07-01-17 11:03 AM
26 12
tools
  1. alx71's Avatar
    One of the laptops does not have volumes mounted in Windows in device manager (BlackBerry Libk). In device manager-devices-volumes-right click-mout no reaction. No errors.
    On other laptops, everything is fine.

    What to do?
    06-26-17 01:12 AM
  2. blueyestm's Avatar
    I'm a little confused on what your doing or asking.

    Are you trying to access the sd card on the Classic?
    06-26-17 01:33 AM
  3. alx71's Avatar
    Yes, on the SD and intern flash on Q20 with across BlackBerry Link and Device Manager. Sorry for my English.
    06-26-17 05:58 AM
  4. TGS68's Avatar
    It sounds like you are referring to the drives that are mounted when you connect your phone to Link. The device manager typically identifies these as drives Y and Z. Sometimes when they don't identify properly you simply need to reboot both your phone and your PC. This happens mainly when the phone is connected via WiFi and the signal is lost.

    Posted via CB10
    06-26-17 07:58 AM
  5. alx71's Avatar
    It sounds like you are referring to the drives that are mounted when you connect your phone to Link. The device manager typically identifies these as drives Y and Z.
    Yes.

    Sometimes when they don't identify properly you simply need to reboot both your phone and your PC.
    Does not help.

    This happens mainly when the phone is connected via WiFi and the signal is lost.
    In device manager-devices-volumes-right click-mount no reaction. No errors.
    06-26-17 11:39 AM
  6. Niallac's Avatar
    Is Link installed on both laptops? If it's missing, could be a Windows driver issue. Can you disconnect the problem laptop from the Internet, then turn off firewall and antivirus, and try again?

    Posted via CB10
    06-26-17 03:44 PM
  7. blueyestm's Avatar
    If you just want to access the files themselves just go into your settings and change the usb status to I believe its called data. Don't have my Classic in front of me to check. Then connect it to the computer and it will show up as separate drives so you can copy or move files.
    06-26-17 11:50 PM
  8. alx71's Avatar
    Is Link installed on both laptops?
    Yes.
    If it's missing, could be a Windows driver issue. Can you disconnect the problem laptop from the Internet, then turn off firewall and antivirus, and try again?
    Posted via CB10
    I will try.

    In bad laptop In Device Manager-Devices-Device not IP address. In good lapton have IPv4 address.
    06-27-17 01:22 AM
  9. alx71's Avatar
    go into your settings and change the usb status to I believe its called data
    Where is the setting?
    06-27-17 01:26 AM
  10. 1122334455667788's Avatar
    I find the best way to access the SD card is using: settings>>storage and access>>access using USB>>USB Mass Storage Mode.
    The won't help for internal storage though.
    06-27-17 08:59 AM
  11. kbz1960's Avatar
    What is a q20?
    06-27-17 09:35 AM
  12. 1122334455667788's Avatar
    What is a q20?
    It's sometimes used to refer to the Classic.
    kbz1960 likes this.
    06-27-17 09:46 AM
  13. kbz1960's Avatar
    It's sometimes used to refer to the Classic.
    Ah. LOL
    06-27-17 09:59 AM
  14. alx71's Avatar
    settings>>storage and access>>access using USB>>USB Mass Storage Mode.
    All off.
    06-28-17 11:40 PM
  15. alx71's Avatar
    Can you disconnect the problem laptop from the Internet, then turn off firewall and antivirus, and try again?
    Posted via CB10
    No effect.

    Does not work only on Windows 7 64 bit. On Win 7 32 bit and XP 32 bit all ok. Driver?
    06-28-17 11:42 PM
  16. Niallac's Avatar
    What happens on the problem laptop, when you start Link and connect your phone? Does the phone appear in Link?

    Go back to storage & access -> access using USB, turn on 'USB mass storage mode'. This tells your phone to act like a dumb USB disk adapter when connected to your PC. Hook it up again - does it show up as a drive now? You need an SD card in the phone for this to work.

    If it doesn't show up now, leave it connected and go into Windows device manager. Look for any devices at all which have an exclamation mark or some other indication of communications problems. If there are any showing, look to see if they are your phone, e.g. 'RIM device' or 'BlackBerry', and if so, delete them from the manager. Now select 'scan for new devices' or whatever the equivalent is in your version of Windows. With luck, "plug & pray" will work this time, and your phone will mount as a drive. If you still don't see the phone, try rebooting your PC, then go back and take a look in Windows device manager again, if necessary.

    Posted via CB10
    Last edited by Niallac; 06-29-17 at 03:52 AM.
    06-29-17 03:35 AM
  17. alx71's Avatar
    What happens on the problem laptop, when you start Link and connect your phone? Does the phone appear in Link?
    Yes. Link sees the phone via USB and Wifi.
    06-29-17 04:18 AM
  18. 1122334455667788's Avatar
    All off.
    I'm actually suggesting you may want to turn it ON not off.
    kbz1960 likes this.
    06-29-17 07:23 AM
  19. alx71's Avatar
    settings>>storage and access>>access using USB>>USB Mass Storage Mode.
    Windows connect the SD as USB disk. Link not work.
    06-29-17 10:35 AM
  20. 1122334455667788's Avatar
    Windows connect the SD as USB disk.
    Yes. That's the idea.
    06-29-17 10:37 AM
  21. alx71's Avatar
    Version driver is 4.2.0.32.
    Files RIMUsb_AMD64.sys and WdfColInstaller01007.dll (in device manager).
    06-29-17 10:45 AM
  22. alx71's Avatar
    Yes. That's the idea.
    Sorry?
    06-29-17 10:46 AM
  23. 1122334455667788's Avatar
    Sorry?
    I don't know what you're asking at this point.
    06-29-17 10:47 AM
  24. alx71's Avatar
    Can you help me witch mounted SD and internal flash as Windows disk in Link?
    06-29-17 10:51 AM
  25. 1122334455667788's Avatar
    Can you help me witch mounted SD and internal flash as Windows disk in Link?
    The method I suggested should mount the SD card without needing link at all.


    If you really need the internal storage, or the sync capabilities of Link, then I'm sorry I can't be more help.
    06-29-17 10:54 AM
26 12

Similar Threads

  1. Skype doubling in HUB
    By smertz in forum BlackBerry KEYone
    Replies: 10
    Last Post: 09-19-17, 01:45 AM
  2. Carrier in upper left bar
    By mprattmd in forum BlackBerry KEYone
    Replies: 13
    Last Post: 08-28-17, 04:49 PM
  3. Can't find Fasttube in bbw after updating with autoloader
    By Miriotuken in forum BlackBerry Passport
    Replies: 7
    Last Post: 07-04-17, 04:11 PM
  4. What am I doing wrong in setting up fingerprint unlock on keyone?
    By Harrisfarms in forum BlackBerry Mobile Support
    Replies: 3
    Last Post: 06-26-17, 07:04 PM
  5. How to restore whatsApp in KEYOne from Classic BB10
    By HPMum in forum Ask a Question
    Replies: 4
    Last Post: 06-26-17, 08:15 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD