1. KorChi_JapThai's Avatar
    This is my first thread and good luck for me

    Thin vertical line on screen starting to appear on my passport screen, a dead pixel maybe? It is hardly visible (for now) but this really disappoints me.

    Questions:
    Is this defective screen or a minor software bug?
    Am I the only one experiencing this?
    Any fix for this without going to the blackberry service center? (because i have no other phone except this Passport)

    what i did to fix this:
    restart (not fixed)
    Reset (not fixed)
    reload OS by Autoloader (not fixed)
    Reload OS using Sachesi (not fixed)

    Thanks in advance.
    06-21-15 04:06 AM
  2. mvpcrossxover's Avatar
    Bbve screen test.
    BlackBerry Link full backup.

    Posted via CB10
    06-21-15 04:41 AM
  3. KorChi_JapThai's Avatar
    Bbve screen test.
    BlackBerry Link full backup.

    Posted via CB10
    done, is barely visible on red and white screen. thin black line is present on left side, one cm away from the edge.
    06-21-15 04:53 AM
  4. jdesignz's Avatar
    How does it look like? Can u post a picture? I think I have one on mine but I'm not sure because I still have the factory screen protector.

    Pasaporte Pilipinas | SQW100-1/10.3.2.2204
    06-21-15 06:52 AM
  5. dreamz_gaurav's Avatar
    If your device is under warranty, I'd recommend visiting a BlackBerry service centre.

    Posted using Z30 on 10.3.1.2558
    KorChi_JapThai likes this.
    06-21-15 07:04 AM
  6. KorChi_JapThai's Avatar
    I tried to take pictures, but it's not really visible on my cam, imagine there is very tiny hair strand vertically place on your screen. Not much visible on the first look.

    Posted via CB10
    06-21-15 07:08 AM
  7. KorChi_JapThai's Avatar
    If your device is under warranty, I'd recommend visiting a BlackBerry service centre.

    Posted using Z30 on 10.3.1.2558
    Yes, it is, still on warranty.

    Posted via CB10
    Last edited by KorChi_JapThai; 06-21-15 at 07:31 AM.
    06-21-15 07:10 AM
  8. anon9347040's Avatar
    This is my first thread and good luck for me

    Thin vertical line on screen starting to appear on my passport screen, a dead pixel maybe? It is hardly visible (for now) but this really disappoints me.

    Questions:
    Is this defective screen or a minor software bug?
    Am I the only one experiencing this?
    Any fix for this without going to the blackberry service center? (because i have no other phone except this Passport)

    what i did to fix this:
    restart (not fixed)
    Reset (not fixed)
    reload OS by Autoloader (not fixed)
    Reload OS using Sachesi (not fixed)

    Thanks in advance.
    I don't see calling Blackberry on your list of what you did to fix this. You said you are trying to avoid that option. Unless you are willing to dismantle the device to troubleshoot the screen cable assembly, you will have to have it serviced.

    Thin vertical lines on an screen are not software issues. It is hardware.

    -- Passport, Virgin Mobile (Toronto)
    06-21-15 10:22 PM
  9. joshua_sx1's Avatar
    Just hold the 'up' and 'down' volume together to get a screen shot.

    Posted via CB10
    06-21-15 11:21 PM
  10. KorChi_JapThai's Avatar
    I don't see calling Blackberry on your list of what you did to fix this. You said you are trying to avoid that option. Unless you are willing to dismantle the device to troubleshoot the screen cable assembly, you will have to have it serviced.

    Thin vertical lines on an screen are not software issues. It is hardware.

    -- Passport, Virgin Mobile (Toronto)
    I tried to call the service provider here on our place, they said its probably 2 to 3 days to fix.
    And you are right its a hardware issue.

    Posted via CB10
    06-22-15 12:10 AM
  11. KorChi_JapThai's Avatar
    Just hold the 'up' and 'down' volume together to get a screen shot.

    Posted via CB10
    Thanks, it is confirmed that is. A hardware issue, I should send this to the service provider here on my place.

    Posted via CB10
    06-22-15 12:11 AM
  12. KermEd's Avatar
    Thanks, it is confirmed that is. A hardware issue, I should send this to the service provider here on my place.

    Posted via CB10
    I would send it in. Defective pixels are one-pixel and manufacturers have a minimum number before you can RMA - usually between 1 and 12.

    A range or line is different, it could be a symptom of a bigger impending hardware issue including cracking, bad connections on the motherboard, or even a bigger failure. That one should replaced if you can.

    Posted to CB via my Passport | FileArchiveHaven
    KorChi_JapThai likes this.
    06-22-15 12:20 AM
  13. KorChi_JapThai's Avatar
    I would send it in. Defective pixels are one-pixel and manufacturers have a minimum number before you can RMA - usually between 1 and 12.

    A range or line is different, it could be a symptom of a bigger impending hardware issue including cracking, bad connections on the motherboard, or even a bigger failure. That one should replaced if you can.

    Posted to CB via my Passport | FileArchiveHaven
    Thanks KermEd.

    Posted via CB10
    06-22-15 12:34 AM
  14. jdesignz's Avatar
    Thanks, it is confirmed that is. A hardware issue, I should send this to the service provider here on my place.

    Posted via CB10
    Here in Philippines?

    Pasaporte Pilipinas | SQW100-1/10.3.2.2204
    06-22-15 12:57 AM
  15. gooner8688's Avatar
    Experiencing the same issue in Singapore here. Sent it for repairs seems to be a display issue and the display is being replaced atm. Bought the device in North America on warranty and was told by Blackberry in Singapore that the warranty is not valid internationally but by region (pretty annoyed about this after I paid full price for the device there). Would cost me about the same to ship it back and here with insurance. Love the device, need it for work soon and paying to get it fixed.
    06-22-15 07:16 AM
  16. guygardner73's Avatar
    Just hold the 'up' and 'down' volume together to get a screen shot.

    Posted via CB10
    Hahahahahahahahahahahahaha! I'm saying nothing! Lol.

    PassportSQW100-1/10.3.1.2576 O2 UK
    m3ach likes this.
    06-22-15 07:37 AM
  17. KorChi_JapThai's Avatar
    Here in Philippines?

    Pasaporte Pilipinas | SQW100-1/10.3.2.2204
    No Jay, I'm here at Saudi Arabia, I will send my passport to Axiom service center, they are the service provider here.


    Posted via CB10
    jdesignz likes this.
    06-22-15 08:08 AM
  18. KorChi_JapThai's Avatar
    Experiencing the same issue in Singapore here. Sent it for repairs seems to be a display issue and the display is being replaced atm. Bought the device in North America on warranty and was told by Blackberry in Singapore that the warranty is not valid internationally but by region (pretty annoyed about this after I paid full price for the device there). Would cost me about the same to ship it back and here with insurance. Love the device, need it for work soon and paying to get it fixed.
    I hope I wont pay for this

    Posted via CB10
    06-22-15 08:08 AM
  19. m3ach's Avatar
    Hahahahahahahahahahahahaha! I'm saying nothing! Lol.

    PassportSQW100-1/10.3.1.2576 O2 UK
    So true. Lol

    Posted via CB10 using my Z10 STL100-2 /10.3.1.2576
    06-22-15 09:22 AM
  20. KermEd's Avatar
    Hahahahahahahahahahahahaha! I'm saying nothing! Lol.

    PassportSQW100-1/10.3.1.2576 O2 UK
    Lol! I had the same thought fel

    Posted to CB via my Passport | FileArchiveHaven
    06-22-15 10:01 PM
  21. JBoen's Avatar
    I can see vertical line on my screen now, i started to notice when im trying to log facebook in, blue background will be easier to notice its line. So unlucky.
    01-04-16 09:31 PM
  22. rahul raj13's Avatar
    In My blackberry KEYone also having same issue a vertical yellow line is appearing help me how to fix it
    04-04-18 12:44 AM
  23. Moon_Man's Avatar
    Don't fix it. You still have warranty for your Keyone. Contact support for repairs or replacement

    Posted with my  BlackBerry Passport SE™
    04-04-18 01:22 AM

Similar Threads

  1. What you guys using for Instagram on your classic?
    By miguel11691 in forum BlackBerry Classic
    Replies: 44
    Last Post: 07-22-16, 02:43 AM
  2. Picture attachments on software 10.3.2.516
    By assilva in forum BB10 Leaked/Beta OS
    Replies: 1
    Last Post: 09-08-15, 09:27 AM
  3. Replies: 5
    Last Post: 06-23-15, 12:25 AM
  4. Replies: 3
    Last Post: 06-21-15, 04:42 AM
  5. BB10 Support for 360 Videos on youtube?
    By Matty in forum BlackBerry 10 OS
    Replies: 2
    Last Post: 06-21-15, 01:58 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD