03-31-12 01:18 PM
337 ... 56789 ...
tools
  1. hytran's Avatar
    has anyone that has the screen calibration problem on non att official os been able to run this os without those problems?
    Nope, I still have those problems. But I've managed to work around them as I rarely use my phone with the slider closed, so my thumb always goes to the keyboard if need be...

    For the record, I never had problems with 7.0.0.261, .353 or .583. Any other leak/release, including all 7.1, cause touchscreen issues for me.

    What's quite strange is that, even with touchscreen problems, Hard Rock Casino has always worked flawlessly. Things that make you go, "hmmmmm..."
    01-21-12 11:10 AM
  2. rppaul's Avatar
    Glad it worked out. You upgraded from 7.0.0.261?
    Yeah........0.0.261 was very buggy for me. Turns out most of my problems installing were firewall related. Followed all the directions you guys gave me and the loader didn't recognize the update. Disabled firewall and mcafee and it worked like a charm. i'm a semi-newbie but understand enough to know this SHOULD be working. Tried disabling virus software as a last resort. Glad it worked.
    01-21-12 11:43 AM
  3. luqman24's Avatar
    Anyone else getting this with this leak? It does this on every website and don't know how to get rid of it.

    01-21-12 12:32 PM
  4. CanadianThomas's Avatar
    Well I updated my 9810 right away and here's my take:

    Plugged in to comp and in DM did full backup. Then on phone went to set up and did switch devices and saved to my memory card. Then close DM, uninstall old 9810 from comp. Install new one.

    Run jlcomander and wipe phone (instructions can be found on cb with a search). When screen shows you the 507 error all is good.

    Now open DM, and update to new soft, do restore in DM, then restore in device switch from memory card.

    I find this os to be very, very fast. Everything is smooth and so nice to use. Hotspot worked right away for me. Pre paid bell in canada. Instant setup of my email, I did nothing.

    Only issue I have seen is when I use the swipe between messages the message I swipe away from always gets a red x. Still looking into it. Its a gmail account with a mostly default setup through bis.

    BB 9810 Tapatalk
    01-21-12 12:50 PM
  5. jonty12's Avatar
    Under display in options, now yo u can lock the phone by closing the slider
    locking by closing the slider has been there in all 7.1 releases (the main reason I stuck with .74 since AT&T won't let me use hotspot), what is new in this one though, is that you can unlock by opening the slider. Works very well.
    01-21-12 01:41 PM
  6. rgshah3's Avatar
    My battery drop is 11% per hour!

    Please help me fix this
    01-21-12 08:05 PM
  7. thewalmartguy's Avatar
    I've been happy with this os. Here's my take from my usage. I installed it the day it leaked. This review also applies to my wife's 9860.

    I do not use the hotspot option. I wanted the bug fixes and improvements that generally come with a new os.

    I agree that the browser seems to bring up regular pages better, and I've noticed a slight decrease in loading times on my local newspapers.

    All of my apps carried over and work fine. Spotify has less connection issues (that cursed skipping sound); pandora works fine with no marked improvement; youmail checks messages faster when you open and downloads then quicker; bebuzz restored my back up and works the same as it always has; and I see a lot less of the hourglass when multi-tasking.

    Battery life is a debate I generally dislike since it varies from user to user, but a lot of people want to know about it. When I'm using my phone, the battery drains about the same as .190. When I have it locked and in my pocket, it is using a lot less power than before. At work, I used to drop sixty percent in a day, now I'm averaging around forty-five percent (I use six tools). My wife is a stay at home mum and her usage varies more than mine. She noticed her phone lasts longer when she isn't using it (also using sixtools).

    I still have the phone drop to gprs when I'm on a voice call. That annoys me because I do use data when on the phone (this why I stick with at&t). I had that problem on my 9800 and it has never gone away. It's random, which makes me think it's carrier related but I figured it was worth mentioning.

    That's about it for this long winded rant. Hope it helps someone.

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    KenV54 and emory1 like this.
    01-21-12 08:48 PM
  8. KenV54's Avatar

    I agree that the browser seems to bring up regular pages better...Hope it helps someone.

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    Yes, very helpful in terms of the detailed, factual points.

    Can you or someone explain exactly in what way the browser brings up regular pages better? Clearer? Easier to expand? Better format?

    I have 190, am happy with it, think the battery life could be improved a little, but I have a spare battery and rarely have to use it, so that doesn't matter too much to me.

    Every time I upgrade--and I've done it dozens of times over the years--it consumes at least a couple of hours and a fair amount of effort in terms of getting the settings back to where they were and configuring and/or re-registering the third party apps. At this point I want to see a significant improvement before spending that time and effort.

    Going from 7.0.0.540 to 7.1.0.190 was definitely worth it for me. I wonder whether going from 190 to 205 would be, and am inclined to wait for another leak or maybe even an official AT&T 7.1 release (which realize could be sometime in the next millennium).
    01-21-12 09:02 PM
  9. Tater Tots's Avatar
    Anyone notice that in the on screen keyboard the j isn't centered?

    P.S. My Torch lags more than in .195... Not a big deal though.
    01-22-12 12:43 AM
  10. Altarocks's Avatar
    Anyone else getting this with this leak? It does this on every website and don't know how to get rid of it.

    Click to view quoted image
    Can't see what you are showing.

    edit: Looks like it is showing the mobile site but the URL shows the desktop site
    Last edited by Altarocks; 01-22-12 at 06:40 AM.
    01-22-12 06:38 AM
  11. thewalmartguy's Avatar
    My newspaper sites load faster even with all of the ads they have. I check them everyday so I have noticed the difference right out of the gates. Double tap to zoom seems to be a little easier and scrolling seems better to me.

    Data in general had a big improvement for me. I use spotify a lot, and I've been able to do more web browsing while listening to streaming music (set to high quality).

    I have lost bis a few times since my last post. If I disconnect from the network and reconnect, it works fine again. It's a random loss, and happens mostly before 530am EST. I'll blame AT&T for now since no one else has mentioned this.
    01-22-12 07:22 AM
  12. kraski's Avatar
    My newspaper sites load faster even with all of the ads they have. I check them everyday so I have noticed the difference right out of the gates. Double tap to zoom seems to be a little easier and scrolling seems better to me.

    Data in general had a big improvement for me. I use spotify a lot, and I've been able to do more web browsing while listening to streaming music (set to high quality).

    I have lost bis a few times since my last post. If I disconnect from the network and reconnect, it works fine again. It's a random loss, and happens mostly before 530am EST. I'll blame AT&T for now since no one else has mentioned this.
    Thanks for the info in both posts. It sounds like enough things aren't huge improvements that I'd prefer more input before going for it.

    As for battery life, that can be somewhat subjective and vary from user to user. But you impress me as pretty objective. So are Mecca El and some others. The ones I check their answers, are either not going to make huge changes between versions or are savvy enough to mention when they do. So, I'm comparing you to you, etc. Even a subjective opinion can be helpful, using that basis.
    01-22-12 09:22 AM
  13. luqman24's Avatar
    Can't see what you are showing.

    edit: Looks like it is showing the mobile site but the URL shows the desktop site
    I mean the blue outline colored font, not sure if its a bug or not but I want to get rid of it but I can't.
    01-22-12 09:46 AM
  14. luqman24's Avatar
    3 days later: experiencing constant random freezing, not happy with the battery so decided to go back to Mecca's hybrid.
    01-22-12 11:11 AM
  15. peteygrizz's Avatar
    I have noticed a small blue "caret" upside down triangle in the bottom right corner of the screen that won't go away until rebooting the device. Appears to be a scroll icon, even when there is nowhere to scroll down too. It is not a screen issue as it maintains same position on screen regardless of phones orientation; it will move with the rest of the screen. I did find a thread about it in a 9900 forum: http://forums.crackberry.com/blackbe...corner-688478/
    Last edited by peteygrizz; 01-22-12 at 12:41 PM. Reason: clarification
    01-22-12 12:38 PM
  16. jonty12's Avatar
    update on battery life.

    those who have seen my other battery posts have seen that for as long as i've had my 9810, using 540, 585, 74, hybrids, and 190, my battery has drained, fairly consistently at 10-20%/hour.

    using this build, i have now gone 22 hours since last charge and still have 55% remaining. way better than any build i've had on my 9810 (or 9800).

    granted, it is a weekend day, so the workweek will be a much better test. Even so, even weekends have never been so good. for example Friday-Saturday night drained at about 15%/hour. Something changed yesterday afternoon. i have to figure out what it was.
    Mecca EL likes this.
    01-22-12 12:47 PM
  17. sbmd's Avatar
    My newspaper sites load faster even with all of the ads they have. I check them everyday so I have noticed the difference right out of the gates. Double tap to zoom seems to be a little easier and scrolling seems better to me.

    Data in general had a big improvement for me. I use spotify a lot, and I've been able to do more web browsing while listening to streaming music (set to high quality).

    I have lost bis a few times since my last post. If I disconnect from the network and reconnect, it works fine again. It's a random loss, and happens mostly before 530am EST. I'll blame AT&T for now since no one else has mentioned this.
    I am having connection issues as well with BES. Last night might hotspot and wifi would tunr them selves off without error while I was using them. Then it took 3 times to get it running again so I could finish my work. Today I received a BB registration email like my service books were resent and I did not initiate this. During the time before I received the email, my BES was not working. I could not do remote lookups or send an email.

    3 days later: experiencing constant random freezing, not happy with the battery so decided to go back to Mecca's hybrid.
    I am not having freezing but something is defiantly weird with this build or my phone. I was on a call today and my phone crashed and restarted. I did not see an error on the screen. My battery is amazing so far on this build, though it did completely die without warning the other day.

    I have noticed a small blue "caret" upside down triangle in the bottom right corner of the screen that won't go away until rebooting the device. Appears to be a scroll icon, even when there is nowhere to scroll down too. It is not a screen issue as it maintains same position on screen regardless of phones orientation; it will move with the rest of the screen. I did find a thread about it in a 9900 forum: http://forums.crackberry.com/blackbe...corner-688478/

    I had this a few days ago, I did a battery pull and it was gone.





    I am thinking it is time for a wipe, reinstall, and fresh install of all of my apps. I do not know if it is the OS or the fact that my apps have not been updated for OS 7.1. They work, but are they written for this OS? No....
    01-22-12 02:39 PM
  18. Mecca EL's Avatar
    My battery drop is 11% per hour!

    Please help me fix this
    What apps are you running?
    01-22-12 03:34 PM
  19. Mecca EL's Avatar
    My newspaper sites load faster even with all of the ads they have. I check them everyday so I have noticed the difference right out of the gates. Double tap to zoom seems to be a little easier and scrolling seems better to me.

    Data in general had a big improvement for me. I use spotify a lot, and I've been able to do more web browsing while listening to streaming music (set to high quality).

    I have lost bis a few times since my last post. If I disconnect from the network and reconnect, it works fine again. It's a random loss, and happens mostly before 530am EST. I'll blame AT&T for now since no one else has mentioned this.
    I've experienced connection issues for the first time, after doing a battery performance test. I just resent service books and problem solved.
    01-22-12 03:40 PM
  20. xXBLACKBERRYXx5's Avatar
    does this version have the option to switch from 4g/3g to 2g on at&t? if not has any one found away around this?
    01-22-12 10:32 PM
  21. Don_Henry's Avatar
    does this version have the option to switch from 4g/3g to 2g on at&t? if not has any one found away around this?
    As I posted earlier in this thread - this is not an issue of the OS, the switching function is blocked by AT&T - people running this OS on other carriers still have the switching capability.

    And unfortunately - Mecca and myself have both tried getting around this by accessing the engineering screen, but it does not work.

    As I also previously posted -your device will "autoswitch" down to EDGE if you are in a very RSSI environment, or if you are in an area where the network does not support the "4G" speeds.
    cntrydncr223 and Mecca EL like this.
    01-22-12 10:45 PM
  22. rgshah3's Avatar
    What apps are you running?
    Whatsapp and opera mini only.
    The battery drain is still so high. O_o
    Mecca please help
    01-23-12 04:28 AM
  23. fcukice's Avatar
    im getting this message when i goto download from fileserve? FileServe can only be used to download and retrieve files that you have uploaded personally.
    If this file belongs to you, please login to download it directly from your file manager.
    never had that before anyone no why?
    01-23-12 04:40 AM
  24. Mecca EL's Avatar
    Whatsapp and opera mini only.
    The battery drain is still so high. O_o
    Mecca please help
    Make sure that you EXIT those apps, because they will run in the background. Also, have you upgraded both apps: opera is at 6.5 at the moment and whatsapp updated twice this passed week
    01-23-12 07:16 AM
  25. Mecca EL's Avatar
    im getting this message when i goto download from fileserve? FileServe can only be used to download and retrieve files that you have uploaded personally.
    If this file belongs to you, please login to download it directly from your file manager.
    never had that before anyone no why?
    Most likely, because of SOPA and copyrighting, fileserve is blocking access to files not upped by the individual. Check the threads a little more, because others have mirrored the link you're attempting to use. Those should work also. If they don't, let me know and I'll provide a link for you to download.
    01-23-12 07:20 AM
337 ... 56789 ...
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD