10-02-16 12:04 PM
359 ... 1112131415
tools
  1. peter9477's Avatar
    My sensors have stopped working since I updated to 10.2.1 and having rotation lock issues
    Let us know how things work out after you try the workarounds described earlier in the thread...
    12-07-13 08:37 AM
  2. Cula's Avatar
    For no apparent reasons (no update, no reboot, no uninstall) my sensors are working again. Very weird.. i just really hope it's a software issue and not a hardware problem!
    12-07-13 08:50 AM
  3. Pete The Penguin's Avatar
    You may have seen my tweets on that already: https://twitter.com/peter9477/status/408777789123203072 and https://twitter.com/peter9477/status/408778545255575552

    Glad to hear someone else is seeing the same thing (though unhappy that either of us is facing it), so I know it's probably something BlackBerry could figure out and resolve for us.

    I really hope to avoid the "just do a wipe" approach on this, which would be a big #fail.

    Mine has now been connected to BB servers since the morning, which is the longest it's managed yet since the incident began. Fingers crossed that it stays good this time. These things have felt like aftershocks from an earthquake. :-(
    I lost connection to the BlackBerry servers at 23:02 yesterday. Since a reboot, I haven't lost connection to the servers.
    My kb backlight still stays lit even with the screen off.
    12-07-13 11:11 AM
  4. Tnc Ionut's Avatar
    P
    Having sensor issues on your device? Post your log file and help us sort it out!-img_00000784.png problems with sensor, I haven my phone on a call and the sensor from the top of the phone started to blink red and it is overheated, and the battery started to look like this

    Posted via CB10
    12-07-13 01:56 PM
  5. pttptppt's Avatar
    P
    Click image for larger version. 

Name:	IMG_00000784.png 
Views:	1634 
Size:	186.4 KB 
ID:	227828 problems with sensor, I haven my phone on a call and the sensor from the top of the phone started to blink red and it is overheated, and the battery started to look like this

    Posted via CB10
    Are you Romanian? Acasa means home in romanian

    Posted via CB10
    12-07-13 02:00 PM
  6. Tnc Ionut's Avatar
    Da, yes) face asa doar cnd sunt n timpu apelului, asta pentru ca softu asta cam are probleme cu senzoru asta de cnd am instalat 10.2.1 asta e singura problema a lui ?i mai este facebook ul care oricum nu prea are mare importan??

    Posted via CB10
    12-07-13 04:24 PM
  7. PCam62's Avatar
    Sensors on my Z10 , OS 10.2.1.1055 stopped working again yesterday morning (Dec 10). Appears to be only effecting phone orientation at this point. I've tried battery pulls, restarts, etc. I'm surprised by the intermittent nature of this.
    12-11-13 02:07 PM
  8. Tnc Ionut's Avatar
    Sensors on my Z10 , OS 10.2.1.1055 stopped working again yesterday morning (Dec 10). Appears to be only effecting phone orientation at this point. I've tried battery pulls, restarts, etc. I'm surprised by the intermittent nature of this.
    WARNING

    The problem is from the android runtime, I we downgraded from 1055 to 10.2.0.1791 and I installed the 1055 android runtime and I saw the same problem, the rotation from the top of the screen was locked, but the sensor was acting crazy, so i think I found the problem

    Posted via CB10
    12-12-13 06:11 AM
  9. PCam62's Avatar
    Interesting. I'll back out of 1055 and see what happens.

    Thanks!!!

    Posted via CB10
    12-12-13 02:55 PM
  10. PCam62's Avatar
    So I restored back to software release 10.2.1.176 and rotation was still not working. So I did a full wipe and still no joy. I noticed though that the OS version is still 10.2.1.1055. If I understand correctly the problem lies in the OS. So how do I get off of the one I have?

    Posted via CB10
    12-13-13 09:00 AM
  11. Spawn12's Avatar
    Install a 10.2 OS, you can reload it through BlackBerry Link. Connect your phone and click on reload software. Do a back up but when you restore, untick settings as it will cause u issues when u have your phone back on 10.2.

    Posted via CB10
    12-13-13 11:15 AM
  12. PCam62's Avatar
    I'm now on 10.2.0.429 software and 10.2.0.1803 OS. Still no sensors. I've downloaded BBsensors app and the only thing that is getting a reading is GPS.

    Feel like I'm running out of options.

    Posted via CB10
    12-13-13 12:25 PM
  13. tarmpung's Avatar
    Hey, I've got the sensors problem again today...

    Posted via STL100-1running OS 10.2.0.431
    12-13-13 12:37 PM
  14. peter9477's Avatar
    To all you guys posting about issue with your sensors: you may find it more useful to try the workarounds first, to see if (a) this lets you get back to work, and (b) whether this is the same problem as this thread was created for.

    Basically, if it's the same issue, then by disabling your data connections (wifi and cellular) and rebooting you should see the sensor functionality restored.

    If this does NOT work for you, then please start a new thread because it's unlikely it's the same issue.

    If it IS the same issue, then you really need to post your OS version and other details (e.g. carrier, region, precisely which sensors you think are failing) or there's not much point posting here. It won't help you or anyone else to just say "mine doesn't work". Cheers!
    12-13-13 03:08 PM
  15. Asrul Ariesa's Avatar
    When make a call, and device put near my ear the screen still on. This happened since upgraded to 10.2

    Posted via CB10
    12-17-13 03:42 AM
  16. peter9477's Avatar
    When make a call, and device put near my ear the screen still on. This happened since upgraded to 10.2
    Please read my previous post, which is right above yours...
    12-17-13 10:13 AM
  17. Bigc613's Avatar
    Hello I have the same issue on my z10 my keypad is acting strange I'm annoyed about that stupid bug it's gonna crash my phone, it's not gonna let me write properly Plz let me know what can I Di? Do, I tried to reboot vmy z10 took the battery okkfhf,, tosffllkf ojfffaf eojllfkkjjff
    God Damn it it's not letting me write

    Posted via CB10
    12-18-13 11:47 AM
  18. Poirots Progeny's Avatar
    Well I'm not sure if this is related or not; my keyboard has become ultra sensitive. If I just barely brush the "n" key - on the Q10 - it will print multiple "n"s to the screen - or else capitalise the letter "n".

    And if I attempt to press any key around the "n" key - the "b,h,j,k,m" keys - the "n" character appears first.

    And - generally - the keyboard has instances where a single character press is registered as nmultiple presses: eg "nnn" for a SINGLE press. (I found it wearisome to edit this text - before posting).

    Now, I would swear this has nbeen happening SINCE the sensor debacle.

    Hence why I posted here.

    Weird.

    Any help appreciated :-)

    Posted via CB10
    12-18-13 12:19 PM
  19. jelle_57's Avatar
    Same here on z10 with 10.2.0.429

    Posted via CB10
    12-18-13 12:22 PM
  20. Spawn12's Avatar
    Ok so the sensor issues are back, running a z30 and just noticed now that my screen has gone silly bright and when making a call the screen doesn't go off when I cover the sensors.

    Running 10.2.0.1803 OS.

    Posted via CB10
    12-18-13 01:28 PM
  21. mechanoid's Avatar
    Same here z10 latest os. Vodafone UK.

    Posted via CB10
    12-18-13 01:34 PM
  22. siddharth's Avatar
    On 1055 but no issues with sensors till now.

    Posted via Black ZeD on 10.2.1.1055
    12-18-13 01:46 PM
  23. jelle_57's Avatar
    Seems to do it when gps is used, for example in bb weather app. Restart worked, until I started the app en gps info was required

    Posted via CB10
    12-18-13 02:17 PM
  24. Saberhagen's Avatar
    Having the same issues again. BBVE says that the sensors are not available on this device.. Crappy!!
    12-18-13 02:27 PM
  25. freedive69's Avatar
    Issue is back on my z10 in Sweden :-(! What is going on? Thought this was taken care of :-(.

    Can someone contact BlackBerry?

    Posted via CB10
    12-18-13 02:49 PM
359 ... 1112131415

Similar Threads

  1. 10.2.0.429 on EE / T-Mobile UK
    By Wongsky in forum BlackBerry 10 OS
    Replies: 1
    Last Post: 12-07-13, 01:26 AM
  2. Need help
    By kamlesh712 in forum General BlackBerry Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 12-05-13, 08:44 AM
  3. 10.2.1 and BES 10
    By roadrunner95 in forum BES 10
    Replies: 4
    Last Post: 12-03-13, 01:58 PM
  4. Replies: 2
    Last Post: 12-03-13, 12:48 PM
  5. Question on replacing digitizer/screen
    By flyernut in forum BlackBerry Z10
    Replies: 1
    Last Post: 12-03-13, 10:57 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD