1. JoshH37's Avatar
    I've tried two batteries and both batteries go straight from 100% to 92% and then it goes down incrementaly. Anyone else experiencing this?
    ReDGuy95 and bcbbanga4l like this.
    01-14-12 08:46 PM
  2. Phill_UK's Avatar
    It's nothing to do with the battery... it's the OS

    http://forums.crackberry.com/blackbe...l-good-688076/
    01-14-12 08:48 PM
  3. mlist84's Avatar
    I've tried two batteries and both batteries go straight from 100% to 92% and then it goes down incrementaly. Anyone else experiencing this?
    This is a known bug for the OS. Leaked OS 7.1.0.190 fixed this problem. I can confirm it because I had the battery bug before and now its gone.

    Just in case you are wondering, leaked 7.1.0.190 works great for me. Dont hesitate to install.

    Here is the link (for 9900)
    http://crackberry.com/leaked-os-7101...erry-bold-9900
    Last edited by mlist84; 01-14-12 at 09:26 PM.
    01-14-12 09:23 PM
  4. JoshH37's Avatar
    This is a known bug for the OS. Leaked OS 7.1.0.190 fixed this problem. I can confirm it because I had the battery bug before and now its gone.

    Just in case you are wondering, leaked 7.1.0.190 works great for me. Dont hesitate to install.

    Here is the link (for 9900)
    http://crackberry.com/leaked-os-7101...erry-bold-9900
    Can you install OTA?
    01-14-12 09:57 PM
  5. Phill_UK's Avatar
    Can you install OTA?
    No, it's a leaked OS. Only official releases can be installed OTA, if your carrier supports that feature.

    7.1.0.190 is only for the 9900. I assume you have a 9930 as your profile says you're with Verizon.
    01-14-12 10:17 PM
  6. Deathcommand's Avatar
    Can you install OTA?
    Definitely not.
    01-14-12 10:17 PM
  7. asiayeah's Avatar
    Yes, it's definitely an OS issue. I upgraded from 7.0.0.261 to 7.0.0.579 and run into this. Both versions are my carrier's official ones. It's hard to believe such a bug can slip through.
    01-15-12 08:41 PM
  8. bcbbanga4l's Avatar
    This is happening to me too and it started happening after the update of 7.1 not before. I had posted some issues about this and I was told its a os issue. Hopefully it will be fixed soon cause I hate when the battery does that. It really makes me mad
    01-15-12 10:40 PM
  9. andino's Avatar
    I hope that a new OS drops soon for Verizon/Sprint. I find it hard to believe that a bug like this would pass both carrier's testing...
    01-16-12 02:06 AM
  10. nah.uhh's Avatar
    I hope that a new OS drops soon for Verizon/Sprint. I find it hard to believe that a bug like this would pass both carrier's testing...
    General consensus was that whatever they changed in the radio file that caused the 100-92 drop is related to fixing the bricking issue. I haven't had any of my devices brick since using the os 7.0.576-590 and 7.1.0.190. I had one brick using the 540 radio file with 585 java.
    7.1.0.190 has the battery bug fixed and I haven't had a brick, it seems like they fixed the brick problem with 576 which battery bug and fixed the battery bug in 7.1.0.190
    01-16-12 02:28 AM
  11. KiDPaul's Avatar
    I just got my Bold on Saturday, upgraded from a Torch 9800. This battery thing is kinda depressing me. Yesterday my battery seemed to last the entire day np. But this morning in a matter of 30mins its gone from 100% - 89%. I haven't tried installing the 7.1 update but I guess that's what ill be doing tonight. Quick question though, is there any instructions how to install the leaked 7.1 through a mac os x lion laptop?

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    01-16-12 09:55 AM
  12. Mallet21's Avatar
    Meh.....not a big deal for me. Even after the quick 10% drop I am still only getting 2% to 3% battery draw per hour over the course of the day. Obviously its a software bug.
    01-16-12 10:05 AM
  13. emirozmen's Avatar
    Coz its an OS bug..
    01-16-12 12:18 PM
  14. ReDGuy95's Avatar
    i upgraded to the newest verison of OS 7 and now my battery goes from 100-92 in moments! i hate it! they need to fix this bug ASAP!
    02-12-12 06:16 PM
  15. Phill_UK's Avatar
    i upgraded to the newest verison of OS 7 and now my battery goes from 100-92 in moments! i hate it! they need to fix this bug ASAP!
    It's already fixed in OS7.1 for the 9900.
    02-12-12 06:26 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD