1. RickT_935's Avatar
    A few days ago I started getting notices about reaching my carrier data limit. I discovered that BlackBerry Hub and Services had gone haywire in the background and is not only consuming data but draining the battery as well. I cleared the cache and have preformed several hard reboots but it's still acting up. My emails syncing is also an issue now. Any other suggestions to fix this?
    08-31-19 04:12 AM
  2. bobbybphotography's Avatar
    Me too. I had another post on this. I uninstalled hub services and reinstalled and that did the trick for a few days. Now back. I am trying everything like disabling certain email accounts, set sync for all accounts to not push, 15 mins, stopped syncing certain accounts.

    Nominally app usage of hub services is 200mb. Last month it was 2gb.

    It looks like there's a bug in the hub services where it is thrashing and leaving a data connection open. For example is it stuck constantly syncing on email, or a calendar invite? Something very wrong.
    08-31-19 05:45 AM
  3. bobbybphotography's Avatar
    For me this appeared to start in early July, when I picked up the Jun 21 update to hub services. See attached data woes.

    I contacted blackberry by the support email (no response). I left a terrible review on play store.

    Driving me nuts. Killing my pay as you go data plan and my battery draining fast.

    Would love to understand how to solve, or somehow get blackberry to actually look at it. Considering breaking out my passport again as this is so terrible.
    08-31-19 05:55 AM
  4. RK_BB's Avatar
    08-31-19 11:25 AM
  5. RickT_935's Avatar
    Conite, do you have any suggestions? I did a factory reset a couple of months ago and with the issues listed above, I'm not sure it will fix it. I too have the data connection issue...my IT people noticed it and were baffled.
    09-01-19 03:57 AM
  6. RickT_935's Avatar
    By the way, how do you uninstall Hub Services? Do you have to pay the subscribe fee to get it back?
    09-01-19 04:00 AM
  7. RLeeSimon's Avatar
    finally evidence at least ONE person pays for it...
    09-01-19 11:39 AM
  8. LiamQ's Avatar
    I sent PMs to RickT_935 and bobbybphotography with instructions for sending us logs to investigate.
    09-03-19 10:08 AM
  9. RickT_935's Avatar
    LiamQ, I got your message..I'll try and get this done as soon as possible...thank you for your interest in my problem.
    09-04-19 04:14 AM
  10. RickT_935's Avatar
    Liam, I sent the bug reports. Curious to see what you find. Thanks RickT
    09-07-19 10:59 AM
  11. bobbybphotography's Avatar
    After deleting my accounts, things settled for a few days and now usage is back up. Hub services is again the top offender. Upload seems to be more of issue. See attached.
    09-10-19 08:26 PM

Similar Threads

  1. BLACKBERRY + Android 9.0.
    By DON JON2 in forum BlackBerry Android OS
    Replies: 6
    Last Post: 09-04-19, 08:04 AM
  2. Solution to Outlook Hub Issue?
    By jackbuck93 in forum BlackBerry Mobile Support
    Replies: 28
    Last Post: 09-01-19, 06:36 PM
  3. Experience with other launchers
    By jackcarr in forum BlackBerry KEYone
    Replies: 8
    Last Post: 08-31-19, 04:01 PM
  4. Hub settings for delete from . . .
    By Emaderton3 in forum Android Apps
    Replies: 2
    Last Post: 08-30-19, 08:28 PM
  5. Replies: 1
    Last Post: 08-30-19, 03:20 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD