1. Jason Byers's Avatar
    Hi! Most of the wall & car chargers I used with my Q 10 don't work with my Classic. Why? Fix?
    03-28-15 08:36 AM
  2. jaydee5799's Avatar
    Use the charger that came with the Classic? Buy a replacement for the Classic?
    03-28-15 08:46 AM
  3. Don_Henry's Avatar
    Jason,

    I asked in the other thread you started about charging problems : what OS are you on after the factory reset? You did not reply.

    The original OS that came on the Classic had charging problems (like device would not charge when powered down).

    I suggest you upgrade to a newer OS (the latest 10.3.1.2582) and see if that solves your issues. And I also suggest you do this with an autoloader so you have a clean install (so nothing residual is left behind to possibly screw things up).

    Z10 /3 - 10.3.2.281 - AT&T (posted via CB10)
    03-28-15 09:04 AM
  4. Jason Byers's Avatar
    Thanks Don, How do I do an autoloader?
    03-28-15 09:14 AM
  5. Don_Henry's Avatar
    Thanks Don, How do I do an autoloader?
    Here is a link to the autoloader (it says for Z30, but is the same for Classic): https://drive.bitcasa.com/send/6tMMp...RO6m23xK2Z2N1w

    This will delete all your existing accounts, data, etc. - so you should back everything up first.

    After you have downloaded the autoloader to your PC and unzipped it (use 7Zip for uncompressing it) - then:

    1) Connect your device to your PC using a USB cable
    2) Double click on the autoloader.exe file
    3) Let it run - do not under any circumstances disconnnect your device
    4) When the autoloader is completed, your device will boot up
    5) Then restore anything you have backed up, set up your email accounts again, etc.

    Pretty easy and foolproof - you can also check on CrackBerry for threads that also explain how to use autoloaders if you want to familarize yourself even further.

    Hope this helps!
    03-28-15 09:30 AM
  6. Chris Chin's Avatar
    A note.
    It's better to reinstall apps if you can instead of restore.

    Don't forget to export your password keeper data too. You can import the info afterwards.


    Posted from my Z30 on CB10
    03-28-15 11:01 AM
  7. Nicholas Mauro's Avatar
    The Blackberry chargers have worked without a problem for me. I have a ton of those thankfully. Samsung chargers have worked well for me too. Haven't plugged my Classic into an Apple wall adapter. I don't support there cause

    Posted via CB10
    03-28-15 11:09 AM
  8. Taigatrommel's Avatar
    I have a lot of different chargers around here. HTC, Nokia, many BlackBerry ones, LG and last but not least an aftermarket USB wall-charger with multiple ports. They all work on my Classic without any problems at all. Have you double-checked the cable(s) you are using to charge your device? I just recently got rid off a cable which frequently failed to charge any devices at all.

    Posted via CB10
    03-28-15 12:31 PM
  9. slagman5's Avatar
    What kind of barbaric practice is this? I'm using a Qi wireless charger with my Classic, lol. :-P

    Posted without the aid of AutoCorrect with my physical keyboard via CB10
    03-28-15 01:38 PM
  10. ryankul's Avatar
    Just ordered a wireless Qi charging pad for my Classic. Looking forward to it arrive .
    03-28-15 04:11 PM
  11. slagman5's Avatar
    Just ordered a wireless Qi charging pad for my Classic. Looking forward to it arrive .
    The one I have is like a cheap knock-off of the tylt charger. Was like $25 but is pretty much the same. The only bad reviews seem to indicate the power cord itself fails after a short time, so I ordered a 1.8A playbook charger for it since it normally ran on a 2A charger and it works fine.

    Posted without the aid of AutoCorrect with my physical keyboard via CB10
    03-28-15 04:21 PM
  12. wm5382's Avatar
    I am using the ipad charger combined with a micro usb cable, works like charm!


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    03-29-15 10:26 AM
  13. chris8189's Avatar
    What kind of barbaric practice is this? I'm using a Qi wireless charger with my Classic, lol. :-P

    Posted without the aid of AutoCorrect with my physical keyboard via CB10
    Lucky for some. Not all Classic's have this ability.

    Posted via BlackBerry Classic (10.3.2.281)
    03-29-15 11:22 AM

Similar Threads

  1. Q10 SQN100-5 Can' t work on China Unicom 4G LTE??
    By LIJUNJIE2BB23C79 in forum BlackBerry Q10
    Replies: 5
    Last Post: 03-31-15, 06:49 PM
  2. Bold 9900 won't update ATT address bok
    By hbvideo in forum Ask a Question
    Replies: 0
    Last Post: 03-27-15, 10:36 PM
  3. Why isn't my data workin on my Z10 in Vietnam?
    By CrackBerry Question in forum BlackBerry Z10
    Replies: 2
    Last Post: 03-27-15, 10:10 PM
  4. Keyboard not working
    By Robert_London in forum BlackBerry Passport
    Replies: 2
    Last Post: 03-27-15, 08:57 PM
  5. Why doesn't Snapchat work on BlackBerry?
    By CrackBerry Question in forum Ask a Question
    Replies: 0
    Last Post: 03-27-15, 07:44 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD