1. purplefish212's Avatar
    When 10.2.1 came out I was elated. But now I'm frustrated. I used snap to download android apk files and everything worked fine until after I clicked to install the app. I was stuck in definitely at the processing screen. This happened when I tried other methods of downloading apk files: online on my device and through my computer. What am I doing wrong?

    Posted via CB10
    01-28-14 03:57 PM
  2. dslocumb's Avatar
    Try a reboot. Did you install the latest version of Snap?

    If you only knew, you'd be typing on a Z30 like me! - CB10 App
    01-28-14 04:06 PM
  3. purplefish212's Avatar
    I tried a reboot and it didn't work. What visit the most recent release of snap and where can I get it?

    Posted via CB10
    01-29-14 03:26 AM
  4. jocplouffe's Avatar
    I'm having the same problem please help!
    02-02-14 03:52 PM
  5. purplefish212's Avatar
    I am using the most up to date version of snap, and have performed a security wipe. It is still not working. What am I doing wrong? Is it because I downloaded an unlocked android runtime some time ago? I thought the security wipe would have taken care of that
    02-05-14 06:32 AM
  6. cwbcpa's Avatar
    I have having this problem. Everything went pretty well with installing Snap. I have all my permissions turned on for Snap. I have rebooted a few times. I still can't get the apps to install. Very frustrating.
    02-17-14 03:32 PM
  7. Pdinos3's Avatar
    I hope you gentlemen are all on 10.2.1,which is necessary to directly load apks

    Via CB Rockin Rogers Z30STA100-5/10.2.1.2141 /2142 Radio
    02-17-14 03:48 PM
  8. cwbcpa's Avatar
    I hope you gentlemen are all on 10.2.1,which is necessary to directly load apks

    Via CB Rockin Rogers Z30STA100-5/10.2.1.2141 /2142 Radio
    Yes. I am on 10.2.1. That would be the first obvious questions though. What would be the next step? I can't figure out why this is isn't working.
    02-17-14 03:55 PM
  9. cwbcpa's Avatar
    I don't know if this helps anyone, but I just tried downloading the Amazon App store and when I run that apk it sticks at the processing screen as well. I am sure I am missing some little step.
    02-17-14 04:14 PM
  10. Pdinos3's Avatar
    Are you on the newest OS 2141? Or are you on the other, 1925. And when you updated to 1925, was it OTA from your provider? I've heard of the runtime giving people issues when they updated OTA. As if it didn't stick. Someone posted the new runtime bars from 2141. Maybe try side loading those.

    Via CB Rockin Rogers Z30STA100-5/10.2.1.2141 /2142 Radio
    02-17-14 05:34 PM
  11. sickyute's Avatar
    Have you'll turned on 'installing apps' in app manager?

    See screenshot
    Downloaded Snap, Android apps stuck in "processing"-img_20140217_200656.png

    CB10 running Z10STL100-1/10.2.1.2141
    ssbtech likes this.
    02-17-14 06:09 PM
  12. John Gardner1's Avatar
    Yes, this is enabled but it still doesn't work. I suspect something is wrong with one of the bar files for 10.2.1 but don't know. Everything else works just fine. Used Sachesi to get 10.2.1 from Rogers 302/720 and installed that. Used snap and direct download form Amazon App Store, neither works. Permissions are setup, Developer mode is on.
    02-24-14 10:48 AM
  13. John Gardner1's Avatar
    I have the same problem I suspect you are doing things correctly but that perhaps when 10.2.1 was installed something didn't go right. I don't have a solution either. I may take a look at some the internal versions by using the chrome app. Hopefully the Snap developer will figure out what the problem is. I don't think the problem is with snap as if you manually download through the browser it still doesn't work.
    02-24-14 10:51 AM
  14. ngocphamm's Avatar
    Having this issue too after finally get the 10.2.1 from T-Mobile today. Cannot install apps with Snap Has anyone found a solution for this madness?
    03-13-14 10:58 PM
  15. secretweapon10's Avatar
    this seems to happen when you update the android runtime player. i was installing apps with snap last night. This morning i ran some updates and noticed one of them being the android runtime app. after that updated snap is now broken.


    update: i can now confirm that it is because of the android runtime update. The apps i downloaded yesterday do not run anymore. They just stay at a black screen. I notified the guy over at snap. The only thing i can suggest is that you downgrade your android runtime app. the update is not required if you aren't experiencing any problems with the older version of the runtime app. I'm going to downgrade mines right now and let you all know if that fixes it.
    Last edited by secretweapon10; 03-14-14 at 10:16 AM.
    ngocphamm likes this.
    03-14-14 09:07 AM
  16. nappalonia's Avatar
    I don't know if this helps anyone, but I just tried downloading the Amazon App store and when I run that apk it sticks at the processing screen as well. I am sure I am missing some little step.
    Same here. I was able to get it on the Q10 but I did that before the update yesterday. Was looking forward to Netflix on the Z10. I hope this gets fixed.

    Posted via CB10
    03-14-14 09:18 AM
  17. secretweapon10's Avatar
    doing a downgrade to the runtime app. hopefully this fixes it
    03-14-14 10:50 AM
  18. ngocphamm's Avatar
    doing a downgrade to the runtime app. hopefully this fixes it
    Dumb question and lazy search. How to downgrade the runtime?
    03-14-14 10:53 AM
  19. secretweapon10's Avatar
    well i did a search for it also and there isn't a real downgrade option. you have to restore through BB link. don't do a full restore but rather a custom one and restore only the apps. that's the only way to "downgrade"
    03-14-14 12:00 PM
  20. penk's Avatar
    this worked for me, although i am now experiencing the android.process.acore issue. i even used the Chrome extension vs DDPB.

    easy instruction here: http://forums.crackberry.com/blackbe...0/#post9991359

    the post mentioned with the needed .bar files: http://forums.crackberry.com/android...ml#post9955155
    ngocphamm likes this.
    03-14-14 03:29 PM
  21. secretweapon10's Avatar
    Ok so after about two hours of waiting for my phone to wipe (figured it would be better to just do a complete wipe) snap works now and apps are installing. so as a note when you go through you app updates make sure the android runtime app is not selected as an update. hope this helps you guys out
    ngocphamm likes this.
    03-14-14 03:36 PM
  22. ngocphamm's Avatar
    This sucks! I don't get it. What's the point of saying "support for Android apps" but now it's all broken after latest OS release?
    03-14-14 06:58 PM
  23. styleskey's Avatar
    I'm having the issue as well, it's funny though I never had the issue with the leak


    Bbm#42
    03-19-14 04:10 PM
  24. ssbtech's Avatar
    I had to use the 10.2.1.3062 autoloader to reinstall the OS on my Z10. It's the same version as what I had directly from Bell when this was working OK.

    I am unable to install Android apps from the latest version (2.0.0.2) of Snap. They hang on Processing when attempting to install. I have enabled the "Allow apps to be installed from other sources" feature.

    Any more tips?
    04-28-15 10:08 PM

Similar Threads

  1. Amazon Appstore lets you try before you buy!
    By Powdah in forum General BlackBerry Discussion
    Replies: 13
    Last Post: 08-31-14, 04:33 PM
  2. Tinder from Snap on Q10 not able to confirm phone number
    By BrunoS4 in forum BB10 Android App Sideloading
    Replies: 10
    Last Post: 07-08-14, 12:35 PM
  3. Processing Screen on Snap
    By SpartanSK117 in forum BB10 Android App Sideloading
    Replies: 7
    Last Post: 02-05-14, 06:39 AM
  4. Some Android Apps Restart If You Minimize Them
    By Andrew4life in forum BlackBerry 10 OS
    Replies: 4
    Last Post: 01-29-14, 12:18 PM
  5. How do I activate Headless apps?
    By Francois1988 in forum BlackBerry 10 OS
    Replies: 8
    Last Post: 01-29-14, 01:37 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD