1. oddboy's Avatar
    I have 10.2.0.1047 loaded on my z10.

    Whenever I try to access my sd card with file manager or file picker within an app I get an error that "access is prohibited". I'm also unable to access the card over WiFi file share, with an "access denied" message. I tried formatting the card, and that didn't work. I erased the card and reformatted the card again, that didn't work either. It seems to work if I take the card out and put it back in, at least until the next reboot.

    (I have encryption enabled on the card too)

    Anyone else see similar?
    08-17-13 10:02 PM
  2. kwm1337's Avatar
    I have 10.2.0.1047 loaded on my z10.

    Whenever I try to access my sd card with file manager or file picker within an app I get an error that "access is prohibited". I'm also unable to access the card over WiFi file share, with an "access denied" message. I tried formatting the card, and that didn't work. I erased the card and reformatted the card again, that didn't work either. It seems to work if I take the card out and put it back in, at least until the next reboot.

    (I have encryption enabled on the card too)

    Anyone else see similar?
    Does it work fine in other devices? If so, then a persistent issue like this probably requires a Security Wipe...
    08-17-13 10:49 PM
  3. thurask's Avatar
    Does it do the same thing if decryption is off?
    08-17-13 11:50 PM
  4. Gearheadaddy's Avatar
    Try another card or format it in a Windows computer maybe?

    Posted via CB10
    08-18-13 03:00 AM
  5. oddboy's Avatar
    I tried the card in another device and it didn't show the same behaviour. The other device is Z10 with 10.1 (recent MR) though.

    The card is back in my device now with encryption on the media card turned off. I'll experiment a bit like this and see what happens.

    Thanks guys.
    08-18-13 09:05 AM
  6. Cranky's Avatar
    If you encrypt it on one device it's not going to work on different devices.

    Cranky
    08-18-13 10:34 AM
  7. oddboy's Avatar
    When I tested in on the 10.1 device, I had to reformat and turn encryption on as it was not enabled on the test device.

    I found that after completing these steps, I could access the card as expected, using file manager, file picker within apps, and over wifi file share.

    I then moved the card back to my own device which is running 10.2.0.1047, formatted again and disabled media card encryption. So far, I haven't had the access denied or prohibited messages.

    If this continues to work, then I'll try a security wipe and then turn encryption back on to see if that makes a difference.

    Seems like maybe something to do with the 10.2.0.1047 leak... hopefully fixed when it's officially out.
    08-18-13 11:07 AM
  8. Gearheadaddy's Avatar
    Very interesting

    Posted via CB10
    08-20-13 01:38 AM
  9. oddboy's Avatar
    Seems the problem is still occurring even with encryption turned off.

    Anyone else out there having issues with SD Card access with 10.2.0.1047?

    Or is just me?

    Trying to access SD card on 10.2.0.1047 results on "access to folder prohibited"-img_00000053.png
    08-20-13 09:31 PM
  10. bintheredundat's Avatar
    Yes I'm having this issue with the Leak. Tried formatting the card and also using the erase option. If i copy files back, they seem to be accessible however after a few minutes or after a reboot overnight the same issues as you've listed above start happening. I'm not getting "incorrect media format" for mp3 files and all pictures appear black and won't open.
    ugh
    08-22-13 12:49 PM
  11. oddboy's Avatar
    Fwiw, I installed 10.2.0.1323 last night and haven't had any issues with accessing the SD card, on the device or over wifi.

    This is with SD card encryption turned off.

    Now that 10.2.0.1371 is out, I'll have to upgrade and after a few days, if all is well, I'm going to turn encryption back on and see if the issue was specific to 10.2.0.1047.



    Z10, 10.2, Rogers, Toronto
    08-22-13 03:15 PM

Similar Threads

  1. Blackberry Protect unable to connect
    By bbafdad in forum BlackBerry Z10
    Replies: 6
    Last Post: 03-14-14, 08:37 AM
  2. Anyone get Magicjack app working successfully on BB 10?
    By bbdocc in forum BB10 Android App Sideloading
    Replies: 6
    Last Post: 10-21-13, 01:26 PM
  3. Have legal .apk and need advice on which step to take
    By canuckvoip in forum New to BlackBerry App Dev
    Replies: 4
    Last Post: 08-20-13, 06:06 PM
  4. Reason why BB changed spinner?
    By M--Canuck in forum BB10 Leaked/Beta OS
    Replies: 17
    Last Post: 08-18-13, 02:56 AM
  5. Side load apps are causing my Z10 to hang
    By Mailleurtemps in forum BlackBerry Z10
    Replies: 4
    Last Post: 08-17-13, 10:37 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD