1. paradive's Avatar
    kept getting "cannot backup over wifi"...

    fine. turned wifi off.

    now when i plug it in (USB), Link just says "disconnected".
    tried rebooting... no love.

    what gives?
    any ideas?
    10-01-15 05:20 PM
  2. azum4u's Avatar
    kept getting "cannot backup over wifi"...

    fine. turned wifi off.

    now when i plug it in (USB), Link just says "disconnected".
    tried rebooting... no love.

    what gives?
    any ideas?
    If you backing up to laptop reboot the laptop same time you reboot the phone. Put on a level surface. Ensure the USB connection is stable and not shaking. Had this happened to me a few times. Its usually due to the USB not be steady or properly set.
    10-01-15 05:40 PM
  3. paradive's Avatar
    rebooted 'puter.
    still nothing.
    positive USB is secure.

    at a loss.
    10-01-15 06:29 PM
  4. azum4u's Avatar
    rebooted 'puter.
    still nothing.
    positive USB is secure.

    at a loss.
    It is simply not recognizing your phone. Nothing to be alarmed about. Happened to me several times. Another thing you may want to try whihc i also tried before. Deinstall the current BBlink, download and reinstall it .
    10-02-15 11:08 AM
  5. jimbob89's Avatar
    I've had to do the same thing: uninstall Link, reboot, then reinstall. I think somehow the drivers get screwed, but I've never resolved the problem. After a reinstall, I can backup, but next day it doesn't work again. Have to uninstall/reinstall.

    Thought it night be the version of BB10, but since I got the latest release, its just been the same.

    Would love a permanent fix for this. Blend works flawlessly though!

    Posted via CB10
    10-02-15 01:20 PM
  6. paradive's Avatar
    I've had to do the same thing: uninstall Link, reboot, then reinstall. I think somehow the drivers get screwed, but I've never resolved the problem. After a reinstall, I can backup, but next day it doesn't work again. Have to uninstall/reinstall.

    Thought it night be the version of BB10, but since I got the latest release, its just been the same.

    Would love a permanent fix for this. Blend works flawlessly though!

    Posted via CB10
    ok.
    help me out here...

    uninstalled/restarted. still nothing (just using a different USB port this time).

    started blend. it's trying to make a connection 10 minutes later, stuck on "connect your device to your computer using a USB cable".

    1. it's a brand new phone/cable.
    2. as soon as i plug it in, the folder comes up displaying the contents of the SD card.

    it can't be the cable, right?
    10-03-15 12:33 AM
  7. paradive's Avatar
    It is simply not recognizing your phone. Nothing to be alarmed about. Happened to me several times. Another thing you may want to try whihc i also tried before. Deinstall the current BBlink, download and reinstall it .
    ok, also tried yet another cable.

    no love.
    it's a software problem.
    10-03-15 01:21 AM
  8. azum4u's Avatar
    ok, also tried yet another cable.

    no love.
    it's a software problem.
    Do the following.

    1. download a new version of bblink from blackberry website
    2. uninstall the current bblink you have installed.
    3. reboot your system to complete the uninstall.
    4. then install the new version u downloaded.
    5. try it again.
    10-03-15 05:28 PM
  9. paradive's Avatar
    Do the following.

    1. download a new version of bblink from blackberry website
    2. uninstall the current bblink you have installed.
    3. reboot your system to complete the uninstall.
    4. then install the new version u downloaded.
    5. try it again.
    yup.
    that's what i did.
    10-03-15 06:51 PM
  10. azum4u's Avatar
    yup.
    that's what i did.
    Given i have experienced this many times, i will love to assist you. Send me your pin via pm and i will add you and will work you through this and hopefully get this resolved for you.
    10-04-15 12:28 AM
  11. paradive's Avatar
    Given i have experienced this many times, i will love to assist you. Send me your pin via pm and i will add you and will work you through this and hopefully get this resolved for you.
    did you get my message?
    10-04-15 03:39 AM
  12. azum4u's Avatar
    did you get my message?
    Yes. please check your pm.
    10-04-15 09:27 PM

Similar Threads

  1. Replies: 4
    Last Post: 10-14-15, 03:03 AM
  2. Replies: 10
    Last Post: 10-08-15, 11:08 PM
  3. Docs To Go Formulas
    By PowderJockey in forum Ask a Question
    Replies: 4
    Last Post: 10-01-15, 07:01 PM
  4. Is there a way to force the android apps to rotate?
    By fengjunzi in forum BlackBerry Passport
    Replies: 1
    Last Post: 10-01-15, 02:44 PM
  5. Why can't I do a backup over wifi?
    By paradive in forum General BlackBerry Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 10-01-15, 02:09 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD