1. vrishal's Avatar
    Hi all,
    I have a Z10 (STL-4) on Verizon. Ever since the update from Verizon to SW 10.2.1.2976 / OS 10.2.1.3253 I have noticed something very strange. I cannot use data while I'm on a phone call. I was able to narrow it down and I noticed it only seems to happen when I call someone. If I receive a call I can use data fine. If I call someone and try to use data at the same time (BBM / internet / email) this fails and I get the message 'no data service currently available'. The moment I disconnect my phone call the status bar goes back to showing 4G LTE and I get data coverage back.

    Has anyone else experienced this? I was running the 10.2.1.2xxx leak before this official update and that was running smooth with absolutely NO issues.
    07-29-14 04:07 PM
  2. jaydee5799's Avatar
    Usually you only data when NOT on a phone call. That is to say, if you are on a phone call, you need to have wifi to also use data at the same time, no?

    Is your hone connected to wifi?
    07-29-14 04:09 PM
  3. vrishal's Avatar
    Usually you only data when NOT on a phone call. That is to say, if you are on a phone call, you need to have wifi to also use data at the same time, no?

    Is your hone connected to wifi?
    I don't think so Jaydee. I was able to do both data and phone on 4G LTE before the update from Verizon. It works when I'm connected to Wi-Fi AND works when I receive a call, just not when I dial out. But it looks like the feature (or a bug!) used to work before the latest (and not-so-greatest ) update from big red.
    07-29-14 04:35 PM
  4. Lawmen23's Avatar
    I've had this issue for awhile but never tried to pinpoint the cause. LTE is supposed to allow for simultaneous voice and data. Verizon 3G EVDO did not have that option.
    07-29-14 04:49 PM
  5. i_hiker's Avatar
    I might be wrong, but I thought phone calls were on 3G and data was LTE, allowing simultaneous voice and data. I believe VoLTE has hit a few areas and maybe the latest update is enhanced for it but limiting how we can multi task.

    CB10 VZW Z10 OS.3253
    07-29-14 04:57 PM
  6. mrjmc99's Avatar
    Are you in an area that gets 4g if you only have 3g or less at the time of call you won't get data. My z30 still works fine

    Z30STA100-3/10.2.1.3253
    07-29-14 10:31 PM
  7. peeknflow's Avatar
    Not sure how that works on Verizon, I'm on At&t. But, assuming it is a bug... I'd try backing up, security wipe, and restore if you haven't already...or maybe just reload the autoloader from here.

    Posted via CB10
    07-29-14 11:02 PM
  8. Gearheadaddy's Avatar
    Hi all,
    I have a Z10 (STL-4) on Verizon. Ever since the update from Verizon to SW 10.2.1.2976 / OS 10.2.1.3253 I have noticed something very strange. I cannot use data while I'm on a phone call. I was able to narrow it down and I noticed it only seems to happen when I call someone. If I receive a call I can use data fine. If I call someone and try to use data at the same time (BBM / internet / email) this fails and I get the message 'no data service currently available'. The moment I disconnect my phone call the status bar goes back to showing 4G LTE and I get data coverage back.

    Has anyone else experienced this? I was running the 10.2.1.2xxx leak before this official update and that was running smooth with absolutely NO issues.
    Wait a day or two and try again...

    Crackberry Genius on Verizon STL100-4 10.3.0.296/442
    07-30-14 01:28 AM
  9. Draven2666's Avatar
    Sounds like a glitch in your os. I had the same os running on my z10 and was able to place calls and use data without being on wifi. I am a Verizon customer also.

    I would try a backup. Security wipe. Then before restore try and see if it works. If it does, do a restore and test again. If fails again wipe then install apps one by one testing in between to see what one is causing it.

    That is what I would do.

    Posted via CB10
    tHe.iR1sH likes this.
    07-30-14 01:50 AM
  10. vrishal's Avatar
    Are you in an area that gets 4g if you only have 3g or less at the time of call you won't get data. My z30 still works fine

    Z30STA100-3/10.2.1.3253
    I do. I usually have at least 3 bars with LTE coverage where I tried this. I made sure of that.

    I will try a security wipe over the weekend and test without restoring any backups.


    Sent from my iPad using CB Forums mobile app
    tHe.iR1sH likes this.
    07-30-14 05:53 AM
  11. tHe.iR1sH's Avatar
    My money is with Draven. Z10 user on same OS level using VZW and I do not have this issue when on LTE signal.

    Best of luck to you.

    Posted via CB10
    07-30-14 08:25 AM
  12. Ax's Avatar
    4G data AND voice depends on the carrier's infrastructure, if it is not supported, it will fall back from 4G for voice. ask VZW how it is in your area.
    07-30-14 08:34 AM
  13. misterabrasive's Avatar
    I'm on Verizon and just tried it. Turned off wifi and on 4G LTE with 3 bars. Made a phone call and opened browser and CB. Works just fine.

    Posted with my Z10 on Verizon 10.2.1.3253
    07-30-14 07:08 PM

Similar Threads

  1. 9900 does not turn on
    By yasheen omaram 10 in forum BlackBerry Bold 9930/9900
    Replies: 2
    Last Post: 07-30-14, 12:49 PM
  2. Blackberry Z3 not on Flipkart's top 70 Mobiles
    By grevan88 in forum BlackBerry Z3
    Replies: 11
    Last Post: 07-30-14, 06:44 AM
  3. First my memory card now my phone memory
    By chudypee in forum BlackBerry Z10
    Replies: 8
    Last Post: 07-29-14, 04:37 PM
  4. where will i find deleted apps and icons on my blackberry playbook
    By CrackBerry Question in forum Ask a Question
    Replies: 2
    Last Post: 07-29-14, 03:41 PM
  5. Screen problem with z10
    By CrackBerry Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 07-29-14, 03:31 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD