1. jimmykav's Avatar
    Hi all

    Ever since the update i've been suffering with a few of the well known issues. However has anyone else got this whenever they restart, turn on or after you have used USB sync?

    I'm not sure if the picture upload has worked, but it's basically a blue bar at the base of the home screen which sits in between the phone icon and camera icon.

    Posted via CB10
    02-23-15 08:59 AM
  2. jimmykav's Avatar
    Blue bar issue since update-img_20150221_104707.png

    Posted via CB10
    02-23-15 09:01 AM
  3. jimmykav's Avatar
    Think the picture upload should be ok now

    Posted via CB10
    02-23-15 09:02 AM
  4. masterscarhead1's Avatar
    It just highlighted the bar
    Many have suspected it has to do with the classic having a trackpad
    However, it shouldn't affect anything apart from aesthetics
    02-23-15 09:06 AM
  5. SalMan50's Avatar
    seems like the gap made when you scroll down in the hub section, if you're familiar with the way to restart the hub then please try that. If you don't, then you restart it by doing a small diagonal swipe (3 to 5 times) when in the hub, right where the cellular bar strength is displayed. Make sure the strokes are really short so you don't end up scrolling down the hub
    02-23-15 09:09 AM
  6. ufoDziner's Avatar
    I noticed that when hit the enter button on an empty home screen this happens. If I do anything afterwards it goes away though. So, it hasn't affected me much.

    Posted via CB10
    02-23-15 09:38 AM
  7. dkonigs's Avatar
    Yup, this 10.3.1 bug has also been quite annoying. I get it on active frames, frequently whenever I unlock the phone.

    I jokingly refer to it as the "Passport suddenly thinks its a Classic" bug.
    02-23-15 09:46 AM
  8. jimmykav's Avatar
    Thanks for your responses. I will try the hub reset later.
    I am also talking to BlackBerry about it on twitter and about the stupidly low notification volume, so if I get anywhere I'll post it on here.

    Posted via CB10
    02-23-15 10:06 AM
  9. francesco_bb's Avatar
    I have the same issue on bb passport after update. I suppose we should wait for the next update to fix it, right?
    03-15-15 11:12 AM
  10. christausky's Avatar
    Thx for OP to point out the issue. There is a trick to solve the problem, and it is very simple. Just go to settings => Display => Show wallpaper when all apps are closed <= PLS TURN IT OFF. Now u try to unlock again, u will never see the blue bar again. Cheers!
    Attached Thumbnails Blue bar issue since update-img_20150316_021213.png   Blue bar issue since update-img_20150227_191632.png  
    03-15-15 01:16 PM
  11. dkonigs's Avatar
    Thx for OP to point out the issue. There is a trick to solve the problem, and it is very simple. Just go to settings => Display => Show wallpaper when all apps are closed <= PLS TURN IT OFF. Now u try to unlock again, u will never see the blue bar again. Cheers!
    Unfortunately, this doesn't actually work. I've had that feature turned off almost from the beginning, and still regularly see the issue. However, since I usually have active frames open, what I actually see is a slight variation on it. Much of the time, when unlocking my phone, I see a blue focus highlight (Classic-style) over the first active frame.

    Still curious to see if the upcoming OS update fixes this. (Haven't seen reports of anyone but Z30 users getting it via OTA yet, but hopefully we'll see it soon.) This (which I see constantly) and the flickering issue (which I honestly haven't seen much since a few days after updating to 10.3.1) are the most annoying 10.3.1 bugs to me.
    03-15-15 01:41 PM
  12. anon(2325196)'s Avatar
    The blue bar shows up, yeah, but all you have to do is touch the middle of the screen and it disappears. It only shows up after a reboot, but again, it goes away after you touch the middle of the screen. Who friggin' cares. It's not worth an entire thread. It's not even an issue.

    Posted via CB10
    03-15-15 02:18 PM
  13. bb8900edit's Avatar
    If you're using a password that uses the physical keyboard then the bar shows up. I change to using a password on the virtual keyboard and it's not there.


    Blue bar issue since update-img_20150314_204028.png
    Blue bar issue since update-img_20150314_204019.png

    Passeport
    03-15-15 11:53 PM

Similar Threads

  1. Replies: 30
    Last Post: 03-03-16, 03:32 AM
  2. 10.3.1 update
    By axedandi in forum BlackBerry 10 OS
    Replies: 4
    Last Post: 02-23-15, 11:16 AM
  3. Facebook not in the HUB after update
    By AlwaysTantric in forum BlackBerry Passport
    Replies: 3
    Last Post: 02-23-15, 10:06 AM
  4. Replies: 2
    Last Post: 02-23-15, 08:51 AM
  5. Anyone else forced into updating to 10.3?
    By kazza295 in forum General BlackBerry Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 02-23-15, 08:45 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD