Built for Business - Learn more about BlackBerry KEY2
  1. rintu's Avatar
    Today morning when I sent out emails from my curve, they all failed !..On yahoo mail, I got "Message included an Invalid address"

    On blackberry email, I got "Failed to send message -Package error"

    Any idea ?
    04-16-08 02:06 PM
  2. latina berry's Avatar
    Maybe you have too many applications open, they may be hidden running in the background.
    04-16-08 02:26 PM
  3. rintu's Avatar
    Found the problem....

    I had enabled the password protection + firewall yday..that was causing some problem with encryption of the address book...Had a line under Options >Security options > Firewall

    "Invalid Encryption key : 8 " ( i had sent out 8 emails , all of which failed)

    So, I disabled the password and the firewall and now emails are working fine!!!

    So much so for enabling the password protection !. May be I should have excluded address book from content protection.

    Edited : Yahoo email still giving me problems !!!

    Note : Finally had to delete and resend the service books
    Last edited by rintu; 04-16-08 at 08:06 PM. Reason: problem solved
    04-16-08 02:34 PM
  4. latina berry's Avatar
    Found the problem....

    I had enabled the password protection yday..that was causing some problem with encryption of the address book...Had a line under Options >Security options > general settings

    "Encryption Message errors : 8 " ( i had sent out 8 emails , all of which failed)

    So, I disabled the password and now emails are working fine!!!

    So much so for enabling the password protection !. May be I shouldn't have excluded address book from content protection.
    Great!!!!
    04-16-08 02:56 PM
  5. Wicho's Avatar
    Here's another possibility - maybe a mod can move this if it belongs in a better place.

    I was having the same problem of my yahoo emails not being sent from the berry, getting the invalid address and red X errors. Whenever the emails would manage to go through, people would receive two or three copies of it. This was happening pretty much right off the bat, starting with the date I got my Curve and BB service. This was only happening with my yahoo email. My blackberry and gmail accounts worked fine. I did a whole bunch of searching in the forums, and here is what finally fixed everything for me.

    1. Deleted yahoo service books
    2. Rebooted the berry with a battery pull
    3. Deleted my yahoo email account from the BB website.
    4. Took a hard look at my yahoo email account - I had over 5,000 messages in my inbox. I had read on the forums that BIS doesn't like it when your yahoo inbox has over 900 messages, so I moved them all to different folders. Now I only have less than 50 in my inbox.
    5. I finally migrated to the new yahoo mail look from classic view
    6. I added my yahoo email account from the BB website


    I have now not had ANY problems at all with my yahoo email on the berry. I don't know if it was a combination of everything that fixed it, but I have a hunch my main problem was the size of my yahoo inbox.

    Anyway, just wanted to share what fixed my problem.
    04-17-08 11:42 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD