03-14-15 04:54 AM
48 12
tools
  1. enjoywith_sahil's Avatar
    I keep losing some of my contacts automatically on my z10, any1 can help me out?

    Posted via CB10
    09-30-13 11:56 AM
  2. Winstons Inn's Avatar
    The same thing happens to me on my q5

    Posted via CB10
    09-30-13 06:45 PM
  3. Spawn12's Avatar
    I had this issue today, updated to the latest 10.2 leak but had some issues with it. Backed up my data before I did the downgrade. Installed the 10.1 os back to my phone the tried to restore my backup but would not work.

    So I downloaded the sachesi app from the leaked os forum, did the restore with that and it worked.

    So that's another way of doing it if u don't fancy the way the op described in his opening post.

    Posted via Z10
    09-30-13 06:51 PM
  4. Zaid Amir's Avatar
    i was running 10.2.0.1676 and then restored my z10 to factory settings. Im now running 10.1.0.4181 but i cant restore my phone, i tried this method but it still isnt working! Help! The backup i have is of 10.1.0.4663
    id be greatful for a response
    10-07-13 02:42 PM
  5. Ecm's Avatar
    i was running 10.2.0.1676 and then restored my z10 to factory settings. Im now running 10.1.0.4181 but i cant restore my phone, i tried this method but it still isnt working! Help! The backup i have is of 10.1.0.4663
    id be greatful for a response
    Which method did you try? The one from the original post, or from the later post suggesting Sachesi as an alternative?
    10-07-13 02:56 PM
  6. captbasilmathew's Avatar
    Can some one tell me why I can't make call or receive any calls on my Q10??- it's been 2 weeks. All applications like facebook twitter and tex ting is working !but when I dial a number its not been dialled..!!

    Posted via CB10

    Posted via CB10
    10-17-13 07:24 AM
  7. Spawn12's Avatar
    Can some one tell me why I can't make call or receive any calls on my Q10??- it's been 2 weeks. All applications like facebook twitter and tex ting is working !but when I dial a number its not been dialled..!!

    Posted via CB10

    Posted via CB10
    Wipe then restore or start fresh.

    Posted via Z10
    10-17-13 02:52 PM
  8. Schmurf's Avatar
    Maybe that would work for me in switching devices. I am trying to upgrade from my Z10 to a Z30. Believe it or not, after the official 10.2 release, my Z10 has a higher OS than the Z30 official 10.2 release. I have tried transferring the data from a back-up and through the BBLink Switch Device option. Both failed as there is that difference in OS, with the Z10 (source) being higher than the Z30 (destination). Your thoughts?
    10-31-13 12:52 AM
  9. FOIA Gras's Avatar
    This thread could not have been more timely for me as I just had my Q10 handset replaced by the carrier (the original one was frequently having inertially driven reboots--sometimes it would reboot when trying to remove from the OEM holster to take a call). I had been running 10.2.1.575 on the original handset but wanted to keep the stock OS of the replacement handset for Wi-Fi calling and the unresolved video camera issues on the leaked OS. The process as outlined in the instructions went off without issue (aside from pairing the handset to BlackBerry Link) and was easy to follow.

    BlackBerry (and its users/followers/devotees) is very fortunate for its grassroots support available on CrackBerry.com!
    11-03-13 02:36 PM
  10. zbblover's Avatar
    Hello

    So basically I tried updating my z10 to the newest OS, and when I did that, it glitched up and I was unable to swipe/basically use the phone. So then what I did was backed it up then restored it to factory settings. Now when I try to restore the back up it prompts the message saying "unable to update not enough data space" but there is clearly 11G available plus a 4G memory card. Is it because the OS are different, as when I backed it up the OS was lower than the one I have now. So do I do what you suggested in this case or is there someone I can contact?
    12-18-13 01:36 AM
  11. geraham's Avatar
    I followed all the steps and I did have the bbb files already, but when I restore using bb link, I could not find the new restore files.
    Anything that I should do?

    Thank you
    02-27-14 11:22 PM
  12. BVB65's Avatar
    I had this issue today, updated to the latest 10.2 leak but had some issues with it. Backed up my data before I did the downgrade. Installed the 10.1 os back to my phone the tried to restore my backup but would not work.

    So I downloaded the sachesi app from the leaked os forum, did the restore with that and it worked.

    So that's another way of doing it if u don't fancy the way the op described in his opening post.

    Posted via Z10
    So if I down grade from 10.2.1.2145 to 10.2.1.1925, I can use the sachesi program to restore the 2145 backup to 1925?


    Posted via CB10
    03-03-14 09:33 AM
  13. Ecm's Avatar
    So if I down grade from 10.2.1.2145 to 10.2.1.1925, I can use the sachesi program to restore the 2145 backup to 1925?


    Posted via CB10
    Yes, Sachesi should restore your backup (I assume you meant 10.2.1.2141) to a new installation of 10.2.1.1925.
    03-03-14 12:45 PM
  14. Ryanleelejeune's Avatar
    When you restore a backup does it transfer you BBID over?
    03-03-14 01:09 PM
  15. Ecm's Avatar
    When you restore a backup does it transfer you BBID over?
    When you downgrade (or upgrade) your OS by autoloader, you'll be asked to sign in with your BBID when the downgrade is complete and the device starts up the first time, during "setup". I always do so before restoring the backup. Since I always do so, I can't say for sure, but I do believe the restore will restore your BBID. Though you may be required to provide the password.
    03-03-14 01:57 PM
  16. BVB65's Avatar
    I dont know the reason, but you cant do this method with 10.2.1.2947 or higher. When you downgrade from this OS or 3175, you can no longer just change the OS in the manifest. There seems to be other items in these OS builds which seems to be not allowing BB Link to restore after using the method in this post. I retried several times, but to no avail. I am even considering the possibility that the recent update to BB Link may have something to do with this. I was able to use Sachesi to restore my media and settings from 10.2.1.3175 after changing the Os in the manifest, but not the Apps. I had to restore the apps from scratch. I am currently using 10.2.1.2174 (SR-10.2.1.2122 ) which is Verizon's official release.


    Posted via CB10
    05-28-14 05:35 AM
  17. iaye's Avatar
    does this affect also blackberry ID?
    06-19-14 03:59 AM
  18. BVB65's Avatar
    I know it s been awhile since anybody posted here, but I needed to know why the contacts dont all restore after downgrading from a higher OS. I recently downgraded from 10.2.2.1531 to 10.2.1.3337. I did the steps described in this thread and even changed the manifest from 10.2.2.1531 to 10.2.1.3337. Then I took the restored files and added them to a zip file. Then I did the steps to change the zip file to a bbb file. When I restored the file to the phone it restored to the phone, but only 11 of my 71 contacts had restored to the phone. When I looked at the back up files the altered file with 3337 was smaller than the back up file with 1531. I am assuming that all the contacts didnt stay on the altered version of the backup file, resulting in the file being smaller. Other than this problem everything restored ok. IDoes anyone have a clue as to why this maybe happening?

    Posted via my Z10 running 10.2.1.3337
    09-06-14 07:09 PM
  19. Blackberry-Prince's Avatar
    I cant see the bbb file in link. Its not visible! HELP PLZ
    01-13-15 11:01 AM
  20. Marko M1's Avatar
    Is bbb file visible from file explorer?
    01-18-15 10:29 AM
  21. Blackberry-Prince's Avatar
    Problem solved bro. I downgraded and restored my important coc data and what's app from an old 10.2.1 backup I did on December 29. Thank you guys for your help. Btw I couldn't find the bbb file in LINK

    Posted via CB10
    01-18-15 01:28 PM
  22. Blackberry-Prince's Avatar
    Yes it's there in the Explorer but not on link

    Posted via CB10
    01-18-15 01:28 PM
  23. lutfi upie1's Avatar
    Good job

    Posted via CB10
    03-14-15 04:54 AM
48 12

Similar Threads

  1. bridge not working after downgrade from OS 2 to OS 1
    By dony71 in forum PlayBook Rooting
    Replies: 1
    Last Post: 12-13-11, 06:36 PM
  2. How to Downgrade Your OS (with Pix)
    By Rooster in forum Storm OS Discussion
    Replies: 127
    Last Post: 04-23-10, 07:24 AM
  3. Rogers Bold problem after downgrading from os 5.0..
    By schnarr84 in forum BlackBerry Bold 9000
    Replies: 14
    Last Post: 05-10-09, 04:06 PM
  4. wont install 3rd party apps backup after wipe/reload OS??
    By kris with a k in forum Storm OS Discussion
    Replies: 8
    Last Post: 01-29-09, 01:09 AM
  5. Can't restore from backup after .90 install
    By RyanB95 in forum Storm OS Discussion
    Replies: 14
    Last Post: 01-23-09, 05:04 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD