Home CrackBerry Q&A > BlackBerry KEYone

KeyOne: No Service after Update to Android 8.1

Asked: Oct 13 2018 | 7:52 am EDT 1379 Views 12 Answers View Best Answer

Hello! Since my Keyone updated to Android 8.1 last week, I'm getting no service. The phone apparently recognizes the SIM card as it asks for a PIN, but then: No service.

Here's what I tried so far:
-Putting the SIM in another phone. Works fine in every other phone.
-Getting a new SIM. Same result, works fine in every other phone but the Keyone.
-Try to manually select the carrier (02 Germany). No dice: "Fehler bei der Netzwerksuche" (English: Error in search for network)
-Factory reset. Several times, changes nothing.

Any Ideas what else I could do?


Best Answer

413
Oct 15 2018 | 7:23 am EDT rolfep

Also, you might want to pursue support from Blackberry Mobile Care: https://blackberrymobile.com/support/ and/or look into warranty replacement from who sold the phone to you before you take chances with an autoloader, possibly closing out those options by doing so.

More Answers

317
Oct 13 2018 | 8:14 am EDT nevilleadaniels

Hello! Since my Keyone updated to Android 8.1 last week, I'm getting no service. The phone apparently recognizes the SIM card as it asks for a PIN, but then: No service.

Here's what I tried so far:
-Putting the SIM in another phone. Works fine in every other phone.
-Getting a new SIM. Same result, works fine in every other phone but the Keyone.
-Try to manually select the carrier (02 Germany). No dice: "Fehler bei der Netzwerksuche" (English: Error in search for network)
-Factory reset. Several times, changes nothing.

Any Ideas what else I could do?
Where did you buy the phone from and was this an over the air update or an updated you did your self?
560
Oct 13 2018 | 10:08 am EDT fop518

use an autoloader and do a full wipe. mine had similar issues with the Ota update
40,851
Oct 13 2018 | 10:13 am EDT conite

use an autoloader and do a full wipe. mine had similar issues with the Ota update
Hello! Since my Keyone updated to Android 8.1 last week, I'm getting no service. The phone apparently recognizes the SIM card as it asks for a PIN, but then: No service.

Here's what I tried so far:
-Putting the SIM in another phone. Works fine in every other phone.
-Getting a new SIM. Same result, works fine in every other phone but the Keyone.
-Try to manually select the carrier (02 Germany). No dice: "Fehler bei der Netzwerksuche" (English: Error in search for network)
-Factory reset. Several times, changes nothing.

Any Ideas what else I could do?
The problem is the result of the previous use of a bad autoloader.

A factory reset won't fix it. That's why you need to use a destructive autoloader.
560
Oct 13 2018 | 6:40 pm EDT fop518

yes what he said! I noticed at some point all my Ota updates failed but the Os installed. I think I should just plan on autoloader moving forward and wiping
5
Oct 14 2018 | 2:16 pm EDT lordfubbes

Thanks so far! What's an autoloader?
7,072
Oct 14 2018 | 11:27 pm EDT Thud Hardsmack

Thanks so far! What's an autoloader?
In regards to BlackBerry devices, it's an executable file run from a PC via cable that will perform a factory reset followed by a reloading of default device software.
5
Oct 22 2018 | 7:47 am EDT lordfubbes

Thanks everyone for your help! After consulting Blackberry Service, I sent the phone to a repair shop. They replaced the mainboard and now everything works fine - apparently it was a hardware problem after all.
31,396
Oct 22 2018 | 8:06 am EDT pkcable

Also, you might want to pursue support from Blackberry Mobile Care: https://blackberrymobile.com/support/ and/or look into warranty replacement from who sold the phone to you before you take chances with an autoloader, possibly closing out those options by doing so.
I have marked this as best answer, and THIS is what you should probably try first. IF you are out of warranty, THEN you can try other options mentioned in this thread.