1. markhilsea's Avatar
    I have received my new Bold today, its on the Orange network in the UK. Unbeknown to me according to the Orange tech guy, noone gets blackberry email up and running on the 1st day, it takes 24 hours to setup. Which is why my push email failed to work! He couldn't explain why on the orange/ blackberry email screen i had no options to amend the settings eg, pop, imap, etc! Other than i am too early expecting things to work on day 1, well i am new to this and the mind boggles. Surprisingly or not, after the 2nd phone call to them and him insisting that i had to receive 4 sms messages, which i have only recd 2, he sent something (uma?) to the phone and it now works, however, i have 2 email icons on the phone 1 is just the envelope and the other is my email account that is being pushed and has a globe on it, sadly the emails i receive go into both folders, which is annoying, any ideas how to change this?


    secondly i want to set an alert for when i receive an email or sms, as i cannot rely on the red flashing light. I have looked at the user guide on the cd and its quite clear, go to the sounds icon, however on my phone there is not one there, just like the maps! I cannot therefore allocate any sounds, i can only go into profiles and do the limited amount of personalisation. Has anyone else experienced this? Am i doing something wrong, i mentioned this to the tech guy and guess what its because its too early, day 1 again, any help would be appreciated, Mark
    09-03-08 01:52 PM
  2. sunkast's Avatar
    1. Go to Messages > Menu > Options > General > SMS and Email Inboxes. Set this to Separate.

    2. Creating and Editing Profiles and Notifications | CrackBerry.com
    http://forums.crackberry.com/f3/how-...ications-1623/
    09-03-08 02:00 PM
  3. matrix's Avatar
    secondly i want to set an alert for when i receive an email or sms, as i cannot rely on the red flashing light. I have looked at the user guide on the cd and its quite clear, go to the sounds icon, however on my phone there is not one there, just like the maps! I cannot therefore allocate any sounds, i can only go into profiles and do the limited amount of personalisation. Has anyone else experienced this? Am i doing something wrong, i mentioned this to the tech guy and guess what its because its too early, day 1 again, any help would be appreciated, Mark
    Icon for your profiles is the "sound icon" in the menue, but unfortunatly it has very limited options. How ever it will give you sound
    09-03-08 02:35 PM
  4. markhilsea's Avatar
    thanks for the replies, i have managed to seperate the email icons and have attempted the sounds using the profile menu. There is no sounds icon as shown in the userguide on the Orange model.
    09-03-08 03:13 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD