09-16-13 05:44 PM
49 12
tools
  1. Derlitz's Avatar
    To any and all T-Mobile US customers running a leaked 10.1.0.4xxx (or higher) OS and having trouble getting the wifi calling feature to work: I found out that there has to be a "feature" on your line for the permission for your phone to connect to the IMS service. It is a free feature. I would recommend going to your nearest store and having a rep add it. (if you call the customer care number, they'll likely not add it for you, as the OS you're using is not approved on their system. Whereas the sales reps, will probably have less questions and won't even know that your phone "isn't supposed" to do it.)

    I can't guarantee it will work for everyone, but it's working for me now.

    Posted via CB10 from my Z10 (OS 10.1.0.4687)
    Mecca EL likes this.
    07-25-13 07:25 PM
  2. wobly's Avatar
    Do you have the .bar file to load it? I thought it only worked on 10.2?
    07-25-13 07:28 PM
  3. Derlitz's Avatar
    https://mega.co.nz/#!fAxjhCIK!RCPm_z...NPjArnEK8B6y1Y

    (from another thread in the forums)

    Posted via CB10 from my Z10 (OS 10.1.0.4687)
    wobly likes this.
    07-25-13 07:30 PM
  4. timmcglothlin's Avatar
    It has been working on mine without issue for the past three leaks. Maybe some plans have it already added as part of the package.
    07-25-13 07:34 PM
  5. Derlitz's Avatar
    Maybe... or maybe it was on your line from a previous device... who knows? it wasn't working for me with any of these leaks till I had them add the feature today. I know other people have been having issues with it, so I thought I'd post my resolution.

    Posted via CB10 from my Z10 (OS 10.1.0.4687)
    timmcglothlin likes this.
    07-25-13 07:38 PM
  6. lepierre_butler's Avatar
    I cant get wifi calling to work in 10.2+ idk if its because its in beta or operator error

    Posted via CB10
    07-25-13 07:43 PM
  7. timmcglothlin's Avatar
    I couldn't either. Looks like it because it's a beta.
    07-25-13 07:45 PM
  8. Derlitz's Avatar
    Not sure... try talking to a rep at T-Mobile and find out if your line has it enabled... that's my go-to now when if someone's having trouble. receiving "ER02 - DNS error"? That's what mine kept throwing up when I didn't have the feature.

    Posted via CB10 from my Z10 (OS 10.1.0.4687)
    07-25-13 07:46 PM
  9. Derlitz's Avatar
    Ok.. I'd listen to tim, since I haven't had the balls to try 10.2 yet...

    Posted via CB10 from my Z10 (OS 10.1.0.4687)
    07-25-13 07:46 PM
  10. ted2moore's Avatar
    @Derlitz ,Do you know specifically what the name of the feature to ask for at the Tmobile store is please? I keep getting d Error:ER02 DNS Error.
    07-25-13 08:12 PM
  11. Derlitz's Avatar
    I'll find out. I'm just waiting for a text back from my friend, who is the rep that added it for me. Since he's still at the store, and they're probably really busy right now, it may be a little while.

    I assume if you went in and asked them to add the wifi calling feature, that would be enough info, but I will let you know specifics as soon as I have them.

    Posted via CB10 from my Z10 (OS 10.1.0.4687)
    07-25-13 08:23 PM
  12. Derlitz's Avatar
    @Derlitz ,Do you know specifically what the name of the feature to ask for at the Tmobile store is please? I keep getting d Error:ER02 DNS Error.
    Free wi-fi calling, and the soc code is: "frewifica"

    Posted via CB10 from my Z10 (OS 10.1.0.4687)
    07-25-13 08:33 PM
  13. Johny 5's Avatar
    Which radio file are you using? when I was using the official beta 10.2.0.341 radio it wasn't working(I'm guessing since at the time of the beta release there was no wifi calling) . So I installed a radio from 10.1.0.4xxx now it works. The tmobile app has the on off switch greyed out (stuck on "on") and my wifi calling is working fine, I just can't turn it off...

    Posted via CB10
    07-25-13 08:41 PM
  14. Derlitz's Avatar
    Which radio file are you using? when I was using the official beta 10.2.0.341 radio it wasn't working(I'm guessing since at the time of the beta release there was no wifi calling) . So I installed a radio from 10.1.0.4xxx now it works. The tmobile app has the on off switch greyed out (stuck on "on") and my wifi calling is working fine, I just can't turn it off...

    Posted via CB10
    I'm using the radio file that came with the .4687 leak, which is 10.1.0.4688.

    Posted via CB10 from my Z10 (OS 10.1.0.4687)
    07-25-13 08:43 PM
  15. zilla0617's Avatar
    So i just got off the phone with T-Mo Customer service and she said she was unable to add to the code due to the phone not being compatible with the wifi calling feature. As of right now, i can get wifi calling but the quality is not as clear (sounds tiny) compared to making phone calls using cellular. Also when dialing out with wifi calling its completely silent on the phone until the other party answers, is that normal? Thanks
    07-25-13 08:48 PM
  16. Johny 5's Avatar
    Well I've been using 10.2 for a while now and the radio I'm using is 10.1.0.4538 from OS 10.1.0.4537.
    It's been great since I've loaded it so I never updated.

    Posted via CB10
    07-25-13 08:49 PM
  17. docfreed's Avatar
    The silence while on WiFi calling is happening to me also (been using WiFi calling since the 4537 leak) but my calls are, if anything, clearer than when only on T-Mobile's cellular only. And I never even asked anyone at T-Mobile to add or change anything.

    So i just got off the phone with T-Mo Customer service and she said she was unable to add to the code due to the phone not being compatible with the wifi calling feature. As of right now, i can get wifi calling but the quality is not as clear (sounds tiny) compared to making phone calls using cellular. Also when dialing out with wifi calling its completely silent on the phone until the other party answers, is that normal? Thanks
    zilla0617 likes this.
    07-25-13 08:52 PM
  18. Derlitz's Avatar
    So i just got off the phone with T-Mo Customer service and she said she was unable to add to the code due to the phone not being compatible with the wifi calling feature. As of right now, i can get wifi calling but the quality is not as clear (sounds tiny) compared to making phone calls using cellular. Also when dialing out with wifi calling its completely silent on the phone until the other party answers, is that normal? Thanks
    That's why I suggested not calling customer care, but instead going to a store. They don't ask as many questions, and if you insist they add a feature, especially one that's free and won't effect anything in a negative way, they'll usually do it without hesitation. As for call quality, I honestly dont know lol. I never make or receive calls, I just needed to be able to send and receive sms/mms without finding the PERFECT spot in my window where I actually get cell reception.

    Posted via CB10 from my Z10 (OS 10.1.0.4687)
    Mecca EL and zilla0617 like this.
    07-25-13 08:54 PM
  19. zilla0617's Avatar
    That's why I suggested not calling customer care, but instead going to a store. They don't ask as many questions, and if you insist they add a feature, especially one that's free and won't effect anything in a negative way, they'll usually do it without hesitation. As for call quality, I honestly dont know lol. I never make or receive calls, I just needed to be able to send and receive sms/mms without finding the PERFECT spot in my window where I actually get cell reception.

    Posted via CB10 from my Z10 (OS 10.1.0.4687)
    Looks like I'll be making a trip to my local tmobile store tomorrow...
    07-25-13 09:01 PM
  20. Derlitz's Avatar
    Looks like I'll be making a trip to my local tmobile store tomorrow...
    Also, in response to your first post, I made a test call, I heard it ring before the call connected and the other person sounded perfect (until my signal was fading and I got the warning beep).

    Posted via CB10 from my Z10 (OS 10.1.0.4687)
    07-25-13 09:05 PM
  21. RazrRob's Avatar
    In order to activate WiFi Calling on TMO you need to call Customer Care or go to a store and have them add your home address to the e911 notification field. Once that occurs a restart should activate WiFi Calling
    07-25-13 09:08 PM
  22. zilla0617's Avatar
    Also, in response to your first post, I made a test call, I heard it ring before the call connected and the other person sounded perfect (until my signal was fading and I got the warning beep).

    Posted via CB10 from my Z10 (OS 10.1.0.4687)
    Hmmmm...maybe the silence is due to my account not having the soc code attached to it
    07-25-13 09:11 PM
  23. Derlitz's Avatar
    In order to activate WiFi Calling on TMO you need to call Customer Care or go to a store and have them add your home address to the e911 notification field. Once that occurs a restart should activate WiFi Calling
    You can also add or edit the e911 address from the website, but that didn't work for me, personally.

    Posted via CB10 from my Z10 (OS 10.1.0.4687)
    07-25-13 09:14 PM
  24. Derlitz's Avatar
    Okay, so this sucks... Went to bed last night, happy as a pig in **** that my wifi calling was working, woke up this morning and it was still connected. Rebooted my phone, and now I'm getting the 'Error: ER02: "DNS Error"' again.

    Needless to say, I'm disappointed. I honestly thought my solution worked and was going to help other people. I haven't given up yet, maybe there is just a hiccup in the network somewhere and will be corrected soon, but I'm not sure.

    I hope I didn't waste anyone's time.

    Posted via CB10 from my Z10 (OS 10.1.0.4687)
    07-26-13 12:58 PM
  25. lepierre_butler's Avatar
    I was able to get wifi calling on 10.2 by using a 10.1 radio. However late last night it showed an error but by the morning it was working so maybe its a tmobile issue

    Posted via CB10
    07-26-13 01:10 PM
49 12

Similar Threads

  1. Replies: 30
    Last Post: 01-21-14, 11:35 PM
  2. Wifi calling in 10.2?
    By lepierre_butler in forum BB10 Leaked/Beta OS
    Replies: 5
    Last Post: 08-12-13, 01:31 AM
  3. Google Chromecast, "Mobile computing" just got a whole lot more interesting
    By keypad in forum General BlackBerry Discussion
    Replies: 205
    Last Post: 07-31-13, 04:14 PM
  4. PLEASE HELP!!!!Network problem on Blackberry 9790 (works fine on wifi)
    By Seyi Osinowo in forum BlackBerry Bold 9790
    Replies: 1
    Last Post: 07-26-13, 12:54 PM
  5. Mobile Broadcast?
    By cj_rutledge in forum BlackBerry Z10
    Replies: 3
    Last Post: 07-25-13, 09:43 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD