10-02-16 11:04 AM
359 ... 678910 ...
tools
  1. GuZuRa's Avatar
    Come on guys it'location services and stop. Turn it off and reboot. Seems an app because every app that calls location services will cause the problem and a lot of apps use that service. It's so simple turn location services off, install BlackBerry Virtual Expert and test the sensors : location services on test on BBVE fails, location services off test on BBVE pass... do not unistall anything... simply turn location service off until BlackBerry solves this.

    Posted via CB10
    Carterbits and Dodger52 like this.
    12-03-13 02:50 PM
  2. dlivingstone's Avatar
    Reboot with location services on, only fixed it for 5mins.
    Reboot without location services.
    (ie turn off location services completely)
    Everything working so far... 10mins!

    Come on BB, why are we doing all the investigating???

    Posted via CB10
    FF22 likes this.
    12-03-13 02:58 PM
  3. bvinceb's Avatar
    To add my 5 cents. I was not having issues that I know of. I was using. 1055 leak and tried to restore data. It bricked my Z10STL100-3 so I did a factory reset and upgrade to 10.2.0.1803 and 13mb update immediately. First noticed the problem after using newly purchased 360 Panorama app. First attempt to use appeared to work. 2nd attempt app reported there was issue with the gyro. It noted it wasn't the apps fault. (yeah?) anyway now Virtual Expert app sensors not supported by this phone. Will so battery pull and let it sit for awhile. Btw deleted 360 Panorama and issues persist


    Posted via CB10
    12-03-13 02:59 PM
  4. Soulscorcher20's Avatar
    Tilting the device doesn't change orientation of stuff on screen.
    Attached Files
    12-03-13 03:02 PM
  5. Icarus3000's Avatar
    Come on guys it'location services and stop. Turn it off and reboot. Seems an app because every app that calls location services will cause the problem and a lot of apps use that service. It's so simple turn location services off, install BlackBerry Virtual Expert and test the sensors : location services on test on BBVE fails, location services off test on BBVE pass... do not unistall anything... simply turn location service off until BlackBerry solves this.

    Posted via CB10
    Turning location services off does not solve the problem for me.

    Turning all data services off does, but I'd rather have no sensors than no data.
    FF22 and seanpriest like this.
    12-03-13 03:09 PM
  6. SeekerBerry's Avatar
    An IT policy prevents me from sending a report. :-( sorry.
    Experiencing the same issue, no rotation

    This is weird. A bug starting to show up at a certain date...

    Is it a time bomb?


    Posted via CB10
    m1kr0 likes this.
    12-03-13 03:11 PM
  7. bvinceb's Avatar
    Gadget Box app - functions that require gyro so not work. Doing battery pull now

    Update: Battery Pull didn't work.

    Posted via CB10
    Last edited by bvinceb; 12-03-13 at 03:55 PM.
    12-03-13 03:12 PM
  8. seanpriest's Avatar
    Oops. My apologies. I totally misunderstood you. I'm a ******.

    Posted via CB10
    12-03-13 03:16 PM
  9. m1kr0's Avatar
    An IT policy prevents me from sending a report. :-( sorry.
    Experiencing the same issue, no rotation

    This is weird. A bug starting to show up at a certain date...

    Is it a time bomb?


    Posted via CB10
    I think BB is learning an awful lot in a very short time here. Was there recent layoffs?
    seanpriest likes this.
    12-03-13 03:21 PM
  10. mjdimer's Avatar
    At least you get a reply.... unlike my Twitter request for help.
    Attached Files
    12-03-13 03:29 PM
  11. treaker's Avatar
    An IT policy prevents me from sending a report. :-( sorry.
    Experiencing the same issue, no rotation

    This is weird. A bug starting to show up at a certain date...

    Is it a time bomb?


    Posted via CB10
    No time bomb, but if BlackBerry is having service issues it would make sense that we all are having the same problem at the same time.

    Turning off location service worked except for videos.


    Z10 on Telus
    StorCan likes this.
    12-03-13 03:29 PM
  12. treaker's Avatar
    Gadget Box app - functions that require gyro so not work. Doing battery pull now


    Posted via CB10
    I updated Gaget Box as well. But that was last week. Not sure if this is causing the problem.


    Z10 on Telus
    12-03-13 03:31 PM
  13. TioPepe78's Avatar
    Here are two logs, my moms Q10 and my wifes Z10, fortunately my Z30 doesn't have issues at the moment.

    20131203195109-INC000012345678.zip

    20131203195204-INC000012345678.zip
    12-03-13 03:37 PM
  14. Dave Bourque's Avatar
    I think if you look outside the box maybe there is some kind of virus that spread through the new bbm channel update. Because that's something we probably all downloaded.

    Z10STL100-3/10.2.0.1803
    12-03-13 03:37 PM
  15. TioPepe78's Avatar
    I have two theories about this, the first is BBM channels update, so is there someone without the channels update having the issue?

    The second is Whatsapp, me and other person, the only two that doesn't have Whatsapp installed are the only ones in our BB10 known group not having the issue, so is there someone without Whatsapp having the issue?
    12-03-13 03:41 PM
  16. cwb27's Avatar
    I think if you look outside the box maybe there is some kind of virus that spread through the new bbm channel update. Because that's something we probably all downloaded.

    Z10STL100-3/10.2.0.1803
    This is also known as grasping at straws.

    Posted via CB10
    peter9477 and CollBERRY like this.
    12-03-13 03:41 PM
  17. m1kr0's Avatar
    OK so here is a summary of everything I could find in the forums thus far: this is not my personal opinion but a mere compilation of the results/opinions of forum members.

    It looks like the moment it auto update the time/timezone, it gets
    broken again! As long as it can't communicate with the server, all
    is fine?
    Edit: from the other posts it looks like the location service can play
    a role here.
    Edit 2: from other posts in the forums, location service workaround
    only last a few hours and thereafter the bug returns.
    Edit 3: experiments with android runtimes (upgrading and
    downgrading, as well as installing the runtime released in BB World
    early November) did not provide a lasting cure for users, as seen
    in other threads.
    Edit 4: everybody that got fed up and installed leak 10.2.1.1055 is
    now without any issues or bugs.
    Edit 5: there is no clear evidence that any app/game installed, or
    removed aided the issue in any way. Users claimed it was the apps
    from the 25 day free promotion, but several users did not install
    any of these. Matter of fact, several users did not install any new
    app for weeks but still experienced the issue.
    Edit 6: members are suggesting a recent BBM update with
    Channels is a common denominator that can cause these issues,
    but there is no proof thus far.
    Edit 7: the only consistent throughout is that it happened almost
    globally on a specific date/time. Some forum users find it very
    interesting that there were recent layoffs at BB and seem to think
    this is actually a Time Bomb. This is NOT proven.
    12-03-13 03:42 PM
  18. judo1388's Avatar
    I can't attach the zip file from my phone????


    Posted via CB10
    Ron Swanson likes this.
    12-03-13 03:42 PM
  19. progress1's Avatar
    My Z10 with Telus is working perfect.

    After reading the issues this morning I ran Max Mobile Security, it didn't find anything.

    Did anyone with the problems try running the same to see if it could be a virus?

    Posted via CB10
    12-03-13 03:44 PM
  20. topher2017's Avatar
    That is wierd. The rotation feature on my z10 stopped working last night. This had never happened before. After rebooting the phone the problem went away.i
    12-03-13 03:54 PM
  21. LamarStarr's Avatar
    if I see one more person suggest its an app or delete apps thinking its the reason, I am going to throw my phone into a wall.
    12-03-13 03:54 PM
  22. bvinceb's Avatar
    Turning off Location Services didn't work for me.

    Posted via CB10
    12-03-13 03:57 PM
  23. FF22's Avatar
    I have two theories about this, the first is BBM channels update, so is there someone without the channels update having the issue?

    The second is Whatsapp, me and other person, the only two that doesn't have Whatsapp installed are the only ones in our BB10 known group not having the issue, so is there someone without Whatsapp having the issue?
    No what's app and NO bbm channels. Scratch that theory.

    Oh, BB, where are you? Come out and play, ahem, fix this.
    12-03-13 03:57 PM
  24. hakdaddy1's Avatar
    OK so here is a summary of everything I could find in the forums thus far: this is not my personal opinion but a mere compilation of the results/opinions of forum members.

    It looks like the moment it auto update the time/timezone, it gets
    broken again! As long as it can't communicate with the server, all
    is fine?
    Edit: from the other posts it looks like the location service can play
    a role here.
    Edit 2: from other posts in the forums, location service workaround
    only last a few hours and thereafter the bug returns.
    Edit 3: experiments with android runtimes (upgrading and
    downgrading, as well as installing the runtime released in BB World
    early November) did not provide a lasting cure for users, as seen
    in other threads.
    Edit 4: everybody that got fed up and installed leak 10.2.1.1055 is
    now without any issues or bugs.
    Edit 5: there is no clear evidence that any app/game installed, or
    removed aided the issue in any way. Users claimed it was the apps
    from the 25 day free promotion, but several users did not install
    any of these. Matter of fact, several users did not install any new
    app for weeks but still experienced the issue.
    Edit 6: members are suggesting a recent BBM update with
    Channels is a common denominator that can cause these issues,
    but there is no proof thus far.
    Edit 7: the only consistent throughout is that it happened almost
    globally on a specific date/time. Some forum users find it very
    interesting that there were recent layoffs at BB and seem to think
    this is actually a Time Bomb. This is NOT proven.
    People with 10.2.1 are having the same issue. Downloading this leak doesn't fix the issue.

    Posted via CB10
    12-03-13 03:59 PM
  25. Kimberella's Avatar
    NOT experiencing sensor issues but thought my log may help...
    Location services is enabled
    Traffic data is enabled
    Rotation lock is operational
    Compass opens without error
    Sleep mode works in holster (magnet)
    Downloaded all 25Gifts promotions made available to date
    - Movie
    - Angry Birds (unopened)
    - Card2You
    BBM Channel update installed

    I hope you find this info helpful.
    Attached Files
    Last edited by Kimberella; 12-03-13 at 04:30 PM.
    12-03-13 04:03 PM
359 ... 678910 ...

Similar Threads

  1. 10.2.0.429 on EE / T-Mobile UK
    By Wongsky in forum BlackBerry 10 OS
    Replies: 1
    Last Post: 12-07-13, 12:26 AM
  2. Need help
    By kamlesh712 in forum General BlackBerry Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 12-05-13, 07:44 AM
  3. 10.2.1 and BES 10
    By roadrunner95 in forum BES 10
    Replies: 4
    Last Post: 12-03-13, 12:58 PM
  4. Replies: 2
    Last Post: 12-03-13, 11:48 AM
  5. Question on replacing digitizer/screen
    By flyernut in forum BlackBerry Z10
    Replies: 1
    Last Post: 12-03-13, 09:57 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD