1. andysan1971's Avatar
    Does not recognise my passport now?

    It says ' cannot communicate with the device'?

    Any ideas how to overcome this!

    Passport 10.3.2
    06-13-15 10:51 AM
  2. RLTurn77's Avatar
    Does not recognise my passport now?

    It says ' cannot communicate with the device'?

    Any ideas how to overcome this!

    Passport 10.3.2
    Are you using the BlackBerry USB cable? Try a different cable. Is your PC recognizing the device in the mass storage? Do you have the latest BlackBerry Software installed? Just some initial thoughts.

    Posted via CB10
    06-13-15 11:00 AM
  3. stefanbechen's Avatar
    And don't forget to reboot the PC or Mac. I had this issue once after a fresh install of Link. Although it does a reboot, it needed a second one to function properly.

     Posted via CB10 from my Passport SQW100-1/10.3.1.2576
    jojo beaconsfield likes this.
    06-13-15 11:15 AM
  4. andysan1971's Avatar
    Are you using the BlackBerry USB cable? Try a different cable. Is your PC recognizing the device in the mass storage? Do you have the latest BlackBerry Software installed? Just some initial thoughts.

    Posted via CB10
    Yes it recognises mass storage
    My OS is 10.2.3.680
    Latest beta link and blend installed


    Passport 10.3.2
    06-13-15 11:36 AM
  5. andysan1971's Avatar
    And don't forget to reboot the PC or Mac. I had this issue once after a fresh install of Link. Although it does a reboot, it needed a second one to function properly.

     Posted via CB10 from my Passport SQW100-1/10.3.1.2576
    Reboot a few times with no joy


    Passport 10.3.2
    06-13-15 11:37 AM
  6. ptdsb's Avatar
    I can't get Link to recognise my Z30 at all now. Blend recognises it through the same USB cable but Link doesn't. I've reloaded Link and done reboots etc.

    Posted via CB10
    06-13-15 12:06 PM
  7. andysan1971's Avatar
    I can't get Link to recognise my Z30 at all now. Blend recognises it through the same USB cable but Link doesn't. I've reloaded Link and done reboots etc.

    Posted via CB10
    Dito my end!

    Passport 10.3.2
    06-13-15 12:17 PM
  8. bigsee's Avatar
    Change USB mode.

    Posted via the CrackBerry App for Android
    06-13-15 01:08 PM
  9. andysan1971's Avatar
    Change USB mode.

    Posted via the CrackBerry App for Android
    Done that as well bud.
    Changed cable also
    Still no joy!
    As I posted earlier Blend find device via USB but not Link!
    Very odd indeed..

    Passport 10.3.2
    06-13-15 01:29 PM
  10. nward2010's Avatar
    Been having the same issues with my Passport too.


     RED Passport SQW100-1/10.3.2.2204 on Telus
    06-13-15 01:52 PM
  11. RLTurn77's Avatar
    Seems like you and some others are beyond the basic troubleshooting. My devices on .680 are all fine on Windows laptop with the exception of one (fine with Link), but where is my update!

    Anyway, hopefully someone with more knowledge will offer some help for you guys.

    Posted via CB10
    06-13-15 03:58 PM
  12. shawnreum's Avatar
    Make sure your connection settings are all cleared.
    You could have connected the Passport once before and selected the option for the computer to recognize your phone as a mass storage device. So now every time you connect, it's being seen as a mass storage device by your computer.

    See if you can locate the device software on your computer that windows initially installed on the computer. Remove it off your computer.

    Than hook the phone back up and let it reinstall.

    Posted via CB10
    jojo beaconsfield likes this.
    06-14-15 06:33 AM
  13. andysan1971's Avatar
    Make sure your connection settings are all cleared.
    You could have connected the Passport once before and selected the option for the computer to recognize your phone as a mass storage device. So now every time you connect, it's being seen as a mass storage device by your computer.

    See if you can locate the device software on your computer that windows initially installed on the computer. Remove it off your computer.

    Than hook the phone back up and let it reinstall.

    Posted via CB10
    Which software?
    Blackberry device manager, link, drivers etc?

    If so, I have uninstalled above and then reinstalled it still no joy!

    Passport 10.3.2
    06-14-15 04:13 PM
  14. shawnreum's Avatar
    The driver software. Leave link and blend alone for now.


    Posted via CB10
    06-14-15 10:34 PM
  15. shawnreum's Avatar
    The driver software

    Posted via CB10
    06-14-15 10:36 PM
  16. andysan1971's Avatar
    How do you remove just the software driver?

    If I remove BlackBerry software it removes link, blend and drivers together

    Passport 10.3.2
    06-16-15 12:59 PM
  17. bigsee's Avatar
    On Windows Device Manager>Computer>Blackberry>Blackberry Device. Right mouse button on it and Uninstall. You get a new windows than check Uninstall Device Driver box.

    I'd remove all BB softwares (Link, Blend, autoloaders, etc...) and than uninstall the device itself.
    06-16-15 11:58 PM
  18. andysan1971's Avatar
    On Windows Device Manager>Computer>Blackberry>Blackberry Device. Right mouse button on it and Uninstall. You get a new windows than check Uninstall Device Driver box.

    I'd remove all BB softwares (Link, Blend, autoloaders, etc...) and than uninstall the device itself.
    Cheers

    Done this and then reinstalled software and Link now recognised my device and allowed me to backup



    Passport 10.3.2
    06-17-15 01:57 AM
  19. bigsee's Avatar
    Cheers! Thats what we'r talking about...!
    06-17-15 03:19 AM
  20. Scrybe's Avatar
    Do I need BlackBerry Link installed on my computer to have Blend working?



    Posted via CB10
    06-17-15 11:14 AM
  21. bigsee's Avatar
    Do I need BlackBerry Link installed on my computer to have Blend working?



    Posted via CB10
    No.

    Posted via the CrackBerry App for Android
    06-17-15 01:15 PM

Similar Threads

  1. Replies: 32
    Last Post: 08-01-16, 02:04 PM
  2. What if Blackberry.....
    By skibnik in forum News & Rumors
    Replies: 18
    Last Post: 06-25-15, 05:36 PM
  3. Need help link won't find my backup. Can't do a restore
    By nuangel2 in forum General BlackBerry Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 06-14-15, 09:50 AM
  4. How to take the sync contacts from BlackBerry Curve 8520 to mail?
    By CrackBerry Question in forum BlackBerry Curve 8530/8520 Themes
    Replies: 0
    Last Post: 06-13-15, 09:54 AM
  5. Linked push notification doesn't work most of the time
    By gilbert khayat in forum BlackBerry Passport
    Replies: 3
    Last Post: 06-13-15, 09:08 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD