1. nyplaya610's Avatar
    This phone has a 1.2ghz cpu and 768ram, I don't know why it should be so laggy. At times ill be in the browser and want to switch out to go into let's say for example twitter and the phone will stay in the browser w/o letting me do anything, no mouse or button control. Sometimes even up to 5 seconds. Does any1 else have this experience? Or similar experiences?

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    11-10-11 09:43 AM
  2. chanpisan's Avatar
    which os are you running?
    11-10-11 10:16 AM
  3. Kat0908's Avatar
    Did you do a device switch through DM? If you did, that could be the problem. Also buggy apps will slow your phone like that.
    11-10-11 10:18 AM
  4. realpete's Avatar
    I own the phone now for about a month.
    At the start no problem at all. But last week it started to become really laggy.
    Sometimes it really does nothing for 30secs !

    I have OS 7.0.0.253 and I didnt install anything new.
    I use Facebook, twitter and Whatsapp.

    I'm a business user so the way this is going is really irritating me.
    11-10-11 10:22 AM
  5. realpete's Avatar
    I did the device swap through DM yea.
    I guess its there for that purpose :-).
    11-10-11 10:24 AM
  6. Phill_UK's Avatar
    You've done a battery pull, right?

    If that didn't cure the lag, then update your OS as .253 is ancient now.
    11-10-11 10:41 AM
  7. realpete's Avatar
    Yes I did and after about 5 minutes the problem came back.
    Really weird.

    if there is one thing that changed is that I setup a bluetooth connection with my new car. If I step in the car it automatically connects with the carkit.
    11-10-11 10:51 AM
  8. realpete's Avatar
    Didn't do an update bc I'm affraid for more problems though.
    11-10-11 10:52 AM
  9. Deathcommand's Avatar
    I think the phone lags in bad service areas.
    11-10-11 10:56 AM
  10. salexs11's Avatar
    I think the phone lags in bad service areas.
    +1

    I noticed the lag a lot in my office tower over the summer and on the train - both areas of poor reception. lag seemed to happen when the bb was sending/receiving data. I have since moved into an area with excellent coverage and have not noticed the lag at all.


    Lag was still there after a wipe and clean install of the OS. Running stock .261 from rogers.
    11-10-11 11:05 AM
  11. nyplaya610's Avatar
    I'm running .241 w/ sprint. What's a DM? I got mine through sprint. Damn I sound like a noob asking what DM is smh

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    11-10-11 12:07 PM
  12. Deathcommand's Avatar
    lol.No worries. DM is desktop manager.

    Your phone should have come with a disk that installs it.
    11-10-11 12:15 PM
  13. Phill_UK's Avatar
    I'm running .241 w/ sprint. What's a DM? I got mine through sprint. Damn I sound like a noob asking what DM is smh
    DM = Desktop Manager
    11-10-11 12:15 PM
  14. newshutr's Avatar
    My phone lagged and had been lagging for a while.. I got a JVM 545 error and now I'm trying to re-install the OS on it. Seems to be crashing on WIN 7 for some reason. Now I'm waiting to get the beta code for the DM 7

    I had the latest 9930 update from VZW, my carrier.

    Just be aware you may have an JVM error coming soon..
    11-10-11 12:19 PM
  15. zanix's Avatar
    DM = Desktop Manager
    Is there any difference between using the disk and downloading from the BB site?
    11-10-11 12:21 PM
  16. Phill_UK's Avatar
    My phone lagged and had been lagging for a while.. I got a JVM 545 error and now I'm trying to re-install the OS on it. Seems to be crashing on WIN 7 for some reason. Now I'm waiting to get the beta code for the DM 7

    I had the latest 9930 update from VZW, my carrier.
    Forget DM7, it's too buggy... stick with DM6

    Just be aware you may have an JVM error coming soon..
    I doubt that
    11-10-11 12:24 PM
  17. Phill_UK's Avatar
    Is there any difference between using the disk and downloading from the BB site?
    Nope, except that it might be a slightly newer version if downloaded from the website.
    zanix likes this.
    11-10-11 12:26 PM
  18. nyplaya610's Avatar
    About a month ago my phone restarted itself and I had a jvm error, not sure which one. It would not boot up, had to restore it, and yeah I did it through DM. U think that's can be the issue?

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    11-10-11 12:28 PM
  19. nyplaya610's Avatar
    Now I remembered it was a jvm 517 error. Phone did get bricked

    Posted from my CrackBerry at wapforums.crackberry.com
    11-11-11 02:38 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD