1. Hulk123's Avatar
    Here a screenshot.
    Anyone with same problem?
    I use the same apps except now I have also the productivity tab and made a fresh install.
    I had at least 2 hours screen on time at 20 percent battery usage.
    And now there is Android system at the top of usage.
    Attached Thumbnails Battery is bad with AAV119-screenshot_20180312-100007.jpg   Battery is bad with AAV119-screenshot_20180312-100345.jpg  
    03-12-18 05:06 AM
  2. Dominik Zborek's Avatar
    Same here, similar setup with the productivity tab.
    03-12-18 05:13 AM
  3. Hulk123's Avatar
    Aida64 says I have 3440mah battery. Why do I have "only" 3440. I thought we have 3505 like the database says
    03-12-18 06:02 AM
  4. Dominik Zborek's Avatar
    Google Play Services + Android System draining the battery big time
    03-12-18 05:33 PM
  5. anon(10388237)'s Avatar
    I disabled all of the Google play services. No issues. Battery life is good, after the update. Normally more than 1 and a half day with power using. More than 2 days with normal using.
    03-12-18 07:03 PM
  6. Hulk123's Avatar
    i disabled the productivity tab it is normal again. it suc*** my battery
    03-12-18 07:11 PM
  7. anon(10388237)'s Avatar
    Screenshot of my battery life statistics.
    Attached Thumbnails Battery is bad with AAV119-20925.jpg  
    03-12-18 07:13 PM
  8. c_mcivor's Avatar
    Having the exact same issue here, can't get the battery to last longer than 6hrs!?!?!
    03-14-18 03:54 PM
  9. c_mcivor's Avatar
    oh, and before someone says 32-second reset, just shut it please. It doesn't work.
    03-14-18 03:56 PM
  10. Hulk123's Avatar
    Having the exact same issue here, can't get the battery to last longer than 6hrs!?!?!
    Do you have the productivity tab? I deleted it and have the same battery with AAV119 like before. 7-8 hours screen on time
    03-14-18 03:59 PM
  11. psychofox13's Avatar
    oh, and before someone says 32-second reset, just shut it please. It doesn't work.
    Well did you try hol- oh.

    Honestly, I'm on AAV119 and my battery life didn't change. I can easily get two days usage.

    I have as much BB software disabled as possible, as I found those to cause battery drain. I don't use the Productivity Tab, either.
    03-14-18 04:27 PM
  12. DanylW's Avatar
    I had a similar battery drain issue after installing AAV056 (AT&T version). I noticed my battery draining a whole lot faster than normal. I also don't use the Productivity Tab. My culprit was the Walmart app. Although I hadn't been using it, it was draining my battery quite rapidly. Sorry, I don't have any screenshots of it actually showing it as I didn't think to take any. I Uninstalled the Walmart app and yes, I did a 32 second restart, and low and behold, my battery life was back to my normal. As for the Walmart app, I just created a Web shortcut to get there.
    03-14-18 05:54 PM

Similar Threads

  1. Wifi unstable on BBB100-3 after AAV119
    By bb4work in forum BlackBerry KEYone
    Replies: 27
    Last Post: 04-11-18, 09:18 PM
  2. Replies: 3
    Last Post: 03-13-18, 01:35 PM
  3. Battery notifications keeps buzzing...
    By MaryseMaryse in forum BlackBerry KEYone
    Replies: 2
    Last Post: 03-13-18, 11:24 AM
  4. Is this possible on Android on KeyOne?
    By michalko58 in forum BlackBerry KEYone
    Replies: 2
    Last Post: 03-12-18, 06:18 PM
  5. What is Blackberry's personal email? (New to Blackberry).
    By sermopoetica in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 03-11-18, 11:05 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD