1. andorejunior's Avatar
    Hi guys,

    I have to constantly keep enabling the USB Mass Storage mode when I want to drag and drop file on my PC. Not sure if everyone is having to do this or its just me. Its been the same thing on several different OS versions. Im only asking cause its annoying and the legacy devices stayed enabled.

    Thanks all.

    Z10/10.2.0.1047
    08-06-13 02:21 PM
  2. jaydee5799's Avatar
    Nope. Not happening to me. Sorry I can't help you.
    When I plug in it says connected to computer.

    But most times I just use BT transfer.
    08-06-13 02:57 PM
  3. Bobb1138's Avatar
    I also have to enable each time I connect...

    /Bob 10.1.0.1880
    08-06-13 04:38 PM
  4. spp58ca's Avatar
    I've had the problem if I leave usb connection set to automatic. I use Ubuntu and if I set usb connection to windows then I have no problem.

    Posted via CB10
    andorejunior likes this.
    08-06-13 04:47 PM
  5. UrbanGlowCam's Avatar
    Hi guys,

    I have to constantly keep enabling the USB Mass Storage mode when I want to drag and drop file on my PC. Not sure if everyone is having to do this or its just me. Its been the same thing on several different OS versions. Im only asking cause its annoying and the legacy devices stayed enabled.

    Thanks all.

    Z10/10.2.0.1047
    Are you sure you're not restarting the device? When that happens, I have to reenable it.
    andorejunior likes this.
    08-06-13 05:14 PM
  6. andorejunior's Avatar
    Are you sure you're not restarting the device? When that happens, I have to reenable it.
    I'll try this and keep an eye on the restarting as well.
    UrbanGlowCam likes this.
    08-06-13 06:35 PM
  7. daves_25's Avatar
    Are you talking about the mass storage mode that can be enabled from settings? That mode is designed to turn off as soon as you unplug usb. It does this so that the phone can access the card contents.

    Posted via CB10
    08-06-13 06:46 PM
  8. andorejunior's Avatar
    So changing the auto connect option to Windows for me seems to help. Also when I restart for whatever reason it turns off which is reasonable. Thanks guys
    08-07-13 10:46 AM
  9. Jonathan-Archer's Avatar
    I have this issue too. Restarts might be the cause. Anyone else have that as well?

    Z10 Love!
    08-07-13 01:14 PM
  10. Kendall Oei's Avatar
    Did you make sure that it's not your cable? Do you have to enable it when you plug in or does it disable itself when still plugged? If you have to enable it when you plug in, that's the way it should be so people can't steal the data off of your device.
    08-07-13 01:19 PM
  11. Appalbarry's Avatar
    This is yet another BlackBerry "feature" that irritates me endlessly.

    Not because you need to enable the connection when you plug into USB, which is reasonable, but that it takes so damned many steps to do it.

    1) Swipe UP to close whatever app is open fullscreen
    2) Swipe DOWN to get to the Settings Button
    3) Tap Settings Button
    4) Swipe DOWN til you get to Storage and Access
    5) Click Storage and Access
    6) Swipe DOWN til you finally reach the very, very bottom and find the switch to enable USB Mass Storage
    7) Click the switch
    8) Click the confirmation pop up.

    And of course,

    9) Realize that you can only access the SD Card, not the device storage.
    11-27-14 09:26 PM

Similar Threads

  1. Can you use Q10 as a mass storage device?
    By wanted198 in forum BlackBerry Q10
    Replies: 10
    Last Post: 08-28-13, 12:45 PM
  2. Having troubles with my Z10 seeing my SC Card
    By wilkho in forum BlackBerry Z10
    Replies: 7
    Last Post: 08-12-13, 11:55 AM
  3. Internal storage space running low
    By Karabo26 in forum BlackBerry Z10
    Replies: 9
    Last Post: 08-06-13, 04:12 PM
  4. Replies: 3
    Last Post: 08-05-13, 01:24 PM
  5. Z10 suddenly wont send SMS after installing the MR1
    By bobo616 in forum BlackBerry Z10
    Replies: 10
    Last Post: 08-05-13, 07:19 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD