08-12-17 02:55 PM
37 12
tools
  1. DoctorMuffn's Avatar
    Good to know. Thanks, Shane. I really just need it to back up my calendar, contacts, and extensive notes for the work I do. Evernote doesn't work for me on my Z10. I'll look into your suggestion though.

    But I noticed last night that I'm also having trouble connecting to my vehicle via Bluetooth. Is this another problem related to the update that others are having?
    Last edited by DoctorMuffn; 04-09-17 at 03:45 AM. Reason: Bluetooth issue
    04-09-17 03:42 AM
  2. ShaneGoodman's Avatar
    Calendar, contacts, and BlackBerry Remember are backed up in Ultimate Backup.

    Not sure about Bluetooth.

    Shane.
    DoctorMuffn likes this.
    04-09-17 09:10 PM
  3. ShaneGoodman's Avatar
    Maybe someone will take a look at the errors in the Windows Event Log, or the BlackBerry Link log file, to find the cause.

    Shane.
    DoctorMuffn likes this.
    04-13-17 11:30 PM
  4. Biggles's Avatar
    I have been totally unable to backup ever since my BB Classic updated to 10.3.3.2163, but I remained able to sync calendar and contacts.

    Today, however, I got the Windows 'Creators' Update (as I think they call it) and BB Link doesn't even recognise my phone at all when connected by USB.
    04-14-17 06:42 AM
  5. Biggles's Avatar
    OK, yet again uninstalling Link and reinstalling it gets me back to where I was.

    So that's still not able to back up, but at least I can sync my calendar and contacts again.

    Also, it still seems to suffer from the other minor problem that's been there since the phone update, ie it amends all the contacts most times, even though few (or even none) of them have changed since the previous time.

    Roll on Android.
    04-14-17 08:36 AM
  6. ThaRockTDC's Avatar
    So after reading a ton of posts, am I understanding it correctly that I am NOT able to back up my Q10 with Blackberry Link anymore on Windows 10?

    How am i supposed to back it up? All I care about are my contacts and my text messages, that's it.

    Thanks
    04-24-17 02:27 AM
  7. ShaneGoodman's Avatar
    See post #25.

    Shane.
    04-24-17 02:39 AM
  8. sonmort's Avatar
    Wrt to PassPort & PassPort SE Link recognition \ backup issues, this may help: http://forums.crackberry.com/showthread.php?t=1108788

    Posted via CB10
    05-18-17 08:08 AM
  9. IwantutoknowImL's Avatar
    Hey Shane, thanks for the lookout with letting us know about Ultimate Backup; will try it if BlackBerry Link fails completely.

    Secondly, I have been having problems backing up and restoring for months--up until just now. All of a sudden, after buying a new Q10, I used the cord that came with the new Q10, and all of a sudden, BlackBerry Link backed up my old phone's data!

    Today, I then connected both my old Q10 and new Q10 in an attempt to restore the recently backed up data on the new phone, and it actually worked; I have no real explanation as to why. Perhaps it really is a matter of the cord as sonmort said in the previous post.

    However, after the restore successfully completed, I left the cords in my computer in the same way just to try restore again (for the sake of reproducing the same effect), and Link is back to staying on the "Loading the restore content" screen. I truly don't understand it. Anyway, I am using a Windows 8 PC with a 10.3.3.1463 Q10.
    05-28-17 07:31 PM
  10. dmlis's Avatar
    Hey Shane, thanks for the lookout with letting us know about Ultimate Backup; will try it if BlackBerry Link fails completely.

    Secondly, I have been having problems backing up and restoring for months--up until just now. All of a sudden, after buying a new Q10, I used the cord that came with the new Q10, and all of a sudden, BlackBerry Link backed up my old phone's data!

    Today, I then connected both my old Q10 and new Q10 in an attempt to restore the recently backed up data on the new phone, and it actually worked; I have no real explanation as to why. Perhaps it really is a matter of the cord as sonmort said in the previous post.

    However, after the restore successfully completed, I left the cords in my computer in the same way just to try restore again (for the sake of reproducing the same effect), and Link is back to staying on the "Loading the restore content" screen. I truly don't understand it. Anyway, I am using a Windows 8 PC with a 10.3.3.1463 Q10.
    I confirm that changing the cable worked for me as well.
    https://forums.crackberry.com/showth...1#post12978380
    08-02-17 05:11 AM
  11. rficguy's Avatar
    I have tried to uninstall Link and delete manually in Explorer all instances of Blackberry.
    BB Classic running 10.3.3.1464. Configured Link to run device to Computer only.
    Reinstall clean Link. Link loads OK. If I try a backup the USB connection goes wonky repeatedly connecting and disconnecting, Driver shows Volumes mounted , then dismounted, back and forth. Backup fails. USB Mass Storage Mode works fine. It is turned of when I try to use Link. Sync to Outlook 2016 starts normally, then drops USB Volumes in the BB Device Manager Properties. Link however shows device connected and continues "Gettting status info from Outlook Contacts", " Preparing Sync Preview", "Converting Blackberry Address Book Data","Updating Outlook Contacts Data", "Syncing your contacts and calendar appointments. Do not disconnect your device" This last one takes an hour ... Even before completing, the one way calendar and contacts appear in Outlook, hence are working.Finally sync successful, 2389 contacts.Then says cannot communicate with device ... Remove USB, lock device data screen , device reconnects, despite showing USB volumes not mounted in driver manager. No Connection. Disconnect USB cable. Remove the device association in Link. Plug in the USB, select "One time association" in Link. Volumes are now showing mounted. Link shows colored memory status of the device. Try Quick backup. "Computing backup data"(3h10), "Preparing to backup" (3h11)" backing up System Applications data -1%" (3h13) , 0kB BB file and DTMP file shows up in Windows file manager 6MB and climbing.."...-20%"( 3h17). USB detaches loses contact #!$%!!, try again (3h20) 3h21 USB goes wonky , connecting and disconnecting.... May try a Link reinstal without Blend...
    08-12-17 02:22 PM
  12. rficguy's Avatar
    see previous post, reinstalled Link without Blend as per How to install BlackBerry Link without installing BlackBerry Blend using silent install, .... didnt work, USB connection with Link is still wonky, continually connects and drops connection. The issue is not related to a bad USB cable or the device USB connectors since when I put the device in USB Mass Storage Mode the file read/writes work fine in both directions. I do however get a constant popup warning on the device that it is connected to the computer and that I can only access the media card. None of this helps to make Link work, but it points to Link as the culprit, not the USB hardware or driver.
    08-12-17 02:55 PM
37 12

Similar Threads

  1. How many installed apps can you get on your q5?
    By Drael646464 in forum BlackBerry Q5
    Replies: 2
    Last Post: 08-01-17, 11:47 PM
  2. Restoring whatsapp backup
    By danniely in forum BlackBerry Passport
    Replies: 4
    Last Post: 04-10-17, 10:47 PM
  3. How can I make payments with my Q10
    By rfid1998 in forum Ask a Question
    Replies: 2
    Last Post: 04-05-17, 04:58 PM
  4. q10 can't enter a password
    By CrackBerry Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 04-04-17, 12:14 PM
  5. After updating apps can now only open from Amazon or 1mobile Market
    By CrackBerry Question in forum Ask a Question
    Replies: 4
    Last Post: 04-04-17, 11:33 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD