1. niumxp's Avatar
    Since yesterday. When i receive or make a call, the z10 is making the sound of the "#" key for half second when the communication start.

    I don't know where is it from and I'm about to wipe...

    Any idea where this sound is from.

    Posted via my Z10
    02-16-15 06:15 PM
  2. Foreverup's Avatar
    Has happened to me since the 9810 torch. I just stopped worrying about and assumed it was a carrier network thing.

    Then after the snowden releases I assumed it was the NSA tapping the call.
    anon(8908445) likes this.
    02-16-15 06:39 PM
  3. AngryPerson's Avatar
    Just a guess but maybe for some reason you're getting a notification or message when you start a call?
    02-16-15 06:39 PM
  4. niumxp's Avatar
    It's very annoying, specially when I call an automatic call center.
    I recently installed call recorder pro and parrot, but i uninstalled and restarted the z10 but still the same Bip at the call connection

    Posted via my Z10
    02-16-15 06:44 PM
  5. tsi200's Avatar
    I would guess on a glitch on phone calls. Have you tried hardware re booting (holding both vol +/- button 10 seconds) ? If this not work I sure would go for a wipe and restore from a backup earlier this apps where installed. Good luck !

    Posted via CB10
    02-16-15 07:32 PM
  6. TrueKulcha's Avatar
    Same thing started happening to me from about a week ago. I've installed 2267 to see if that will make a difference. Was blaming it on the last leak I had installed because I was linking the behavior to that installation.

    Posted via CB10
    02-16-15 07:46 PM
  7. niumxp's Avatar
    Third hard reset fixed the issue. Thx guys

    Posted via my Z10
    02-16-15 08:00 PM
  8. BCITMike's Avatar
    Hmm, somewhere in 10.3.x they added a feature to make that sound when the call connects. I found it helpful yet startling. Sometimes it takes up to 20 seconds for the ringing to start, so when I press "call", its nice to have the reminder beep 15-20 seconds later so I realize the call is actually going through now.

    But I can't seem to find that option anywhere, now.
    02-16-15 10:23 PM
  9. niumxp's Avatar
    Actually now it doesn't make the sound anymore but the phone still send the "#" when the call start ( incoming and outgoing calls).
    When I call some 800 number with automatic server ,the "#" is sending wrong info.
    Gonna wait the update..maybe the19 th..if no update I will wipe and see..


    Posted via my Z10
    02-16-15 11:07 PM
  10. boody78's Avatar
    I get that noise when the house icon (that no one has given me a good explanation of) is present. I've had the phone for like 2 years now and I never saw this icon before about a month ago. It's not listed in the "icons" under help. When it's there I get the beep your talking about. I'm on Verizon.


    Bip when call connected-img_20150216_230934_edit.png

    Posted via CB10
    trsbbs likes this.
    02-16-15 11:12 PM
  11. niumxp's Avatar
    House icon..craZy...

    Posted via my Z10
    02-17-15 07:08 AM
  12. trsbbs's Avatar
    I get that noise when the house icon (that no one has given me a good explanation of) is present. I've had the phone for like 2 years now and I never saw this icon before about a month ago. It's not listed in the "icons" under help. When it's there I get the beep your talking about. I'm on Verizon.


    Click image for larger version. 

Name:	IMG_20150216_230934_edit.png 
Views:	812 
Size:	11.1 KB 
ID:	334088

    Posted via CB10
    It means your connected to a signal extender. I have one.

    BlackBerry hates America!
    02-17-15 07:34 AM
  13. SeeBeeEss's Avatar
    Since yesterday. When i receive or make a call, the z10 is making the sound of the "#" key for half second when the communication start.

    I don't know where is it from and I'm about to wipe...

    Any idea where this sound is from.

    Posted via my Z10
    Just a bad phone record interception from the NSA...
    02-17-15 08:04 AM
  14. niumxp's Avatar
    Found it...Mr call app.
    Auto recording option enabled.

    Problem solve...no nsa issue.

    Posted via my Z10
    02-17-15 08:25 AM
  15. TrueKulcha's Avatar
    OK so I deleted all three call apps I had installed and made a trial call. So far so good too. I will reinstall them one at a time to see which one or if all cause the same issue. Thanks for the tip.

    Posted via CB10
    02-17-15 10:15 AM
  16. tHe.iR1sH's Avatar
    I know a few solutions have been posted. Another couple possibilities could be that you have a voicemail and that beep is the friendly indicatpr or the Bluetooth device you have connected is low on battery juice.

    Posted via CB10
    02-17-15 08:14 PM
  17. boody78's Avatar
    It means your connected to a signal extender. I have one.

    BlackBerry hates America!
    Well I don't... am I connected to a neighbors or something? And I only get the beep when I'm connected to it.

    Posted via CB10
    02-18-15 09:34 AM
  18. trsbbs's Avatar
    Well I don't... am I connected to a neighbors or something? And I only get the beep when I'm connected to it.

    Posted via CB10
    You could be.

    BlackBerry hates America!
    02-19-15 03:13 PM
  19. rnsaza's Avatar
    I was told by the dev of the call recording app I use that this beep is needed to enable the recording.

    Apparently BlackBerry made this necessary in the latest OS like 10.3.1. I guess its to inform callers that their calls are being recorded or something similar.

    I find this quite annoying as do people who call me. I am no 007 agent and neither am I trying to record calls for blackmail or anything similar. I find these call recorders make writing down information during a call unnecessary, I can just go back after the call, at my leisure, and get that phone number, contact detail, address or other information.

    I hope that one of the developers finds a way to fix this or BlackBerry makes a change to eliminate this annoyance.

    I'll buy the first app that gets around this beeping beep

    I don't have that this is a problem on android devices as a colleague who uses a similar app on his android device does not have this problem. I don't know anyone on iOS who uses a call recorder so I don't know if this is a problem on Apple devices too.
    03-22-15 02:34 AM

Similar Threads

  1. Unable to connect blend on my pc
    By madh263362 in forum BB10 Leaked/Beta OS
    Replies: 16
    Last Post: 03-29-15, 06:16 PM
  2. How can I get the call log back on my 9900?
    By CrackBerry Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 03-04-15, 11:29 AM
  3. Wifi calling on TMO with q10 OS10.3.0.296HybridRadio.441
    By barbarianthemadserb in forum T-Mobile
    Replies: 10
    Last Post: 02-19-15, 11:11 AM
  4. Problem re-connecting with a new phone
    By CrackBerry Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 02-16-15, 04:11 PM
  5. Replies: 2
    Last Post: 02-16-15, 09:13 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD