1. Seneb's Avatar
    I am trying to sync my BB Bold and am getting very frustrated. I open the DM, plug in the BB, and it recognizes the PIN. After hitting Sync, it begins to go through the motions, then the DM shows the Device as "None". It seems to happen after about 30 seconds of being connected every time. Any ideas for the connection? Thanks.
    06-15-09 01:38 PM
  2. jackie treehorn's Avatar
    what dm are you running
    06-15-09 01:39 PM
  3. Seneb's Avatar
    I tried 4.7, then 4.6. It does the same thing on both. I don't know if this would have anything to do with the problem, but my phone always shows I have one new message when there is nothing new or saved.
    06-15-09 01:47 PM
  4. bt224's Avatar
    Do a battery pull.
    06-15-09 01:50 PM
  5. SICILIANBADGUY's Avatar
    is possibly your usb cord bad?? when you charge your phone does it charge fine so it couldn't be your usb port??
    06-15-09 01:58 PM
  6. Seneb's Avatar
    I've tried the battery pull for the message icon, but it didn't work. Silly question - does it matter if the phone is on or off for the battery pull?
    06-15-09 01:58 PM
  7. Seneb's Avatar
    I have tried three different cords and two USB ports. The phone charges fine.
    06-15-09 01:59 PM
  8. SICILIANBADGUY's Avatar
    I have tried three different cords and two USB ports. The phone charges fine.
    it doesn't matter if its on or off when you do the battery pull at least from my experience....and the only other thng i could think of is maybe your usb on your computer or trying to reinstall dm
    06-15-09 02:04 PM
  9. bt224's Avatar
    I've tried the battery pull for the message icon, but it didn't work. Silly question - does it matter if the phone is on or off for the battery pull?
    My understanding is that it should be on.
    06-15-09 02:05 PM
  10. bt224's Avatar
    Can you see the storage under My Computer?
    06-15-09 02:06 PM
  11. Seneb's Avatar
    Ok, this is strange. I removed the micro SD card and now the sync worked flawlessly. WTH??? Now, under MyComputer, it's showing up as BLACKBERRY1 (G and Removable Disk (H.

    The SD card came out of my BlackJack, so maybe it needs a good formatting. This is odd. Oh, but I still have the one new message icon, but I can live with that!
    06-15-09 02:19 PM
  12. bt224's Avatar
    Format the card while in the phone (get your stuff off first). Glad you got this figured out.

    I would check all Folders under messaging. You may have accidentally saved one somewhere.
    06-15-09 02:24 PM
  13. Seneb's Avatar
    Yeah, I'll give that a go. Format on the PC, then again in the phone. I'll check there again...

    Thanks for the help!
    06-15-09 02:27 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD