1. Cazurela's Avatar
    Hey all!

    Ever since installing 10.3 leaks (.296 .700 and the latest .1052/1130/1154 combo) I haven't been able to send emails via the SMTP server on my local ISP's POP3 account.

    I do receive the incoming emails via pop3 server, and even though I am using the same settings for the SMTP server as I have on Thunderbird (where I can send email on this account without an issue), I get a "General failure" message and a red circle w/ white bar on the message on BlackBerry Hub.

    The emails don't get sent via my Q10, they do on mozilla Thunderbird or any other similar program.

    Any ideas? Anyone has had the same happening to them?

    Cheers!

    Posted via CB10
    08-31-14 08:56 PM
  2. blazejmajewski's Avatar
    Works for me ok, but only on cellular connection as I have Wi-fi issues on 10.3.0.700 OS.

    Posted via CB10
    08-31-14 11:45 PM
  3. danp2000's Avatar
    I'm not having any issues with email currently.

    Have you tried deleting and re adding the account?

    T-Mobile Z10 STL100-3 running 10.3.0.1052 / 1130 / 1154
    09-01-14 09:17 AM
  4. Samikk1's Avatar
    Check settings in your email

    Posted via CB10
    09-01-14 11:05 AM
  5. Cazurela's Avatar
    Thanks guys.

    I have triple checked the email settings, all good and the same as in Thunderbird for Mac OS (that sends email appropriately on the troubled account).

    And yes, I have removed and re-added the account three or four times now.

    Any ideas?

    Thanks

    Posted via CB10
    09-01-14 02:57 PM
  6. g33kphr33k's Avatar
    Check the SSL/TLS for the server, it can play havoc.

    Posted via CB10
    09-01-14 02:59 PM
  7. Cazurela's Avatar
    The configuration suggested by the ISP is to use port 25 without encryption, so no TLS/SSL...

    Posted via CB10
    09-01-14 06:29 PM
  8. tickerguy's Avatar
    I've had no trouble with it; my transmissions are all encrypted and they're working fine.

    Return-Path: <karl@denninger.net>
    Received: from [127.0.0.1] (localhost [127.0.0.1])
    by fs.denninger.net (8.14.8/8.14.8) with ESMTP id s81MWEQ7054908
    for <karl@denninger.net>; Mon, 1 Sep 2014 17:32:16 -0500 (CDT)
    (envelope-from karl@denninger.net)
    Received: from [127.0.0.1] (TLS/SSL) [192.168.1.24] by Spamblock-sys (LOCAL/AUTH);
    Mon Sep 1 17:32:15 2014

    Just sent a test message; the phone requested (and got) TLS/SSL (STARTTLS)

    (Spamblock-sys is my own code so I know exactly what that header means happened :-))
    09-01-14 06:34 PM
  9. g33kphr33k's Avatar
    The configuration suggested by the ISP is to use port 25 without encryption, so no TLS/SSL...

    Posted via CB10
    It might help us more if you can tell us your ISP/mail host is?

    Posted via CB10
    09-02-14 01:32 AM
  10. Cazurela's Avatar
    Sure

    Smtp.vtr.net port 25, no encryption

    When setting up the account it works alright, it's just that when trying to send the email I get the error...

    Smtp problem with 10.3 leaks-img_20140902_015104.png
    Smtp problem with 10.3 leaks-img_20140902_015443.png

    Posted via CB10
    09-02-14 01:55 AM
  11. Cazurela's Avatar
    I also did a quick telnet querying of the server, these are the results... on port 25

    Smtp problem with 10.3 leaks-img_20140902_025210.png

    Posted via CB10
    09-02-14 02:53 AM
  12. g33kphr33k's Avatar
    That has StartTLS listed...
    09-02-14 04:01 AM

Similar Threads

  1. Greys, Scandal, How to get away with Murder
    By FoxieCleopatra in forum Discover BBM Groups
    Replies: 5
    Last Post: 02-20-15, 06:02 AM
  2. 10.3.0.1052 Keyboard Swipe Problem - Fixed!
    By dman2009 in forum BB10 Leaked/Beta OS
    Replies: 10
    Last Post: 10-01-14, 01:08 PM
  3. Blackberry q10 brightness problem
    By aloushka37 in forum Ask a Question
    Replies: 3
    Last Post: 09-01-14, 08:14 AM
  4. Cracking up with Mr. Crackberry himself
    By TheHK in forum Rehab & Off-Topic Lounge
    Replies: 5
    Last Post: 08-31-14, 10:51 PM
  5. New home designs with PlayBook
    By frisco49ers in forum PlayBook Apps & Games
    Replies: 1
    Last Post: 08-31-14, 07:28 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD