1. Melo Steph's Avatar
    hi all,
    after resetting my BB to factory,i am trying to update the OS on my Q10. but i am unable to complete the blackberry link setup on my computer this is the message i am having.

    "An error occurred during the installation of the software.
    an unexpected error occurred (Error code- 2147023293).
    please restart your computer and start again."

    i have started my computer 1000 times, but nothing has changed.
    any suggestions?
    01-09-18 02:09 PM
  2. Dunt Dunt Dunt's Avatar
    Could try uninstall, then clearing the Registry of any mention of BlackBerry and delete any file locations (other than saved documents and backups).

    Try reinstalling

    Try disabling all utilities - malware, viruse

    Try running as Administrator
    01-09-18 02:49 PM
  3. Melo Steph's Avatar
    Hi there, thanks for your message.
    i have tried to follow your steps as you have written above, but there is still the same problem.
    if you have aaditional suggestions please let me know.
    01-09-18 04:46 PM
  4. tdyhedge's Avatar
    If the previous steps did not work, maybe you have a corrupted download of the BB Link software. Try downloading the software again.
    01-09-18 10:16 PM
  5. blueyestm's Avatar
    Why not just download an autoloader and update the OS that way.
    01-10-18 10:08 AM
  6. Melo Steph's Avatar
    I have downloaded the autoloader to flash the phone, now i am seeing the red blink. but i don't know how to use it to update the OS. How can i do that please?
    01-10-18 01:02 PM
  7. rayporsche's Avatar
    reboot machine and reinstall
    01-10-18 01:09 PM
  8. conite's Avatar
    I have downloaded the autoloader to flash the phone, now i am seeing the red blink. but i don't know how to use it to update the OS. How can i do that please?
    Download the autoloader again. Use this one:
    https://mega.nz/#!YNJ1HYgT!WXoPDmuti...ZFKaaDpHw8sNSM

    Download to PC, unzip it, plug in device, run autoloader.
    Melo Steph likes this.
    01-10-18 01:10 PM
  9. Melo Steph's Avatar
    Download the autoloader again. Use this one:
    https://mega.nz/#!YNJ1HYgT!WXoPDmuti...ZFKaaDpHw8sNSM

    Download to PC, unzip it, plug in device, run autoloader.
    i have downloaded the autoloader. tested it on my computer but it opens and quickly closes by itself immediately without doing any work. I have tried it on another computer using Windows 8 but it freezes the screen without doing anything as well.
    01-10-18 07:09 PM
  10. Melo Steph's Avatar
    Hi thanks a lot. i have finally done it.
    01-10-18 07:54 PM
  11. conite's Avatar
    i have downloaded the autoloader. tested it on my computer but it opens and quickly closes by itself immediately without doing any work. I have tried it on another computer using Windows 8 but it freezes the screen without doing anything as well.
    The file is good.

    Do you have the USB drivers installed for the device?
    01-10-18 08:09 PM
  12. Melo Steph's Avatar
    The file is good.

    Do you have the USB drivers installed for the device?
    Hi i have successfully updated the OS with your link. but i am having another issue. i am stuck on the setup. it won't let me continue after i have connected the device to a WIFI. it says the device is connected to the internet but after i clicked on close, it comes back to the same place again. i do not know what to do
    01-10-18 09:17 PM
  13. conite's Avatar
    Hi i have successfully updated the OS with your link. but i am having another issue. i am stuck on the setup. it won't let me continue after i have connected the device to a WIFI. it says the device is connected to the internet but after i clicked on close, it comes back to the same place again. i do not know what to do
    Reboot and don't use WiFi. Or use another WiFi.
    01-10-18 09:19 PM
  14. Melo Steph's Avatar
    Reboot and don't use WiFi. Or use another WiFi.
    I bought this phone on Ebay and i wanted to erase every information that was in it. so i did.Last Month i use the autoloader to flash my Q10, because i was having the same issue i am having now after i reset it to factory.

    i thought that erasing the old software will solve the issue but it did not. i have used many WIFIs connection before but it did not changed anything.
    i do not know what is going on.
    01-11-18 05:28 AM
  15. blueyestm's Avatar
    Why are you not using your service data? Are you not putting in the SIM card? You don't HAVE to use wifi to set it up.
    01-11-18 05:50 PM
  16. Melo Steph's Avatar
    Why are you not using your service data? Are you not putting in the SIM card? You don't HAVE to use wifi to set it up.
    my SIM do not have internet data service. hence why i used WIFI. you should have understood that.
    01-11-18 05:54 PM
  17. blueyestm's Avatar
    Last time I checked I wasn't a fortune teller. You should've explained in more detail of why you had to use WIFI.

    Are you using open wifi networks when you try this or closed? Usually the open wifi networks require you to sign in via webpage and you may not have that option since you are only in setup.
    01-11-18 06:05 PM
  18. Melo Steph's Avatar
    Last time I checked I wasn't a fortune teller. You should've explained in more detail of why you had to use WIFI.

    Are you using open wifi networks when you try this or closed? Usually the open wifi networks require you to sign in via webpage and you may not have that option since you are only in setup.
    no, it is not an open wifi network. it is a closed. it might be something else causing the issue, i will try others wifi as suggested and see how it goes.
    01-12-18 09:33 AM
  19. jakie55's Avatar
    Hi i have successfully updated the OS with your link. but i am having another issue. i am stuck on the setup. it won't let me continue after i have connected the device to a WIFI. it says the device is connected to the internet but after i clicked on close, it comes back to the same place again. i do not know what to do
    It should go to the BBID sign in page, I believe. The phone I practised the setup on , had the previous owner's BBID and email in place. Thankfully, no BlackBerry protect in place. I did a factory reset, and continued on with the new information. It worked.
    04-23-18 10:04 AM

Similar Threads

  1. Motion on Freedom
    By A Noise Annoys in forum Freedom Mobile
    Replies: 2
    Last Post: 02-02-18, 12:29 AM
  2. Replies: 50
    Last Post: 01-28-18, 06:43 AM
  3. Blackberry Underestimated KEYone demand by 50%
    By Quantify in forum BlackBerry KEYone
    Replies: 85
    Last Post: 01-15-18, 11:06 AM
  4. Why is the text of one of my contacts blue?
    By tekychick in forum BlackBerry Priv
    Replies: 1
    Last Post: 01-12-18, 10:25 AM
  5. Avoid costly errors with this great deal on a Grammarly one-year subscription
    By CrackBerry News in forum CrackBerry.com News Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 01-09-18, 10:40 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD