03-26-09 09:50 PM
205 123 ...
tools
  1. Din's Avatar
    Software For BlackBerry Curve (TM) 8900 smartphone
    From Mobily, this will load to any carrier's 8900 model.

    BlackBerry Handheld Software v4.6.1.241 (Multilanguage)

    Package Version: 4.6.1.241
    Consisting of:

    * Applications: 4.6.1.152
    * Software Platform: 4.2.0.91
    * File name: 8900M_PBr4.6.1_rel241_PL4.2.0.91_A4.6.1.152_Mobily .exe
    * File size: 123.06MB

    Download the OS here:
    https://www.blackberry.com/Downloads...9A7B9BFE74D58B

    *** YouTube will not work on this version***

    Instructions for installing either version on ANY carrier's 8900:

    1. Download the above OS file to the PC then install it to the PC by running (double clicking) the file you downloaded.
    2. Go to c:\program files\common files\research in motion\apploader and delete the file named "vendor.xml."
    3. Plug in BB and double click on "Loader.exe." It's located in the same place as the above vendor.xml file.

    The process takes about 45 minutes to an hour depending on how much data you have to backup and restore during the process. Once it's done loading the new OS it will reboot (it may do this twice during the entire process.) You will see a white screen with an hourglass for up to 20 minutes at a time while the DM says "waiting for initialization."
    If, for some reason, you end up with a white screen with small icons and the number 507, simply connect to the PC again and run Loader.exe again and it should load the OS to the device.

    Enjoy !
    Last edited by Garz; 02-15-09 at 07:49 PM. Reason: add disclaimer
    02-15-09 09:44 AM
  2. fatboy97's Avatar
    Is this now Official???
    02-15-09 09:52 AM
  3. Din's Avatar
    YES it is !
    02-15-09 09:57 AM
  4. Crucial_Xtreme's Avatar
    Thread stuck....
    02-15-09 10:00 AM
  5. Din's Avatar
    Thanks alot
    02-15-09 10:02 AM
  6. masboy98's Avatar
    Woohoooo!!

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    02-15-09 10:10 AM
  7. Grafx's Avatar
    Don't see how they can make the worst version yet official. This version makes the UI laggy.

    SMS icon doesnt respond alot but the others do when clicked.
    02-15-09 10:15 AM
  8. tranquil.forest's Avatar
    Great, I have been waiting for an official update. I hope this solves the problem of my game freezing and requiring a battery pull. Sid Meyer's Pirates is hella fun, and it sucks that it freezes on the last Beta download I had.
    02-15-09 10:28 AM
  9. masboy98's Avatar
    Btw, what about youtube? Did they fix the official?

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    02-15-09 10:36 AM
  10. tranquil.forest's Avatar
    I am going to be installing this soon on my 8900. I just want to know when there will be realplayer support added. I have a bunch of videos that I saved as realplayer vids and want to put them on my 8900.
    02-15-09 11:10 AM
  11. Chriz's Avatar
    Don't see how they can make the worst version yet official. This version makes the UI laggy.

    SMS icon doesnt respond alot but the others do when clicked.
    Maybe the leaked Version was an early Beta? I hope so and will test this Version.

    Greets Chris
    02-15-09 12:52 PM
  12. dquestic's Avatar
    Don't see how they can make the worst version yet official. This version makes the UI laggy.

    SMS icon doesnt respond alot but the others do when clicked.
    Never had this problem with .152, but I did have a host of others.
    02-15-09 01:08 PM
  13. aristile's Avatar
    Downloading now. Maybe it is different from the beta.
    02-15-09 01:34 PM
  14. AnimalPOP's Avatar
    i lost my sms icon and my faves with the beta, trying the official, my menu's also didn't show correctly

    downloading as I type
    02-15-09 02:20 PM
  15. ausch's Avatar
    If youtube still doesn't work CX came up with the "hack" of using the .114 radio file (I believe that was it) in this OS.
    02-15-09 02:24 PM
  16. davidnyc's Avatar
    Please let us know if this is any different than the leak!

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    02-15-09 02:27 PM
  17. MADBRADNYC's Avatar
    Yes. Please let a newbie like myself know if it's worth the time & effort for an upgrade. I have been trying to get some feedback on this since 8:30 this morning, as I am too unsure about it to undertake this myself without some other feedback. Thanks in advance.
    02-15-09 03:04 PM
  18. exelant's Avatar
    I have found official releases usually don't have the problems found with many betas. My device worked better with the .133 than .144. Maybe just me, I don't know, but I haven't had any problems. I'll report back about this build after running it a while.
    02-15-09 03:32 PM
  19. drew4flt72's Avatar
    If youtube still doesn't work CX came up with the "hack" of using the .114 radio file (I believe that was it) in this OS.
    I've been running the beta .152 for a couple of days now....youtube still doesn't work. Where can I get the "hack" files??
    02-15-09 03:33 PM
  20. emgator's Avatar
    Yes. Please let a newbie like myself know if it's worth the time & effort for an upgrade. I have been trying to get some feedback on this since 8:30 this morning, as I am too unsure about it to undertake this myself without some other feedback. Thanks in advance.
    I installed the update and I haven't had any issues. YouTube works fine, and the OS doesn't seem to lag. I can't comment on battery life yet.

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    02-15-09 03:37 PM
  21. aresh's Avatar
    installed it, now my youtube dosent work...Great!!
    02-15-09 04:10 PM
  22. MADBRADNYC's Avatar
    I installed the update and I haven't had any issues. YouTube works fine, and the OS doesn't seem to lag. I can't comment on battery life yet.

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    Thanks for the input. How is the WiFi/UMA usage? Did you try a "hybrid" OS?
    02-15-09 04:21 PM
  23. emgator's Avatar
    Thanks for the input. How is the WiFi/UMA usage? Did you try a "hybrid" OS?
    I guess I was mistaken. The first YouTube video I opened worked fine, but each video after that starts to play and then errors out. I haven't tried the hybrid yet, but it looks like I'll be downgrading to .133 until the streaming issue is resolved.

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    02-15-09 04:49 PM
  24. BelowZero's Avatar
    So whats the verdict? on this install, should i run a hybrid, cause i think im just gonna go ahead and do that unless someone says this is running fine?
    02-15-09 04:58 PM
  25. thecyclinghen's Avatar
    until i hear absolutely amazing things about a future OS, I'm staying with my hybrid .133 (.114 radio)! It is super stable and I can live with some of the minor things that dont work with it.
    02-15-09 05:03 PM
205 123 ...
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD