11-27-19 03:44 PM
62 123
tools
  1. jduffy92's Avatar
    Hi all,

    I am having this same issue. I tried TrumptTigers recommendation, along with removing accounts from all phones and logging out of all browsers before trying again, and still no luck. I had a Blackberry KeyOne and am reverting to my old Blackberry Classic Q20 from Verizon. The contacts worked fine on the KeyOne for the past year, and very sad to be having an issue now with the Q20. Hoping someone might have a solution?

    Warmly,

    -Justin

    You may need to remove and re-add the account, but this will correct your problem:

    1. Go to Accounts.

    2. Select Add Account.

    3. Select Advanced at the bottom of the screen.

    4. Tap CardDav.

    5. Enter whatever you like for a description, and your Gmail e-mail address for username and e-mail address. Enter your Gmail password for the password.

    6. For the Server Address, enter the following:

    https://www.googleapis.com/.well-known/carddav

    The suspicion is Google deprecated a URL, but in any case this method is confirmed to work, for contacts. Are you also having calendar trouble?
    08-14-19 12:53 PM
  2. Ben xfg's Avatar
    Hi all,

    I am having this same issue. I tried TrumptTigers recommendation, along with removing accounts from all phones and logging out of all browsers before trying again, and still no luck. I had a Blackberry KeyOne and am reverting to my old Blackberry Classic Q20 from Verizon. The contacts worked fine on the KeyOne for the past year, and very sad to be having an issue now with the Q20. Hoping someone might have a solution?

    Warmly,

    -Justin
    Hey, the server address has changed since the post you quoted, try this one;

    https://www.googleapis.com/carddav/v...lists/default/

    You'll need to put you email address where "myname@gmal.com" is. You may have to click on the URL or hover your mouse over to see the full address as CrackBerry sometimes shortens links.

    Posted via CB10
    bagnet2010 likes this.
    08-14-19 10:17 PM
  3. cons_w's Avatar
    Hey, the server address has changed since the post you quoted, try this one;

    https://www.googleapis.com/carddav/v...lists/default/

    You'll need to put you email address where "myname@gmal.com" is. You may have to click on the URL or hover your mouse over to see the full address as CrackBerry sometimes shortens links.

    Posted via CB10
    Yes it works... just tried a few days ago

    Remember to generate the password from Google account page separately



    Posted via CB10
    08-23-19 01:20 AM
  4. aadham's Avatar
    Camran, have you disabled 2FA on our account and made certain less-secure apps are enabled? Also, are you absolutely certain all the information Ben mentions is correct? We had an issue the other day wherein someone had been neglecting to enter their full e-mail address as their username, which was blocking the connection....
    TrumpetTiger : Dear Sir, I have the same issue. i tried with above all ways but still showing "an unexpected problem occured. some features may not be working correctly." can u please help me out
    10-12-19 04:15 AM
  5. Ben xfg's Avatar
    TrumpetTiger : Dear Sir, I have the same issue. i tried with above all ways but still showing "an unexpected problem occured. some features may not be working correctly." can u please help me out
    In your Google account do you have:

    1). Less Secure App Access turned on or off?
    2). Two step verification on or off?

    Posted via CB10
    10-12-19 10:14 AM
  6. TrumpetTiger's Avatar
    TrumpetTiger : Dear Sir, I have the same issue. i tried with above all ways but still showing "an unexpected problem occured. some features may not be working correctly." can u please help me out
    Hey aadham,

    Let's check these out one at a time. As Ben mentions:

    1. Is less secure app access turned on in your Google account?
    10-14-19 09:36 PM
  7. babugaru1's Avatar
    Tried with https://www.googleapis.com/carddav/v...lists/default/ and other server. Didn't work though 2 step verification was disabled and less secure apps are allowed.
    10-24-19 05:14 AM
  8. KGM686's Avatar
    Same problem is also with me.

    Passport SE 10.3.3.3216
    10-24-19 05:23 AM
  9. Ben xfg's Avatar
    Tried with https://www.googleapis.com/carddav/v...lists/default/ and other server. Didn't work though 2 step verification was disabled and less secure apps are allowed.
    Same problem is also with me.

    Passport SE 10.3.3.3216
    Take a look at this guide.
    Make sure you read the whole first post and follow every step to the letter. It should work fine.

    http://forums.crackberry.com/showthread.php?t=1177586

    Posted via CB10
    10-24-19 09:05 AM
  10. babugaru1's Avatar
    Take a look at this guide.
    Make sure you read the whole first post and follow every step to the letter. It should work fine.

    http://forums.crackberry.com/showthread.php?t=1177586

    Posted via CB10
    wow! worked! just replaced my name with my google id.. thanks a lot!
    10-24-19 09:19 AM
  11. dierre's Avatar
    less secure apps turned on and two step verification is off, not working for me. Im signed out out every device on every phone and browser copied url imperfectly my gmail account inserted into url. Not working ,ive been working on this for a couple hours and im using the updated url not the one that was posted originally
    11-27-19 12:28 PM
  12. Ben xfg's Avatar
    less secure apps turned on and two step verification is off, not working for me. Im signed out out every device on every phone and browser copied url imperfectly my gmail account inserted into url. Not working ,ive been working on this for a couple hours and im using the updated url not the one that was posted originally
    Can you confirm that you've seen this guide, and are following each step to the letter?

    https://forums.crackberry.com/showth...1#post13454831

    Posted via CB10
    Last edited by Ben xfg; 11-27-19 at 08:23 PM.
    11-27-19 03:44 PM
62 123

Similar Threads

  1. gmail contact refuse to add to my Z30
    By samodboy in forum Ask a Question
    Replies: 5
    Last Post: 08-29-19, 05:23 AM
  2. Missing emails from one contact
    By fixit1971 in forum BlackBerry KEYone
    Replies: 4
    Last Post: 05-09-19, 07:44 PM
  3. Will there be a Red Key2 for the US market?
    By David Theado in forum BlackBerry KEY2
    Replies: 32
    Last Post: 03-28-19, 01:47 PM
  4. Cannot unlock K2LE
    By skkayman in forum BlackBerry KEY2 LE
    Replies: 2
    Last Post: 03-26-19, 03:56 PM
  5. BlackBerry hub problem with Siteground webmail
    By ralphxtrem in forum General BlackBerry Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 03-20-19, 06:57 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD