1. JCMM's Avatar
    Hello, i recently bought a Passport and until today i was struggling to find a nice decent browser. I tried several ones such as the Fennec Browser, Firefox, Maxthon. But all of them seem to let me down in terms of performance.

    After searching a little i decided to download the Kiwi Genie and after playing a bit with the flags it is now blazing fast!!

    Here's a video on how it looks. (My connection is a little slow, around 3Mb)



    https://gofile.io/?c=kRosOd

    Type: chrome://flags on your address bar and search for the following entries \\\

    Override software rendering list enabled
    Hardware-accelerated video decode disabled
    Accelerated 2D canvas disabled
    Accessibility Tab Switcher enabled
    Enables background downloading of pages enabled
    Optimize background video playback disabled
    Enable custom context menu enabled
    Autoplay policy user gesture is required
    Throttle expensive background timers disabled
    Stop in background disabled

    To play video on background on Kiwi Browser:

    In the browser access to https://greasyfork.org/en/scripts/371641-video-background-play-fix and click on Install Script to start the download.
    Save the .js file to somewhere safe and go to extensions;
    Press load and navigate to the .js you previously saved;
    Activate it using the slider;
    Restard the browser and you are all set.
    This somehow make the browser to become irresponsive


    I'm wondering how i can change the layout.css.devPixelsPerPx just like we do on Firefox and Fennec in order to make the elements in the page a little smaller.
    Last edited by JCMM; 03-14-20 at 05:22 PM.
    03-12-20 01:09 AM
  2. brookie229's Avatar
    I'm experimenting with your settings on my Passport and so far it has been impressive. Thanks for the browser tips. I've always used Kiwi but these settings do indeed seem to speed the browser up.
    03-13-20 02:24 PM
  3. brookie229's Avatar
    Well, that didn't last long. Getting a number of browser freezes on certain websites and also when I enter Browser settings I am getting freezes. Back to the default in all likelihood.
    03-13-20 03:06 PM
  4. JCMM's Avatar
    On this specific build? Mine only freezes when i try to use extensions :/ but that also happens with the default settings
    Last edited by JCMM; 03-13-20 at 11:48 PM.
    03-13-20 10:34 PM
  5. zer0ten's Avatar
    Followed your steps and honestly not noticing much of a difference.

    Are you still going to upload some videos to show off the performance?

    Also what is the specific Kiwi Browser build that you are using?

    Posted via CB10
    03-13-20 11:03 PM
  6. bizzib's Avatar
    Followed your steps and honestly not noticing much of a difference.

    Are you still going to upload some videos to show off the performance?

    Also what is the specific Kiwi Browser build that you are using?

    Posted via CB10
    Had a few group users try this.. not entire settings, but reporting noticeable differences on Classics.
    03-14-20 04:44 AM
  7. JCMM's Avatar
    Followed your steps and honestly not noticing much of a difference.

    Are you still going to upload some videos to show off the performance?

    Also what is the specific Kiwi Browser build that you are using?

    Posted via CB10
    I'm using Kiwi Genie

    03-14-20 05:27 PM
  8. conite's Avatar
    My goodness. Time to upgrade.

    https://www.apkmirror.com/apk/geomet...-apk-download/
    03-14-20 06:37 PM
  9. brookie229's Avatar
    Ahh - that's an old version and maybe why my new version Quadea is not great on your tweaks.
    03-14-20 06:42 PM
  10. conite's Avatar
    Ahh - that's an old version and maybe why my new version Quadea is not great on your tweaks.
    And why you don't need those tweaks.
    brookie229 likes this.
    03-14-20 06:46 PM
  11. JCMM's Avatar
    And why you don't need those tweaks.
    Do keyboard shortcuts work on that version or the play in background fix for youtube?
    03-15-20 02:40 AM
  12. conite's Avatar
    Do keyboard shortcuts work on that version or the play in background fix for youtube?
    YouTube plays in the background just fine.
    03-15-20 05:58 AM
  13. JCMM's Avatar
    YouTube plays in the background just fine.
    In desktop mode or mobile?
    03-15-20 10:24 AM
  14. conite's Avatar
    In desktop mode or mobile?
    Mobile.
    03-15-20 10:25 AM
  15. saint300's Avatar
    YouTube plays in the background just fine.
    I am sorry to say that it doesn't, unfortunately....
    03-15-20 01:14 PM
  16. conite's Avatar
    I am sorry to say that it doesn't, unfortunately....
    Does for. Me.
    03-15-20 01:34 PM
  17. saint300's Avatar
    Does for. Me.
    Every time I open youtube from Kiwi, start playing something and then send it to the background, it just stops functioning. Maybe it doesn't work for me....
    03-15-20 01:51 PM
  18. mh1983's Avatar
    Every time I open youtube from Kiwi, start playing something and then send it to the background, it just stops functioning. Maybe it doesn't work for me....
    Newpipe Legacy is a good option.
    Blaby likes this.
    03-15-20 07:06 PM

Similar Threads

  1. "unable to launch event" .ics files on Key2
    By armedwithjello in forum Ask a Question
    Replies: 5
    Last Post: 06-12-20, 04:44 PM
  2. ATT just killed our Passports for 2022!
    By Zeratul57 in forum BlackBerry Passport
    Replies: 70
    Last Post: 03-23-20, 04:25 AM
  3. BlackBerry working on a fix for Password Keeper backup issues
    By CrackBerry News in forum CrackBerry.com News Discussion & Contests
    Replies: 1
    Last Post: 03-14-20, 12:23 PM
  4. Priv STV100-1 Hotspot not working with Mint Mobile sim.
    By BlackberryPrivSVT100-1 in forum BlackBerry Priv
    Replies: 0
    Last Post: 03-09-20, 02:24 PM
  5. Spark on BB 10 App
    By curves2000 in forum Site and App Feedback & Help
    Replies: 1
    Last Post: 03-09-20, 01:22 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD