1234's Avatar
    You're gonna have to tell us what is been **affected** (guygardner73 smart arse) exactly?
    Last edited by paulwallace1234; 07-13-15 at 04:31 PM.
    07-13-15 11:53 AM
  3. shawnreum's Avatar
    Well phone works great. I visit the web site thru the browser everything seems perfect.
    But than I go to listen to music thru headphones and the headphones are not recognized. And the music plays thru headset speakers.
    Restart phone and all is good for a while until, music's paused by its self.
    Turn music back on and guess what? Plays thru headset again.
    An OS reload fixes the problem. But if the web site is visited again after the OS reload than the same issues arise again.

    I know what causes the problem and how to fix it.

    But has anyone else ran across this before?
    See my OP for further description.

    "I reject your reality and substitute my own!" from Adam Savage
    07-13-15 12:02 PM
  4. guygardner73's Avatar
    *affected*

    PassportSQW100-1/10.3.1.2576 O2 UK
    07-13-15 12:26 PM
  5. paulwallace1234's Avatar
    Well phone works great. I visit the web site thru the browser everything seems perfect.
    But than I go to listen to music thru headphones and the headphones are not recognized. And the music plays thru headset speakers.
    Restart phone and all is good for a while until, music's paused by its self.
    Turn music back on and guess what? Plays thru headset again.
    An OS reload fixes the problem. But if the web site is visited again after the OS reload than the same issues arise again.

    I know what causes the problem and how to fix it.

    But has anyone else ran across this before?
    See my OP for further description.

    "I reject your reality and substitute my own!" from Adam Savage
    Does the website have any Video/Audio Advertisements?
    Sounds very very odd.
    07-13-15 04:33 PM
  6. Ment's Avatar
    Sounds like from your description that its some cookies issue that expects an Android/IOS browser.
    07-13-15 04:39 PM
  7. shawnreum's Avatar
    Does the website have any Video/Audio Advertisements?
    Sounds very very odd.
    Yes it has Ads but they are all click to enter. But does cycle different Ads thru the Ads place along right of screen.

    "I reject your reality and substitute my own!" from Adam Savage
    07-13-15 05:19 PM
  8. shawnreum's Avatar
    Sounds like from your description that its some cookies issue that expects an Android/IOS browser.
    The web pages work perfectly. And I've tried the delete cookie before.
    For some reason, only this one Web site causes problems with the OS headphone recognition.


    "I reject your reality and substitute my own!" from Adam Savage
    07-13-15 05:21 PM
  9. deadcowboy's Avatar
    Hmm, I've noticed that certain internet videos will reset my volume level from nil to 50% or so. Very annoying.
    07-13-15 05:30 PM
  10. Ment's Avatar
    The web pages work perfectly. And I've tried the delete cookie before.
    For some reason, only this one Web site causes problems with the OS headphone recognition.


    "I reject your reality and substitute my own!" from Adam Savage
    Have you tried an alternate BB browser on that site?
    07-13-15 09:07 PM
  11. shawnreum's Avatar
    Have you tried an alternate BB browser on that site?
    Not yet, but I might.
    For now I just haven't gone back to the site since the OS reload I did in order to fix the headphone issue.

    Has anyone else been able to pin point an OS issue due to a Web site?

    "I reject your reality and substitute my own!" from Adam Savage
    07-13-15 09:24 PM
  12. Uzi's Avatar
    Url, I'll test it

    BlackBerry -Secured to the Core | CB MOD
    07-13-15 09:57 PM
  13. shawnreum's Avatar
    Url, I'll test it

    BlackBerry -Secured to the Core | CB MOD
    Pm sent

    "I reject your reality and substitute my own!" from Adam Savage
    07-13-15 10:33 PM
  14. Uzi's Avatar
    Pm sent

    "I reject your reality and substitute my own!" from Adam Savage
    Sign up and testing, so far no problem but I have experience once with Microsoft site I think, made my browser crash and force the phone to reboot

    BlackBerry -Secured to the Core | CB MOD
    07-13-15 10:48 PM
  15. shawnreum's Avatar
    Sign up and testing, so far no problem but I have experience once with Microsoft site I think, made my browser crash and force the phone to reboot

    BlackBerry -Secured to the Core | CB MOD
    In this case the affect is the headphone jack becomes unrecognized at a later date in time randomly.

    I could be right after log out, an hour from now, or 10 hours from now.
    But next time headphones are used would be the true test.

    "I reject your reality and substitute my own!" from Adam Savage
    07-13-15 11:00 PM
  16. Uzi's Avatar
    In this case the affect is the headphone jack becomes unrecognized at a later date in time randomly.

    I could be right after log out, an hour from now, or 10 hours from now.
    But next time headphones are used would be the true test.

    "I reject your reality and substitute my own!" from Adam Savage
    Noted I'll give it a test with headphone

    BlackBerry -Secured to the Core | CB MOD
    07-13-15 11:01 PM
  17. shawnreum's Avatar
    Noted I'll give it a test with headphone

    BlackBerry -Secured to the Core | CB MOD
    Any "hickups"?
    I've avoided the site and since than, and day 3 and no issues.

    "I reject your reality and substitute my own!" from Adam Savage
    07-15-15 08:04 AM
  18. shawnreum's Avatar
    No one has ran across this issue?

    "I reject your reality and substitute my own!" from Adam Savage
    07-23-15 08:17 AM
  19. Uzi's Avatar
    No one has ran across this issue?

    "I reject your reality and substitute my own!" from Adam Savage
    Hi sorry for the late reply, I can confirm my hardware is fine using headset no glitch

    BlackBerry -Secured to the Core | CB MOD
    07-23-15 08:27 AM
  20. shawnreum's Avatar
    Hi sorry for the late reply, I can confirm my hardware is fine using headset no glitch

    BlackBerry -Secured to the Core | CB MOD
    That's weird.
    BlackBerry RMA my first passport.
    Got this second Passport and go to the same website and it does the same thing again.
    But this phone I can do a OS reload to fix it.
    Then if I go to the website again, the issue comes back.

    Oh well, guess I stay off it with my Passport, or just live with the headphone jack issue.

    Do you by chance have a anti virus app or used a different browser than BlackBerry browser?


    "I reject your reality and substitute my own!" from Adam Savage
    07-23-15 11:34 AM

Similar Threads

  1. Blue highlight always on
    By jackstar86 in forum BlackBerry Classic
    Replies: 8
    Last Post: 07-15-15, 05:25 PM
  2. Please How do I fix my USB port on my Q10
    By jaynas94 in forum Ask a Question
    Replies: 6
    Last Post: 07-15-15, 05:02 PM
  3. Solid Snake on BlackBerry Classic
    By Firas Jabal in forum General BlackBerry Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 07-14-15, 08:47 PM
  4. MMS issues, Q10 on H2O Wireless
    By mcguire_michael in forum Other US Carriers
    Replies: 4
    Last Post: 07-13-15, 08:13 PM
  5. Replies: 1
    Last Post: 07-13-15, 08:43 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD