1. Veritas123456789's Avatar
    Dear Crackberrys,

    I've some trouble with Blend on my desktop PC.

    I'm using Windows 7 Professional 64bit with the lastet Blend (1.1.0.17) and the Passport with 10.3.0.1418 (OS) with newest Blend.

    When I start Blend it connects very well to my passport but then it says "loading dashboard" and it takes minutes without reaction and then says "no connection". The dashboard doesn't load.

    Troubleshooting I've done already:
    - checked all connection methods (USB, WiFi, mobile)
    - checked firewall, anti virus, router (ports + ipv6)
    - checked on another desktop pc in the same network with similiar infrastructure (worked well)
    - updated Java to 8.25

    Does any of you has an idea what could be wrong? Are there any dependencies of the webviewer.exe (like java or something else)?
    12-25-14 12:04 PM
  2. itsme_rano's Avatar
    Troubleshooting idea:
    try un-installing and installing the desktop client agian

    good luck
    12-25-14 09:31 PM
  3. Veritas123456789's Avatar
    Troubleshooting idea:
    try un-installing and installing the desktop client agian

    good luck
    I've already done this without success (even with clearing registry).
    12-27-14 07:13 AM
  4. nhanken's Avatar
    I've already done this without success (even with clearing registry).
    Hi,

    Try going into Settings, toggle the Device Connections On/Off. Do the same for BlackBerry Blend on the Quick Settings drop down list. Also, try rebooting your computer as well as your phone. This has happened to me a few times and I tend to get the failed connection issue resolved this way.



    Once you go black, you can't turn back! Posted via CB10
    12-27-14 07:48 AM
  5. nhanken's Avatar
    Make sure to go into the actual Blend setting icon instead of the quick toggle On/Off (first pic):


    Blend doesn't load dashboard-img_20141227_084425.png
    Blend doesn't load dashboard-img_20141227_084415.png
    Blend doesn't load dashboard-img_20141227_084357.png

    Once you go black, you can't turn back! Posted via CB10
    12-28-14 01:45 AM
  6. Veritas123456789's Avatar
    Device connections and blend are on. And i tried to restart the device and the pc several times.
    12-29-14 10:40 AM
  7. nhanken's Avatar
    Double check inside the Blend setting (second picture attached in my post above) because I notice even if you toggle the quick 'Blend' On/Off, it doesn't automatically turn the connection to On inside the Blend setting itself. That's what frustrated me a lot of time and now as soon as I'm home, my laptop automatically connects to and open up BlackBerry Blend.

    Device connections and blend are on. And i tried to restart the device and the pc several times.


    Once you go black, you can't turn back! Posted via CB10
    12-29-14 10:46 AM

Similar Threads

  1. BlackBerry Blend Help with my Z10
    By ZMnsr1 in forum BlackBerry Blend
    Replies: 15
    Last Post: 12-29-14, 06:22 PM
  2. Blend program on PC needs to be optimized...
    By slagman5 in forum BlackBerry Blend
    Replies: 1
    Last Post: 12-25-14, 11:16 AM
  3. Why won't my BlackBerry fully load?
    By Bianca Saunders in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 12-25-14, 10:53 AM
  4. Blend is the Future
    By JJStripes in forum BlackBerry 10 OS
    Replies: 12
    Last Post: 12-25-14, 10:27 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD