03-15-15 11:40 AM
43 12
tools
  1. HotFix's Avatar
    Hi all,

    First I tried to autoload the 10.3 and had the same problem. But in an other forum somebody wrote to register the network ( Settings - About - Network - "triple dot on the right down" ). I tried it and it works again. I will try it with the 10.2.2.932 and will report if it works.

    BTW. At home I disabled the ssl and it also works.

    Matthias
    Just to make sure, you realize your username and password are going over the network in clear text when you disable SSL right?

    I suspect you do given it appears you are running a server at home and hope I didn't offend you, but wanted to point it out in case anyone else saw your post and considered that an option. SSL should almost never be disabled because that is the quickest way to get your password stolen.

    Posted via CB10 on my Z30STA100-5/10.2.1.3337
    09-06-14 07:25 AM
  2. bra66's Avatar
    Hi again,

    autoloading back to 10.2.2.932 it will not work even if I register it to BB services.

    Try to autoload an older version of 10.2.2.

    Matthias
    09-06-14 07:26 AM
  3. bra66's Avatar
    Hi Hotfix

    the server has no! connection to an other than my network and I live outside the city with one neighbor in wifi range!

    And I hope that no wanderer was around that moment!


    Matthias
    Last edited by bra66; 09-06-14 at 07:43 AM.
    09-06-14 07:31 AM
  4. bra66's Avatar
    Hi Again,

    i autoloaded 10.3.0.675 an it's not working! Even after I registered.

    BTW 10.3 looks nice!

    Matthias
    09-06-14 10:18 AM
  5. bra66's Avatar
    Hi,

    switching back to 10.2.1.2976 everything works fine again. I only had to switch of the automatic OS update.

    Greetings from Germany

    Matthias

    EDIT:
    An other solution is described in the zarafa forum
    forums.zarafa.com/showthread.php?10730-no-sync-with-BB-Z10-after-upgrade-to-Firmware-10-2-2-932

    But only if you have access to the zarafa server

    Matthias
    Last edited by bra66; 09-07-14 at 06:47 AM.
    09-07-14 06:22 AM
  6. bra66's Avatar
    An other solution is described in the zarafa forum
    forums.zarafa.com/showthread.php?10730-no-sync-with-BB-Z10-after-upgrade-to-Firmware-10-2-2-932

    But only if you have access to the zarafa server

    Matthias
    09-07-14 06:46 AM
  7. eaglebb's Avatar
    Very annoying,
    Still no solution, the BlackBerry Support couldn't help by now.
    From what I've read in other forums:
    Most systems based on ZPUSH don't work any longer, only MS EAS seam to work.
    By now I'm not able to sync my Universty account - probably I need to change my phone
    :-(


    Posted via CB10
    09-19-14 09:52 AM
  8. eaglebb's Avatar
    Anyone with sync problems has tried newest official BBOS 10.3?

    Posted via CB10
    10-10-14 03:11 AM
  9. bra66's Avatar
    Hi,

    good news. After the update to 10.2.2.984 syncing works again. I can reach my privat zarafa server via zpush and the server at work.

    But I am unable to scan my musik folder. After 4 days its only at nearly 1% and sometimes if I get a reminder of an appointment I cant confirm it, so I had to reboot.

    Reinserting the card doesn't solve the problem, but thats an other thread.

    Bye Matthias
    11-14-14 08:50 AM
  10. eaglebb's Avatar
    So you are the lucky one, my Groupware account still doesn't work, and BlackBerry couldn't help so far. Do you know if there was a zpush upgrade as well?

    Posted via CB10
    11-23-14 11:18 AM
  11. bra66's Avatar
    Hi all,

    I should have been waiting with my "hurra" because: It only works till the 17th of November and stopped.I could not find anything that I have changed that day. I only missed an appointment grrr.

    > Do you know if there was a zpush upgrade as well?
    I am not the admin of that server, so no idea. But in the bugtracker has no ticket with that problem.

    I think I' ll switch back to 10.2.1.2976 because nobody can tell my anything - or switch to android. F***

    Matthias

    BTW. my playbook works fine.
    11-24-14 10:28 AM
  12. bra66's Avatar
    Hi its me again,

    after only one out of x Mails has been synced after my last mail with 10.2.2.984 I give the autoloaded "Z10-STL-2-3-4-10.3.1.1154" a try and..... for now everything is working again.

    The calender look a little bit bader than the old version but everythings works fine ... for the moment.

    Bye Matthias


    BTW Blend doesn't work
    Last edited by bra66; 12-07-14 at 06:38 AM. Reason: Changed to the right version - Thanks vbdwork
    12-02-14 04:55 PM
  13. vbdwork's Avatar
    10.2.2.1531 is software release 10.2.2.932
    10.2.2.1609 is software release 10.2.2.984

    I mean the one you replaced 1609/984 was newer than what you are currently running.
    12-02-14 06:06 PM
  14. bra66's Avatar
    You are right that was my mistake, I changed the right Version in my Post!

    Thanks
    12-07-14 06:36 AM
  15. tw_'s Avatar
    Hi its me again,

    after only one out of x Mails has been synced after my last mail with 10.2.2.984 I give the autoloaded "Z10-STL-2-3-4-10.3.1.1154" a try and..... for now everything is working again.

    The calender look a little bit bader than the old version but everythings works fine ... for the moment.
    Is 10.3.1.1154 still working for you for Z-Push (Zarafa etc.)? Any other issue besides Blend not working?

    I have a Z10 on 10.2.2.984 and I have this EAS problem with a Zarafa account. EAS with this account works when I use Android.

    If 10.3.1 is not working with Zarafa I would consider going back to 10.2.1.

    PS:
    I filed a bug with Blackberry here:
    https://www.blackberry.com/jira/browse/BBTEN-2794

    Please vote for it if you experience the same issue. Voting might require to register there using your BB-ID.
    Last edited by tw_; 12-28-14 at 01:34 PM.
    12-28-14 12:04 PM
  16. tw_'s Avatar
    Blackberry confirmed that it is a bug in 10.2.2 and some 10.3.0 builds. They said the bug is fixed in 10.3.1 and that there is a workaround for 10.2.2 and 10.3.0. If GZip compression is turned off in the Apache server running Z-Push Exchange ActiveSync (EAS) will work again.

    I have found that a regular expression can be used in the configuration of Apache server running Z-Push which disables GZip compression just for BB10 devices with the specific OS versions 10.2.2 and 10.3.0 which are affected by the problem. This will keep GZip compression enabled for all other devices including for BB10 devices with OS versions 10.2.1 and older as well as 10.3.1 and newer. The syntax of the configuration entry which works for us is this:

    BrowserMatch "^RIM.*/10\.(2\.2|3\.0)" no-gzip

    It works for me and I can use EAS with my Z10 10.2.2.984.
    01-16-15 07:57 PM
  17. dkyazimov's Avatar
    Hi,
    Today updated a couple of devices to 10.3.1 and zarafa stopped working. Anyone else?

    and getting this in the z-push error log
    Code:
    FatalNotImplementedException: SyncParameters->UseCPO('Contacts') ContentParameters is invalid. Such type is not available. - code: 0
    FatalNotImplementedException: SyncParameters->UseCPO('Calendar') ContentParameters is invalid. Such type is not available. - code: 0
    FatalNotImplementedException: SyncParameters->UseCPO('Email') ContentParameters is invalid. Such type is not available. - code: 0
    Last edited by dkyazimov; 02-20-15 at 09:48 AM.
    02-20-15 09:14 AM
  18. bra66's Avatar
    Hi together,

    I can only say, that everythings works on my side. My privat and my work account are up to date!

    Matthias
    03-15-15 11:40 AM
43 12

Similar Threads

  1. How is Android Runtime in 10.3?
    By Ajay Chopra1 in forum BB10 Leaked/Beta OS
    Replies: 210
    Last Post: 03-10-15, 06:17 PM
  2. Technical issue - no network
    By nrkbb in forum BlackBerry Z30
    Replies: 5
    Last Post: 09-26-14, 06:50 AM
  3. Droid Ultra Maxx (No Z30's in the district)
    By wysiwyg86 in forum BlackBerry Z30
    Replies: 6
    Last Post: 08-12-14, 09:11 PM
  4. How do I change the email address in an account on 10.2?
    By pcondello in forum BlackBerry 10 OS
    Replies: 6
    Last Post: 08-11-14, 03:51 PM
  5. Q5 1.3.0.296/441 No wifi at all
    By CrackBerry Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 08-10-14, 10:16 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD