1. nathanielchristopher's Avatar
    I am having issues with my Passport's audio jack.

    I have some Marshall headphones that use a detachable cable. One of the plugs is a TRRS plug and the other is a TRS (see attached photo).

    Up until recently I was able to listen to music and use the headphone's built-in mic without issue.

    About a week ago, however, the headphones stopped working on my Passport. I tried using it with other devices and the there was no issue so there doesn't seem to be anything wrong with the headphones.

    When I switched the cable around and put the TRS plug into my BlackBerry and the TRRS plug into my headphones I was able to listen to music etc. But I couldn't use the mic feature.

    I did a factory reset but the problem persisted. I have scoured forums for a solution but have come up empty handed.

    Thanks in advance for any assistance.
    Attached Thumbnails Audio cable not working properly on my Passport-img_20170616_205357.jpg  
    06-16-17 11:08 PM
  2. muches's Avatar
    Check to see if there is some lint stuck inside. You could use a toothpick to clean it out.
    It happened to me once and this fix worked like a charm.

    Posted via CB10
    06-17-17 10:12 PM
  3. nathanielchristopher's Avatar
    Thanks. I tried that but no dice. Is there a proper way to clean out the jack with rubbing alcohol or something?
    06-20-17 01:07 AM
  4. muches's Avatar
    Sorry, toothpick method is the first only cleaning method I'm familiar with. I tried compressed air once, and it did a whole lot of nothing.
    Another thing I do have to say is that one way I was able to figure out that my aux port had something stuck inside was when I plugged my headphones in. I didn't get a click sound. And after I had cleaned out the port I had gotten a nice click sound again after plugging headphones in. Not sure if it will help, but if you are not getting a click sound when plugging in your headphones, it could confirm that there is something stuck inside your aux port.

    Posted via CB10
    06-20-17 03:01 AM

Similar Threads

  1. How to install whatsapp android on BlackBerry z30
    By sudheern in forum BlackBerry 10 OS
    Replies: 3
    Last Post: 01-15-18, 01:49 AM
  2. Help. I need to backup my device. How?
    By grammercycat in forum BlackBerry Passport
    Replies: 2
    Last Post: 06-17-17, 11:22 AM
  3. background apps not working properly
    By roba5263 in forum BlackBerry KEYone
    Replies: 2
    Last Post: 06-17-17, 11:19 AM
  4. Speaker Phone not working
    By SunDevilBB in forum BlackBerry KEYone Support
    Replies: 1
    Last Post: 06-16-17, 09:22 PM
  5. Replies: 0
    Last Post: 06-16-17, 08:11 PM