1. Punjabi84's Avatar
    Problem was:
    After certain amount of time, content heavy webpages like crackberry.com would not load

    Cause found:
    Heat and load

    Wait for better hardware, get better venting case, move to arctic, or turn phone off for awhile
    (On fresh os, cpu load hits and stays at 98-100 on cb.com for example, after many hours it no longer loads)

    Geekbench Scores

    Z10 = 2k = 2ghz core 2 duo
    HTC One/S4 Quad = 2.7k = 2.5ghz core 2 duo
    S4 Oca = 3.4k = 3 ghz core 2 duo

    This is the state of mobile computing atm.

    For moment, try beta sdk os 10.2.x.341 and get multimedia apps for full os 10.2.x.288 here:

    Installs in around 2 minutes (timed) and is

    Last edited by Punjabi84; 06-15-13 at 04:51 AM.
    06-14-13 11:09 PM
  2. cwmntgm's Avatar
    Same issue. Seems to intermittently work when I click links from twitter or email. Not sure the core reasoning behind it, but it sure is frustrating

    Posted via CB10
    06-14-13 11:16 PM
  3. Duffman19's Avatar
    Same just started today after 2.5 weeks of no issues on Z10STL100-3/ with 1917 radio.

    YouTube is very slow, Google is unresponsive. Bing works though

    Posted via CB10
    06-14-13 11:20 PM
  4. Punjabi84's Avatar
    Irrelevant now.
    Last edited by Punjabi84; 06-15-13 at 04:50 AM.
    06-14-13 11:20 PM
  5. Adam Szucs's Avatar
    I've only experienced loading issues with the t.co links. But it was present in all builds. My idea for the root cause that the redirecting header is not standard and that's the reason behind this. I only put my Z10 in leather holster, FYI.

    Posted via CB10
    06-15-13 04:35 AM
  6. Punjabi84's Avatar
    I just added a TL;DR edition, honestly just seeing the cpu meter hit 100 and stay there on CB put my mind at ease.

    I loaded the .341 beta and only sideloaded the regular apps that I wanted (so no compass, help, search, etc.) and I'm fine with this.

    Basically it's like this according to geekbench:

    2k = z10 = 2ghz core 2 duo
    2.7k = htc one = 2.5ghz core 2 duo
    3.4k (max s4 with octa core) = 3 ghz core 2 duo.

    The snapdragon s4 is like 3k so pretty much we're getting to a nice level of mobile performance here but mobile os use a lot more effects than pcs from 6 years ago did so just keep that in mind.

    I'm just studying how a mobile cpu is supposed to be, because a lot of times getting out of an active frame I see usage shoot up to 92% but playing a song in the background will be like 10%.

    The load pattern is different and overall I'll just say to anyone who may want to switch devices over this (like I did) you have a great phone in your hand, from now on just get on the dev os, customize the image how you like and in a year or two have fun with bb12 or w.e
    (Please close thread, issue resolved)
    06-15-13 04:47 AM
  7. rajbir01's Avatar fixed this issue.

    Posted via CB10
    06-17-13 06:31 PM

Similar Threads

  1. browser scroll issue??
    By R.Burns in forum BlackBerry Curve 8350i
    Replies: 10
    Last Post: 10-12-09, 06:36 PM
  2. The BB/(any stock browser) and the .109
    By Dwade in forum Storm OS Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 02-25-09, 06:21 PM
  3. Browser String Issue
    By Josh90286 in forum BlackBerry Storm
    Replies: 1
    Last Post: 02-03-09, 10:17 AM
  4. Post Your Bold's Browser Speeds & Issues (if any)!
    By Kevin Michaluk in forum BlackBerry Bold 9000
    Replies: 33
    Last Post: 11-20-08, 10:05 AM
  5. Replies: 1
    Last Post: 08-31-08, 01:34 AM