1. The_Stranger's Avatar
    My WiFi is 50mbps, my laptop confirms that using speed test.

    My phone runs at ~1mbps on wifi. On data it runs 16mbps.

    I can't help but think this is a phone issue. Any ideas on how to fix this? It's insane.

    Posted via CB10
    07-12-15 03:57 AM
  2. kbz1960's Avatar
    What are you using? G, N? Have you removed the network from you phone and then added it back? What OS is your phone on?
    07-12-15 09:31 AM
  3. The_Stranger's Avatar
    OK I seem to have figured it out.

    When I turn off my Mobile data, the wifi becomes lightning fast.

    When data and wifi are on, the wifi is slow.
    So for some reason I can't run them together...

    Any idea as to why?

    Posted via CB10
    07-13-15 03:35 PM
  4. kbz1960's Avatar
    I get about the same on or off.
    07-26-15 09:16 AM
  5. Vector-SS's Avatar
    Just tried this on my phone and I got 5mbps. On my laptop I get about 14mbps.

    OP, what OS are you on? I've been noticing some suspicious wifi behavior as of late so I'm going to follow this thread closely.
    07-26-15 04:38 PM
  6. surgeon1919's Avatar
    What are you using to test your WiFi speed?

    Posted via CB10
    07-27-15 09:53 AM
  7. Doggerz's Avatar
    I turn off my wifi to download updates or other big files. I too am using Z30 and my wifi is plenty fast for other devices. But it takes so long for even a 100mb file on wifi. I go to LTE and it's almost instant.

    I'm wondering if slow wifi on Z30 is why my attempts at wifi direct or any other means of using my z30 to play media on the TV never work.

    For me the slow wifi has been an issue from the start. My wife has a Z30 also and it's just as slow.

    Not my router. That's for sure.

    Z30STA100-5 / 10.3.2.2339 / T-Mobile USA
    07-27-15 11:01 AM
  8. The_Stranger's Avatar
    What are you using to test your WiFi speed?

    Posted via CB10
    Speedtest by Ookla. Downloaded from the Amazon App store

    Posted via CB10
    08-23-15 04:51 PM
  9. The_Stranger's Avatar
    Just tried this on my phone and I got 5mbps. On my laptop I get about 14mbps.

    OP, what OS are you on? I've been noticing some suspicious wifi behavior as of late so I'm going to follow this thread closely.
    10.3, recently updated. You think it's related to that? I can't recall if my phone was faster before hand but it's certainly possible.

    The Z30 speed is being throttled for some reason.

    Posted via CB10
    08-23-15 04:52 PM
  10. Stephen Green's Avatar
    Do not know, but I have a 120 connection and have no lag on either my Z10, Z30, or my passport SE.

    What I do though is weekly flush the various caches using CCleaner, which in BlackBerry World or Amazon. CCLEANER seems t o really optimize the BlackBerry machines.

    Passport SE on Rogers via CB10
    08-23-15 05:18 PM

Similar Threads

  1. Help deciding to buy Z30 or not
    By sachinhv in forum BlackBerry Z30
    Replies: 43
    Last Post: 07-24-15, 09:58 PM
  2. Reload OS on work BlackBerry
    By brian4591 in forum BlackBerry 10 OS
    Replies: 3
    Last Post: 07-12-15, 10:25 AM
  3. Where can I get some Android bar files that will work on my Playbook?
    By CrackBerry Question in forum Ask a Question
    Replies: 2
    Last Post: 07-12-15, 06:43 AM
  4. Is there a way to log out of CB10 on your device?
    By nolimits7 in forum CrackBerry Apps
    Replies: 4
    Last Post: 07-12-15, 12:44 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD