1. Jasonbelleci's Avatar
    my 9900 with a 7.0.0.579 has a fast discharge rate,i unplugged the fully charged device from 6:45am and go to school,i check a few emails and browse for 20 min.i'm not using BIS so i don't got any fb or twitter apps running in the background and the battery dropped to 20 or 30% in 12pm.i'm wondering is there's a problem with my device,os or battery,the battery problem is so annoying!!

    here's a screen shot of the battery log
    02-16-12 08:28 AM
  2. Legal Eagle's Avatar
    my 9900 with a 7.0.0.579 has a fast discharge rate,i unplugged the fully charged device from 6:45am and go to school,i check a few emails and browse for 20 min.i'm not using BIS so i don't got any fb or twitter apps running in the background and the battery dropped to 20 or 30% in 12pm.i'm wondering is there's a problem with my device,os or battery,the battery problem is so annoying!!

    here's a screen shot of the battery log
    Install the leaked 7.1.0.205 and use the battery analyser function to see what is causing your problems.
    02-16-12 08:31 AM
  3. palomartian's Avatar
    You can load the .jad file for the device analyzer without reloading a new OS, but a wipe and reload is probably a good idea in you case. Something is jacked up.
    02-16-12 11:20 AM
  4. sulcopete's Avatar
    my 9900 with a 7.0.0.579 has a fast discharge rate,i unplugged the fully charged device from 6:45am and go to school,i check a few emails and browse for 20 min.i'm not using BIS so i don't got any fb or twitter apps running in the background and the battery dropped to 20 or 30% in 12pm.i'm wondering is there's a problem with my device,os or battery,the battery problem is so annoying!!

    here's a screen shot of the battery log
    You browsed for 20 minutes?! Are you crazy? This is a boutique browser on the 99xx. It's not meant for that extreme use.
    Seriously...if I browsed for that long, I'd expect some serious drainage. The browser for me has been a power hog...second only perhaps to navigating with the maps program.
    02-16-12 12:59 PM
  5. palomartian's Avatar
    Wow. I navigate with BB Traffic and spend at least 20 min on the browser every day. Emails, lots of phone time, texts. No worries. 16 hours later I'm at about 40%.
    02-16-12 01:06 PM
  6. Jasonbelleci's Avatar
    So should I reinstall the os to slove the problems?
    02-17-12 02:13 AM
  7. nashshafrulrezza's Avatar
    So should I reinstall the os to slove the problems?
    just install the latest leak. it should be ok.
    02-17-12 02:23 AM
  8. louboutins's Avatar
    Mine is crap compared to yours. It's always on a downward slope and I'm not even doing anything on my phone. It's the worst.
    02-17-12 02:29 AM
  9. Jasonbelleci's Avatar
    Mine is crap compared to yours. It's always on a downward slope and I'm not even doing anything on my phone. It's the worst.
    Which os are you using now?
    02-17-12 05:38 AM
  10. Snypa's Avatar
    Which OS do most of you guys recommend? 3 weeks in with this phone and I realize the battery goes down relatively quick.
    02-19-12 04:25 PM
  11. mssca's Avatar
    Not here with the latest OS 7.1. Read this post: http://forums.crackberry.com/leaked-...ml#post7140689 I posted all my battery drain data on there with the most recent OS 7.1.0.267
    02-19-12 05:45 PM
  12. willtothewong's Avatar
    According to my device analyzer (I'm running 7.1), it says I have a 5.25% discharge rate.

    i believe that is a bit high for not even touching the phone.

    I am going to do a device wipe tonight and I'm going to keep my fingers cross that my batter life will improve as it was when I was running 7.0.
    02-19-12 08:18 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD