1. phickspc's Avatar
    Hi, Virgin forced me to replace my 3g sim (Virgin -based and working perfectly fine) to 4g sim and ever since then I've had netowrk connection issues.
    Often, when connected to network, I can access internet via browser, but Apps show the no network found error. Then I have to toggle the Data off and then on to get the apps to connect again.

    Also had sudden disconnection followed by auto reconnections from network multiple times every 40-90 seconds, often showing the SOS emergency calls only until it automatically or manually needs to be reset.

    Troubleshooting tried:
    Called Virgin to send a new signal, another sim (twice).
    Restarting phone after 10minutes turned off.
    Had no problem with 3g sim. But I thought the Classic is 4g compatible so why these issues with two separate 4g sims?
    Last edited by phickspc; 03-09-18 at 08:40 PM.
    03-09-18 07:35 PM
  2. LSDBerry's Avatar
    Radio not entirely compatible with network?

    Try backing up and reloading with an autoloader, such as one of these:
    https://mega.nz/#F!bQNCFCDZ!xFYy9V_nAM2PiaN_ZRFd1A

    Z30 should work for you.

    Posted via CB10
    03-09-18 08:20 PM
  3. phickspc's Avatar
    How do I use autoloader, I want to be careful this phone works well in all other areas and it worked fine with my 3g sim.
    03-09-18 08:41 PM
  4. GodGibson's Avatar
    Is this Virgin Mobile in the UK?, if so I recommend updating to the latest version of BB10 OS.

    I'm on 10.3.3.3057 and did have issues with getting a 4G connection at all.

    This does fix some mobile connection issues and performance problems with the mobile network I believe.

    It may help, if you already on the latest version I'd request a new sim card just to see if it improves.

    Posted via CB10
    03-09-18 08:45 PM
  5. phickspc's Avatar
    Is this Virgin Mobile in the UK?, if so I recommend updating to the latest version of BB10 OS.

    I'm on 10.3.3.3057 and did have issues with getting a 4G connection at all.

    This does fix some mobile connection issues and performance problems with the mobile network I believe.

    It may help, if you already on the latest version I'd request a new sim card just to see if it improves.

    Posted via CB10
    I clicked to check for Software Updates but it says my current software (10.3.3.2031)
    is the latest software.

    Should I ask for a 3rd replacement sim card?
    03-11-18 09:46 AM
  6. phickspc's Avatar
    I clicked to check for Software Updates but it says my current software (10.3.3.2031)
    is the latest software.
    Also, when connected to PC running BB Link, I'm told the software version this the latest.
    What should I do?
    Should I ask for a 3rd replacement sim card?
    03-11-18 09:50 AM
  7. GodGibson's Avatar
    I clicked to check for Software Updates but it says my current software (10.3.3.2031)
    is the latest software.

    Should I ask for a 3rd replacement sim card?
    Hi, I would order a replacement sim to check if it resolves the connection issue. Virgin have not pushed this update you would need to install it manually yourself using an auto loader or blitz file which you can non destructive update

    https://forums.crackberry.com/bb10-l...links-1128992/

    You can look at this thread here for more information.
    Thanks

    Posted via CB10
    03-11-18 11:11 AM
  8. phickspc's Avatar
    This is the third replacement already. Replacement sim is not solving it.
    I misunderstood, are you saying it IS/ISN'T non destructive to use autoloader/blitz?
    Would I lose data by doing so?
    03-11-18 01:55 PM
  9. GodGibson's Avatar
    This is the third replacement already. Replacement sim is not solving it.
    I misunderstood, are you saying it IS/ISN'T non destructive to use autoloader/blitz?
    Would I lose data by doing so?
    Hi you can follow these threads on how to do the update along with downloading the latest update to resolve this problem.

    https://forums.crackberry.com/bb10-l...achesi-904841/

    https://forums.crackberry.com/bb10-l...taller-825409/
    03-11-18 07:17 PM
  10. phickspc's Avatar
    Hi you can follow these threads on how to do the update along with downloading the latest update to resolve this problem.

    https://forums.crackberry.com/bb10-l...achesi-904841/

    https://forums.crackberry.com/bb10-l...taller-825409/
    Hi I was just starting to follow the guide (First link) and noticed in my About>OS category, that although software version is 10.3.3.2031, the OS version is actually 10.3.3.3057.
    So the OS Sideload would be redundant, right?
    03-12-18 02:08 PM
  11. GodGibson's Avatar
    Hi I was just starting to follow the guide (First link) and noticed in my About>OS category, that although software version is 10.3.3.2031, the OS version is actually 10.3.3.3057.
    So the OS Sideload would be redundant, right?
    Yes you are already on the latest version in that case.
    Unless it's a hardware issue im not sure how you would resolve the problem. Seems strange indeed maybe backup and completely reload the operating system to see if this resolves your problem

    Posted via CB10
    03-12-18 06:46 PM
  12. phickspc's Avatar
    How would I reload the OS?
    Or do you suggest a type of Factory reset instead?
    Or would you like me to restore a backup instead (although I don't see how this woud change anything as the network had no problems with 3g sim 3 weeks ago)?
    Will either procedure cause me to lose data & home screen icons?
    Last edited by phickspc; 03-13-18 at 09:31 AM.
    03-12-18 08:39 PM
  13. mindless zombie's Avatar
    Hi everyone, did anyone manage to find a solution to this? I seem to have the same issue on both the Passport and KEYone which leads me to believe the issue may lie with Virgin themselves.
    03-31-18 03:57 PM

Similar Threads

  1. Bluetooth to car not working
    By gcarloni in forum BlackBerry Mobile Support
    Replies: 7
    Last Post: 03-23-18, 11:41 PM
  2. Replying to private message
    By andy957 in forum Site Feedback & Help
    Replies: 3
    Last Post: 03-13-18, 03:15 PM
  3. Replies: 9
    Last Post: 03-10-18, 09:51 PM
  4. Unable to Access Certain Websites W/Classic OS 10
    By GRC77 in forum BlackBerry Classic
    Replies: 4
    Last Post: 03-10-18, 06:56 AM
  5. Replies: 0
    Last Post: 03-09-18, 03:33 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD