1. tequiero2011's Avatar
    Hey guys!

    Do you ever have this problem of moving some certain icons(normally of apps that are later installed), like you hover on the icon and neither to touch the screen nor press BlackBerry button can bring up the menu? Annoying..I searched earlier post, people have asked before but only got "no can do" for answer..

    But I just happened to find that it's not because of the apps that make the icon nailed, it is the way how you install it.
    The general idea: using BB Box to create new .alx by .cod , then install it via BB Desktop.

    Just wanna share with you, it was getting on my nerve at least..I'd never say I own this so if you've already known that, please just ignore

    For specifically how, check this out:

    What kinda apps' icons are unmovable?
    Apps that you install DIRECTLY from blackberry app store, or those installed by blackberry desktop software(use .alx), or .jad that you dragged into 9900 and install on itself.

    Try to install apps this way:
    Use BerryBox v0.21, check "Alx/Jad generator", choose the a file where has ALL .cod, translator them to one new .alx
    Now back to BB desktop and install THAT .alx you have created to your device. The icon then is movable!

    OK, now problem solved

    Lemme know if it helps
    Last edited by tequiero2011; 12-08-11 at 08:01 PM.
    12-08-11 07:59 PM
  2. Phill_UK's Avatar
    Never had that problem with any icon, no matter how or where the app was installed from.
    12-08-11 08:09 PM
  3. tequiero2011's Avatar
    What..?! I thought that was a typical case..great!

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    12-08-11 08:14 PM
  4. Phill_UK's Avatar
    Which screen are you trying to move these icons from? I only have the All screen showing, and all app icons are moveable from there.

    And when did you last clear your browser cache? The CB mobile site changed format weeks ago! Clear those cookies!
    Last edited by Phill_UK; 12-08-11 at 08:33 PM.
    12-08-11 08:23 PM
  5. gordonzhao's Avatar
    I'm lost. I've never heard of this issue.
    12-08-11 10:04 PM
  6. erndog's Avatar
    i posted about this in a couple of threads, going to try your advice and seeif it works. let you know, and thanks!

    http://forums.crackberry.com/blackbe...-icons-647913/

    http://forums.crackberry.com/blackbe...08/index2.html
    12-08-11 10:47 PM
  7. tequiero2011's Avatar
    Sry there, but i'm confused too now
    yet still don't think I am the exception, search the forum and got this: CHECK THE RESULTS
    12-08-11 10:51 PM
  8. tequiero2011's Avatar
    i posted about this in a couple of threads, going to try your advice and seeif it works. let you know, and thanks!

    http://forums.crackberry.com/blackbe...-icons-647913/

    http://forums.crackberry.com/blackbe...08/index2.html
    I knew I am not the only one

    Quite annoying problem, hope it will fix that.
    12-08-11 10:56 PM
  9. tequiero2011's Avatar
    Which screen are you trying to move these icons from? I only have the All screen showing, and all app icons are moveable from there.

    And when did you last clear your browser cache? The CB mobile site changed format weeks ago! Clear those cookies!
    sounds complicated..I think I'm just gonna wipe everything anyway, make it to 540
    12-08-11 11:00 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD