1. omu_cu_romu's Avatar
    Hello everyone!

    I tryed to install OS 5.0.0.238 on my BB 8900 and i have the following problems:

    When i run BDM or Aplication Loader, it's show me the OS 5.0.0.238(as seen on file attached), but when i do next, it says "No software updates is required for your device"(as seen in second file attached).

    First i deleted the vendor.xml.
    I tryed to install directly with loader.exe, the same problem.
    I tryed to install it wit DM 4.6, the same problem.
    I disabled the internet network connection, same problem.

    What can in do?

    Please see the files attached.

    Thanks in advance!

    Best regards,
    Cristi
    10-16-09 06:14 AM
  2. fatboy97's Avatar
    Great question for the OS Beta/Hybrid Discussion! Forum!!!!

    Did you double check Add/Remove Programs under Control Panel to be sure you ONLY had ONE OS loaded on your PC???
    10-16-09 06:18 AM
  3. Michael Hepples's Avatar
    Uninstall and reinstall the OS on your PC, and make sure you reboot after installation. Use the Loader.exe directly, do not attempt to use DM to update. Doesn't play nice with leaks.
    10-16-09 06:21 AM
  4. omu_cu_romu's Avatar

    .....Did you double check Add/Remove Programs under Control Panel to be sure you ONLY had ONE OS loaded on your PC???
    Yes i did, the only OS loaded is 5.0 / 8900M_PBr5.0.0_rel401_PL5.2.0.17_A5.0.0.238.exe
    Last edited by omu_cu_romu; 10-16-09 at 06:43 AM. Reason: PrintScreen witg Cpanel attached...
    10-16-09 06:35 AM
  5. omu_cu_romu's Avatar
    Uninstall and reinstall the OS on your PC, and make sure you reboot after installation. Use the Loader.exe directly, do not attempt to use DM to update. Doesn't play nice with leaks.
    I already did that, 2 times till now.
    I used the loader.exe directy but i don't have any option to install. Please see the attached printscreen.
    10-16-09 06:39 AM
  6. fatboy97's Avatar
    Remove ALL BB OS version from your PC... download and reload a fresh version on you PC... Reboot your PC... do a Battery Pull on your BB... double check what OS is on your device... then try it again.
    10-16-09 07:43 AM
  7. Leeuw206's Avatar
    I had also same problem
    if you see OS 5.0.0.238 on DM , dont close DM.
    then you try with loader.exe
    It works for me
    10-16-09 08:21 AM
  8. zmenchhofer's Avatar
    yep.... i aswell used the loader.exe and loaded it w/o a hash.
    10-16-09 08:43 AM
  9. omu_cu_romu's Avatar
    I had also same problem
    if you see OS 5.0.0.238 on DM , dont close DM.
    then you try with loader.exe
    It works for me
    It worked for me!! Thank you!

    So:
    1. I removed ALL BB OS versions from my PC
    2. I reloaded a fresh version of BB DM 5.0 and OS 5.0.0.238.
    3. I deleted vendor.xml from C:\Program Files\Common Files\Research In Motion\AppLoader
    4. I tryed to install using loader.exe from C:\Program Files\Common Files\Research In Motion\AppLoader but no effect so....step 5
    5. I tryed to install using DM 5.0, i opened DM 5.0 i saw OS 5.0.0.238 on it, so I DIDN'T CLOSED DM.
    6. I opened loader.exe
    7. It's installing....
    8. Now i'm restoring the backup files.

    THANK YOU!
    10-16-09 08:46 AM
  10. bluke's Avatar
    10-16-09 09:07 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD