01-14-13 07:27 AM
712 ... 1011121314 ...
tools
  1. Vijik's Avatar
    I will get back to you about running macros on Memopad_New function in SCM.
    10-20-11 09:02 PM
  2. TomCanuck's Avatar
    I will get back to you about running macros on Memopad_New function in SCM.
    I cant remember exactly, but i think it was i tried to use suspend in there somewhere and it ruined everything. Anyways the whole being able to use a dialog box to quickly add a memo is pretty sweet though. No confirmation just auto save, pretty cool. I think i just fell in love with QuickBubble lol
    10-20-11 09:07 PM
  3. cuddas's Avatar
    The trial version can't download on mobihand superstore now! Vijik, Why?
    and where I can download the trial SCM?
    I think you must have a trial version for new user to use and try it before they buy it, it's useful.
    Thank Vijik so much!

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    10-20-11 09:14 PM
  4. Vijik's Avatar
    5.9.2.4 is on the beta link.

    New in 5.9.2.4 comparing to 5.9.2.3:

    - SCM comes to foreground with an error message if an error is found in the macros

    - Added LaunchAndWait macro.



    LaunchAndWait will launch an application and then wait until one of the followings happens:

    1- The launched app comes to foreground.
    2- A remote app (like MKB) runs 'StopMacro' on ShortcuMe
    3- Timeout timer kicks in


    The timeout is set to be 20 times the WaitTilDelay value (which again has a default value of 100 mS).

    LaunchAndWait macro is using the same delay that WaitTil macro uses for each of its check sequences. It means that it will launch the app, then every 'WaitTilDelay' mSecs it will check and see if the launched app is in foreground or not.

    For App World I had to change the WaitTilDelay like this:

    WaitTilDelay 180;
    LaunchAndWait BlackBerry App World#;


    for other apps I tested the default WaitTilDelay of 100mSec was good enough.
    Last edited by Vijik; 10-20-11 at 09:21 PM.
    TomCanuck likes this.
    10-20-11 09:17 PM
  5. anon(4113192)'s Avatar
    I can't get the Input variables to work inside of a launch browser parameter.

    Input$var ,Search Dictionary;
    LaunchBrowser,http://freedictionary.mobi/$var;

    It prints the variable's name instead of the value
    = $var
    instead of
    = word typed in input screen

    I've tried adjusting the spaces before and after the comma, no luck.

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    10-20-11 09:27 PM
  6. Vijik's Avatar
    I can't get the Input variables to work inside of a launch browser parameter.

    Input$var ,Search Dictionary;
    LaunchBrowser,http://freedictionary.mobi/$var;

    It prints the variable's name instead of the value
    = $var
    instead of
    = word typed in input screen

    I've tried adjusting the spaces before and after the comma, no luck.

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    I just fixed it.

    Download the 5.9.2.4 again from the beta link.
    10-20-11 09:41 PM
  7. TomCanuck's Avatar
    5.9.2.4 is on the beta link.

    New in 5.9.2.4 comparing to 5.9.2.3:

    - SCM comes to foreground with an error message if an error is found in the macros

    - Added LaunchAndWait macro.



    LaunchAndWait will launch an application and then wait until one of the followings happens:

    1- The launched app comes to foreground.
    2- A remote app (like MKB) runs 'StopMacro' on ShortcuMe
    3- Timeout timer kicks in


    The timeout is set to be 20 times the WaitTilDelay value (which again has a default value of 100 mS).

    LaunchAndWait macro is using the same delay that WaitTil macro uses for each of its check sequences. It means that it will launch the app, then every 'WaitTilDelay' mSecs it will check and see if the launched app is in foreground or not.

    For App World I had to change the WaitTilDelay like this:

    WaitTilDelay 180;
    LaunchAndWait BlackBerry App World#;


    for other apps I tested the default WaitTilDelay of 100mSec was good enough.
    So far so awesome on the LaunchAndWait

    as for App World... 3.x sucks and this is further proof lol, default WaitTillDelay of 100mS works just fine for App World 2.x
    10-20-11 09:43 PM
  8. anon(4113192)'s Avatar
    I just fixed it.

    Download the 5.9.2.4 again from the beta link.
    Sorry man, I'm still getting the same result.

    Also occurs with key$var;


    The addition of having the enterkey as continue is great.
    Last edited by ONE618; 10-20-11 at 10:03 PM.
    10-20-11 09:50 PM
  9. TomCanuck's Avatar
    Sorry man, I'm still getting the same result.

    Also occurs with key$var;


    The addition of having the enterkey as continue is great.
    Confirming the bugs. I even uninstalled completely then reinstalled.. Which screwed me cuz I forgot to make a backup of configs first but yea, confirming bugs

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    10-20-11 11:09 PM
  10. gbsn's Avatar
    Confirming the bugs. I even uninstalled completely then reinstalled.. Which screwed me cuz I forgot to make a backup of configs first but yea, confirming bugs

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    Doesn't SCM make an automated backup from time to time? It has a similar name to the manual backup config file and its in the same directory.

    Sorry man, I'm still getting the same result.

    Also occurs with key$var;


    The addition of having the enterkey as continue is great.
    It looks like a problem with the text argument in the input macro. "input $var" works fine on my side, without the custom text.

    ~Lol what, i tried that input$var several times in many ways, and now SCM does not run any macros O_o, possible bug?
    ~back to normal (:
    Last edited by gbsn; 10-21-11 at 05:54 AM.
    10-21-11 05:42 AM
  11. TomCanuck's Avatar
    Doesn't SCM make an automated backup from time to time? It has a similar name to the manual backup config file and its in the same directory.


    It looks like a problem with the show text argument in the input macro. input$var; works fine on my side, without the custom text.
    Oh for sure. It helped but I was in the middle of updating lots with LaunchAndWait at the time lol so... Yeah. S'all good.

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    Last edited by Juggalo20; 10-21-11 at 06:01 AM.
    10-21-11 05:54 AM
  12. Vijik's Avatar
    I use the following macro and it works (on latest SCM 5.9.2.4)

    set $var1=e.com; Launch Browser,http://shortcutmd$var1

    What do you try when you see that it doesn't work?
    10-21-11 05:56 AM
  13. gbsn's Avatar
    Oh for sure. It helped but I was in the middle of updating lots with LaunchAndWait at the time lol so... Yeah. S'all good.

    How does

    Input$var
    Key $var

    Work for ya?

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    Yah, that works, tried it on memopad. If i use input $var,Type something; it doesn't work, but input $var is fine.
    10-21-11 05:56 AM
  14. gbsn's Avatar
    I use the following macro and it works (on latest SCM 5.9.2.4)

    set $var1=e.com; Launch Browser,http://shortcutmd$var1

    What do you try when you see that it doesn't work?
    in the input macro

    input$var,text

    text breaks it.
    10-21-11 05:57 AM
  15. Vijik's Avatar
    Key$var also works on my SCM:

    Macros:
    set $var=e.com;
    key$var;
    /* this enters e.com into an already opened memo */


    Have you guys set the App Permission?
    (Config Page, 'Set Application Permissions')
    10-21-11 06:04 AM
  16. gbsn's Avatar
    input is not setting the variable to the value typed in the input box when the custom text label is present
    Last edited by gbsn; 10-21-11 at 06:09 AM.
    10-21-11 06:06 AM
  17. Vijik's Avatar
    in the input macro

    input$var,text

    text breaks it.
    That one works fine on my SCM.

    Okay, it looks like that a wrong version is on the beta link.

    I will fix it and let you know when you can download it.
    10-21-11 06:08 AM
  18. Vijik's Avatar
    input is not setting the variable to the value typed in the input box when the custom text label is present
    You are right.
    It doesn't set the variable.
    10-21-11 06:10 AM
  19. Vijik's Avatar
    Key$var also works on my SCM:

    Macros:
    set $var=e.com;
    key$var;
    /* this enters e.com into an already opened memo */


    Have you guys set the App Permission?
    (Config Page, 'Set Application Permissions')
    Can you confirm that key$var is working?

    So far:
    Input $var; (working)

    Input $var,A text; (Doesn't set the $var variable)

    Key$var; (works?)
    10-21-11 07:41 AM
  20. anon(4113192)'s Avatar
    Can you confirm that key$var is working?

    So far:
    Input $var; (working)

    Input $var,A text; (Doesn't set the $var variable)

    Key$var; (works?)
    Key$var; in general works
    10-21-11 12:58 PM
  21. Vijik's Avatar
    ShortcutMe 5.9.2.5 is on the beta link.

    The bug related to "Input $var,A text;" is removed.

    Added 'GetBatteryLevel' macro.



    Let me know if you see any bug.
    10-21-11 05:56 PM
  22. Vijik's Avatar
    ShortcutMe 5.9.2.6 is on the beta link.

    Following macros are added:

    - NavMovePlusShiftOn (Holds down the SHIFT key when a NavMove Up/Down/Left/Right macro is executed after this macro)

    - NavMovePlusAltOn (Holds down the ALT key when a NavMove Up/Down/Left/Right macro is executed after this macro)

    - NavMovePlusNothing (Rests the above. So NavMove Up/Down/Left/Right macros behave the same way as they do now on 5.9.2.5 and earlier)

    These macros are added because a user reported that NavMoveDown didn't work on Media Picture page. Hopefully this will help to solve that issue.
    10-21-11 08:13 PM
  23. Vijik's Avatar
    Following macro works like Page Down on a text fileds:

    NavMovePlusAltOn;
    NavMoveDown1;
    NavMovePlusNothing; (Disables ALT+NavMove mode for NaVMoveXXX macros after this)


    This will highlight a line in a text:
    NavMoveplusShiftOn;
    NavMoveDown1;
    NavMovePlusNothing;
    10-21-11 09:36 PM
  24. visortgw's Avatar
    Following macro works like Page Down on a text fileds:

    NavMovePlusAltOn;
    NavMoveDown1;
    NavMovePlusNothing; (Disables ALT+NavMove mode for NaVMoveXXX macros after this)


    This will highlight a line in a text:
    NavMoveplusShiftOn;
    NavMoveDown1;
    NavMovePlusNothing;
    It just keeps getting better and better!

    Now for a new request… Would it be possible to add a macro that defines a boolean indicating whether a Browser page has completed loading? (e.g., WaitTil BrowserPageLoaded

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    10-21-11 09:54 PM
  25. TomCanuck's Avatar
    ShortcutMe 5.9.2.6 is on the beta link.

    Following macros are added:

    - NavMovePlusShiftOn (Holds down the SHIFT key when a NavMove Up/Down/Left/Right macro is executed after this macro)

    - NavMovePlusAltOn (Holds down the ALT key when a NavMove Up/Down/Left/Right macro is executed after this macro)

    - NavMovePlusNothing (Rests the above. So NavMove Up/Down/Left/Right macros behave the same way as they do now on 5.9.2.5 and earlier)

    These macros are added because a user reported that NavMoveDown didn't work on Media Picture page. Hopefully this will help to solve that issue.

    Nice all's working good for me thus far. Since you've added a battery level, mind adding a temperature one? That'd eliminate an entire macro navagating the engineering screen to the Battery Monitor for me. Even sexier if you can get the TTE/TTF (time till empty (dead), time till full (charged)) I wouldn't be surprised if there's no way though

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    10-22-11 02:50 AM
712 ... 1011121314 ...
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD