1. CrackBerry Question's Avatar
    On Firday, My STL100-1 runs out of battery and I forgot to charge it. But yesterday, after a day's charge it still failed to boot up and no led light flashes...

    Then I tried to connnect it with BB Link, but it also failed. Actually, my compter cannot recognize it. On Friday, I've used the BB Blend, so it should not be the driver problem.
    03-10-15 11:08 PM
  2. Carjackd's Avatar
    Scratch
    Last edited by Carjackd; 03-10-15 at 11:27 PM.
    03-10-15 11:14 PM
  3. likounin's Avatar
    03-10-15 11:16 PM
  4. Carjackd's Avatar
    Hang on just noted STL 100
    03-10-15 11:16 PM
  5. Carjackd's Avatar
    STL100-1 variant the volume button reset method doesn't work. In that case, Press and HOLD the Power On Button until you see the BlackBerry LOGO

    Posted via my Canadian Passport
    03-10-15 11:25 PM
  6. likounin's Avatar
    I've tried many times, but does not work...
    03-10-15 11:28 PM
  7. Uzi's Avatar
    Hi try download autoloader for your device

    Sent from my BlackBerry 10 smartphone on 4G Altel network
    03-10-15 11:51 PM
  8. Carjackd's Avatar
    I've tried many times, but does not work...
    Have you ever used an auto loader?

    Posted via my Canadian Passport
    03-10-15 11:53 PM
  9. likounin's Avatar
    whats that ? and where to download ?
    03-11-15 12:10 AM
  10. Carjackd's Avatar
    whats that ? and where to download ?
    Here is the file for you device . Download it on your PC, and unzip it to your desktop.

    I will post the instructions to run it in a moment
    https://mega.co.nz/#!61JVgZga!bt7Y6R...ABLTrhtbh6aQE8
    likounin likes this.
    03-11-15 12:30 AM
  11. Carjackd's Avatar
    Here are thorough instructions, it's pretty simple, and will more than likely bring you device back to life


    http://forums.crackberry.com/bb10-le...loader-927076/
    likounin likes this.
    03-11-15 12:34 AM
  12. likounin's Avatar
    Thanks, I will try after downloading
    03-11-15 01:28 AM
  13. likounin's Avatar
    Failed to boot up after out of battery, how can I get it working?-20150311135457.jpg

    It stays at this step...no matter I holding power+V+ or not, still shows USB device cannot be recognized...
    03-11-15 01:57 AM
  14. Uzi's Avatar
    Click image for larger version. 

Name:	20150311135457.jpg 
Views:	135 
Size:	134.8 KB 
ID:	340356

    It stays at this step...no matter I holding power+V+ or not, still shows USB device cannot be recognized...
    Hi try put out the battery connect to PC and when say connecting to bootroom insert the battery back in
    Do it a few times if fail
    Good luck

    Sent from my BlackBerry 10 smartphone on 4G Altel network
    03-11-15 02:04 AM
  15. cbvinh's Avatar
    I had a Q10 that seemed like it was completely dead - no display, no power light, nothing. I took out the battery and left it alone for 24 hours so that any charge left in the Q10 would discharge. Afterward, I put the battery back in and it booted fine. It's worth a try and less evasive than trying to install the OS again. It'll only takes some patience.
    03-11-15 02:06 AM
  16. likounin's Avatar
    I had a Q10 that seemed like it was completely dead - no display, no power light, nothing. I took out the battery and left it alone for 24 hours so that any charge left in the Q10 would discharge. Afterward, I put the battery back in and it booted fine. It's worth a try and less evasive than trying to install the OS again. It'll only takes some patience.
    I will try your method later...
    03-11-15 05:48 AM
  17. likounin's Avatar
    Do you know why it is not recognized by Windows ?
    03-11-15 05:49 AM
  18. likounin's Avatar
    I bought a new battery and still fail to boot up....
    03-13-15 01:40 AM
  19. likounin's Avatar
    Seems I have to say goodbye to BlackBerry..though I loves it.
    03-13-15 03:00 AM
  20. cbvinh's Avatar
    Seems I have to say goodbye to BlackBerry..though I loves it.
    Did you try to discharge it for 24 hours without the battery?
    03-13-15 04:46 AM
  21. Kaye_max008's Avatar
    Z10 STL-100 is a mess, the trick is once it fully discharges, you plug the cable onto the computer it will boot up after a minute or so of charging, then instead of charging, it will be discharging even when the cable is connected, hence it goes into that cycle, again and again,

    The only way to correct this mess is quickly disconnecting the cable and connect it again, then it will charge, after 13% switch from computer to normal electrical current

    Posted via CB10
    04-08-15 01:24 AM

Similar Threads

  1. Beware of AT&T tactics!
    By MLE724 in forum AT&T
    Replies: 23
    Last Post: 07-22-15, 09:43 AM
  2. When android runtime will be updated to lollipop
    By Ashraf Altayeb in forum BB10 Leaked/Beta OS
    Replies: 62
    Last Post: 06-20-15, 11:31 AM
  3. Replies: 40
    Last Post: 04-26-15, 10:11 PM
  4. Replies: 6
    Last Post: 03-10-15, 10:53 PM
  5. Why won't my Passport boot?
    By CrackBerry Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 03-10-15, 09:53 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD