01-10-14 06:59 AM
60 123
tools
  1. tottenhamhotspurfan's Avatar
    My wife has a iPhone 5 and can stream music watch video with no problems at all, no freezing, smooth playing. On my Z10, every time I try to stream anything it has to pause to load multiple times.

    Please help! This is SO frustrating because we are on the same wifi so I feel it should run the same.

    Thanks in advance.

    Btw, I am on .1925 but this wifi issue has been constantly there on each OS, even on my first Z10 which I had to exchange.
    01-08-14 10:17 AM
  2. zaid-z10's Avatar
    My wife has a iPhone 5 and can stream music watch video with no problems at all, no freezing, smooth playing. On my Z10, every time I try to stream anything it has to pause to load multiple times.

    Please help! This is SO frustrating because we are on the same wifi so I feel it should run the same.

    Thanks in advance.

    Btw, I am on .1925 but this wifi issue has been constantly there on each OS, even on my first Z10 which I had to exchange.
    Happened to me
    BlackBerry have issues with wifi speed try to load 1926 radio it's better

    Z10STL100-1/10.2.1.1925 last leak, 4G LTE 3G 2G H+
    01-08-14 10:22 AM
  3. sk8er_tor's Avatar
    I would suspect some sort of incompatibility with your Wi-Fi router. When I had my Z10, I never had any such problems connecting to Wi-Fi.

    What's your Wi-Fi router's make and model number?
    NightSlayer and Nharzhool like this.
    01-08-14 10:23 AM
  4. irweezyy's Avatar
    Are you running a leaked Os?

    Posted via CB10
    01-08-14 10:23 AM
  5. tottenhamhotspurfan's Avatar
    The radio will help the wifi as well? For some reason I assumed that was just for mobile calls and data.
    01-08-14 10:24 AM
  6. tottenhamhotspurfan's Avatar
    I have a Cisco linksys e4200
    Version 2
    01-08-14 10:25 AM
  7. tottenhamhotspurfan's Avatar
    Yes, running .1925 leak
    01-08-14 10:26 AM
  8. zaid-z10's Avatar
    Try reboot

    Z10STL100-1/10.2.1.1925 last leak, 4G LTE 3G 2G H+
    01-08-14 10:26 AM
  9. tottenhamhotspurfan's Avatar
    I have tried multiple reboots, didn't help
    01-08-14 10:30 AM
  10. SteelGreek's Avatar
    Personally BlackBerry has always had less then stellar wifi connectivity for me. I use both my Z30 and a 5c consistently and the 5c always out performs the 30.

    However Apple seems to handle wifi signal management and speed is superior.

    No one should have to play with router/access point settings in order to connect. Things should just work and data should stream quickly...

    Posted with a Verizon Z30 running 10.2.1.1955 and CB10. My channel with zero subscribers
    01-08-14 10:38 AM
  11. Carterbits's Avatar
    Same type of issues with our PlayBooks, we have 4. I have a feeling that the WLAN radio 1.1 is not optimized. Almost as though it's not using DMA/bus mastering/offloading to the Wi-Fi ASIC. This is pure conjecture...
    01-08-14 10:41 AM
  12. SparkyBC's Avatar
    Change your wifi channel from auto to a manual one. I like choosing 10. I have zero issues with wifi on my z10, my iPhone 5 is another story it buffers, it sucks on YouTube..ios7 fixed it somewhat but is a known issue from crapple.
    01-08-14 10:58 AM
  13. sickyute's Avatar
    I have tried multiple reboots, didn't help
    The new radio helps a lot!

    Why does my Wifi suck so much in my Z10?-img_20140108_125150.png

    Z10STL100-1/10.2.1.1925

    Posted via CB10
    01-08-14 10:59 AM
  14. dicks-webos's Avatar
    Install the 1926 radio.
    01-08-14 11:06 AM
  15. vladest's Avatar
    I think the problem with implemented caching strategy
    Its...hmm...non optimal, lets say
    01-08-14 11:11 AM
  16. LP_Rigg's Avatar
    I have a Cisco linksys e4200
    Version 2
    I have the exact same router and have had zero issues on my Z10 (running 1925 as well). I have it setup on a control room, of sorts, in my basement with my other tech, and my Z10 picks it up just fine on the third floor on the opposite end of my house. Oddly, my daughters old iPhone 4 would never connect to it and I had to setup a separate wifi access point (old Cisco WAP54G) and she had no problem with that. Her 5c works fine on the e4200. I stream movies from a file server in my basement to my phone via RFA without any noticeable lag after the initial buffer.
    01-08-14 11:15 AM
  17. sklotz2000's Avatar
    Try using ONLY 2.4Ghz for your Z10. I had the same issue with my Linksys E4200. As soon as I turned off "mixed mode" and set up 2 separate networks (1 for 5GHz and 1 for 2.4GHz) my Z never had issues since.

    Oddly, I have 2 Z10's. One has this issue and other does not. Makes you go Hhmmm, doesn't it?
    01-08-14 11:15 AM
  18. tottenhamhotspurfan's Avatar
    I will give the new radio a go. Thanks
    01-08-14 11:17 AM
  19. kbz1960's Avatar
    My wife has a iPhone 5 and can stream music watch video with no problems at all, no freezing, smooth playing. On my Z10, every time I try to stream anything it has to pause to load multiple times.

    Please help! This is SO frustrating because we are on the same wifi so I feel it should run the same.

    Thanks in advance.

    Btw, I am on .1925 but this wifi issue has been constantly there on each OS, even on my first Z10 which I had to exchange.
    Is your wives iPhone isn't playing the flash version. Is your phone?

    Also I think it's a cop out to say change your router etc. If everyone has to jump thru hoops just for bbry that isn't a good thing.
    01-08-14 11:23 AM
  20. amirnabilkamelsaad's Avatar
    Some modes of streaming video make it very slow.
    For example : if you stream from youtube using the browser in mobile mode, you won't have any issues but if you stream in desktop mode then all the problems will happen.
    Another thing that fixed my problems was deleting my wifi profile for my home router and adding it again (auto, nothing manual).
    I doubt it's a wifi connection or bandwidth since that doesn't seem to be the problem with your wife's phone.
    Your router is plenty fast and N connections have a better range than other b/g/a.

    Q10 SQN100-1/10.2.1.1925 ?
    01-08-14 12:12 PM
  21. 21stNow's Avatar
    I've had various Wi-Fi problems with the four different Z10s that I have had. At this point, I gave up on using Wi-Fi and will use only cellular data. My usage is light enough to stay under 5GB/month.
    01-08-14 12:36 PM
  22. joeldf's Avatar
    Can't say that I've had any wi-fi problems. Running the leaked 1925, but also ran other previous leaks without issue too.

    Current home router is the Cisco Linksys E2500. And I just got it two months ago after my previous Linksys WRT54G v. 1.1 that I had since about 2004 finally died. Never had problems with either one on my Z (except for when the WRT54G was dying - but everything trying to connect was affected).

    Connections are fine at work too (don't know router type there), as are connections to various commercial wi-fi hot spots like at McDonald's and Starbucks.

    Doesn't help, I know, but it's not an across the board issue with the Z10.

    Posted via CB10
    01-08-14 12:53 PM
  23. kronykapitalist's Avatar
    Operator error!
    01-08-14 01:55 PM
  24. harlemsfinest27's Avatar
    [QUOTE=tottenhamhotspurfan;9824309]My wife has a iPhone 5 and can stream music watch video with no problems at all, no freezing, smooth playing. On my Z10, every time I try to stream anything it has to pause to load multiple times.

    Please help! This is SO frustrating because we are on the same wifi so I feel it should run the same.


    Your problem is that you're still with Blackberry. Make the jump- I have an Galaxy. There's a better world out there than Blackberry, and don't let the folks on here brainwash you...I used to be the same way
    WanShark69 likes this.
    01-08-14 02:21 PM
  25. yasmar's Avatar
    I haven't experienced any WiFi issues on my Z10. On the other hand, my PlayBook...
    01-08-14 03:23 PM
60 123

Similar Threads

  1. What Does Expire Day in Remote Log Collection Mean?
    By tanphat1412 in forum BlackBerry 10 OS
    Replies: 6
    Last Post: 09-03-15, 03:44 AM
  2. How do I get the CTV Go app for my Playbook or is there one?
    By Challengergirl in forum BlackBerry PlayBook
    Replies: 4
    Last Post: 02-03-14, 01:24 PM
  3. Got my new red Q5 today and I love it!!!
    By danfrancisco in forum BlackBerry Q5
    Replies: 18
    Last Post: 01-15-14, 10:52 PM
  4. Where are my Monopoly and Life?
    By dmsbang in forum BlackBerry Z30
    Replies: 7
    Last Post: 01-08-14, 10:10 AM
  5. undelete messges on z10
    By navi_dhaliwal in forum General BlackBerry Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 01-07-14, 09:53 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD