1. nns91's Avatar
    I have been using an unlocked T-Mobile Bold 9700 for 6 months with AT&T. This summer, I am in a different country and using a different carrier. It has been fine until yesterday when suddenly my phone had INSERT SIM CARD error. After removing the SIM card in and out for a couple times, it works fine again and I was able to make a phone call. After that, today, the error happened again and I have not been able to fix it again.

    IS there any other way to fix this ?
    Maruwe Richard likes this.
    08-05-11 10:36 AM
  2. jeffrey1027's Avatar
    Give your phone an OS update. If that doesn't help, then something is either wrong with your sim card from that country or the sim tray is damaged.
    08-05-11 11:21 AM
  3. nns91's Avatar
    I have tried that sim card with a different phone and it works totally fine. Do I have to upgrade my OS from OS5 to OS6 then ?
    08-05-11 07:33 PM
  4. jeffrey1027's Avatar
    It wouldn't hurt to give it an update. If it still gives the error, then it is a hardware failure of the SIM tray.
    08-05-11 07:42 PM
  5. nns91's Avatar
    do you have any instruction on how I can update my OS ? My phone is an unlocked one
    08-05-11 07:59 PM
  6. blackberry-unlocking710's Avatar
    Try the OS update but if it won't help to fix the problem maybe you have a broken sim slot or something that is related to the hardware of your Blackberry.
    08-06-11 02:08 AM
  7. nns91's Avatar
    Haha, I just left my phone home for a day today. When I got home, I tried to pluck the SIM card again and it works again. Do you guys think it is still a hardware problem ?
    08-06-11 08:42 AM
  8. jeffrey1027's Avatar
    Hardware problems can come and go. Give give. A few more days and see if the problem presists.

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    08-06-11 09:05 AM
  9. Rootbrian's Avatar
    I think the SIM that you're using is bad. Maybe if you got a replacement, it would be working fine. Give that a go before updating to OS 6. I highly recommend it.

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    08-06-11 09:31 AM
  10. nns91's Avatar
    I actually tried a couple different SIM in my phone when the problem happened. In addition, when I used this particular SIM in a different phone, it worked totally fine. Therefore, I do not think it is the SIM.
    08-06-11 10:23 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD