03-28-17 09:41 PM
154 12345 ...
tools
  1. clie610's Avatar
    Wipe 1-5 went very quick. Already finished the autoloader and now doing a restore.
    Glad to hear that! Would be great to hear the result afterwards.
    04-29-14 01:25 PM
  2. hennesseystealth's Avatar
    The wipe was a bit faster than doing the security wipe from the phone. Autoloader was fast but restore didn't get all the data right (missing last few days of Whatsapp) and some BB World apps (Foursquare) didn't reload. All email accounts had to have the passwords re-entered. So, some work to do but that is a function of the autoloader and Link.
    04-29-14 02:15 PM
  3. clie610's Avatar
    The wipe was a bit faster than doing the security wipe from the phone. Autoloader was fast but restore didn't get all the data right (missing last few days of Whatsapp) and some BB World apps (Foursquare) didn't reload. All email accounts had to have the passwords re-entered. So, some work to do but that is a function of the autoloader and Link.
    Yes, when your restore data will depends on your backup time and for BlackBerry security reason emails' passwords should be re-entered.

    I would not recommend to do a full restore once you've used this method because there's possibility that you bring back errors that you have from your previous OS or create new error(s) because the older (usually application data/settings) are not 'blending' well with the new OS.
    04-29-14 02:25 PM
  4. anon721037's Avatar
    Just wanted to pop back in and say that my Z30 has been great since I've done the SIC when you guys first brought it to us, I really think this should be the process to load all leaks, my phone is perfect I haven't had such a smooth working device like this in a long time. I keep suggesting to people to try this so hopefully we can get some more steam going on this. I think it does a fantastic job thanks again gentlemen.

    Posted with my Z30 using the latest leak.
    clie610, Sator and howards like this.
    04-29-14 03:19 PM
  5. hennesseystealth's Avatar
    It was the same OS version, so that shouldn't be an issue. Yes, there is a risk that the PIM Services issue I was having would be a function of data in the restore file, but figured this was simple enough that I can do a clean install again if I need to.
    04-29-14 03:22 PM
  6. clie610's Avatar
    It was the same OS version, so that shouldn't be an issue. Yes, there is a risk that the PIM Services issue I was having would be a function of data in the restore file, but figured this was simple enough that I can do a clean install again if I need to.
    @Slff, thank you also for your continuous support

    @hennesseystealth, hope your device working better, for PIM issue, you might turn the location off, setup sync interval in emails to the longer duration, set manual sync to your twitter and facebook if you are using it and turn off sync with contact on your email setings.

    For 1-2 days your PIM rate might still be a bit high due to BBM/Group sync.
    04-29-14 10:11 PM
  7. hennesseystealth's Avatar
    @hennesseystealth, hope your device working better, for PIM issue, you might turn the location off, setup sync interval in emails to the longer duration, set manual sync to your twitter and facebook if you are using it and turn off sync with contact on your email setings.

    For 1-2 days your PIM rate might still be a bit high due to BBM/Group sync.
    PIM dropped like a rock after the wipe and reload. Something got stepped on as doing the items you suggested (tried all of those first before reinstalling OS) made no difference.

    SIC Wipe n Load  (BB10 ONLY)-img_20140429_143911.png
    zocster, clie610 and Sator like this.
    04-30-14 12:15 AM
  8. Gearheadaddy's Avatar
    PIM dropped like a rock after the wipe and reload. Something got stepped on as doing the items you suggested (tried all of those first before reinstalling OS) made no difference.

    Click image for larger version. 

Name:	IMG_20140429_143911.png 
Views:	1459 
Size:	117.2 KB 
ID:	266853
    Just for information please, what do you mean by "Something got stepped on"?

    Trusted Member Genius
    04-30-14 01:14 AM
  9. hennesseystealth's Avatar
    Just for information please, what do you mean by "Something got stepped on"?

    Trusted Member Genius
    That is the $64M question. No freakin' idea. PIM Services looked like the below picture regardless of what I did to change the settings on email accounts or deleting Viber, Whatsapp, Skype...I had used Sachesi to reload the core OS...still, battery died in just a couple of hours and phone was very hot.

    SIC Wipe n Load  (BB10 ONLY)-img_20140428_145048.png
    04-30-14 10:38 AM
  10. clie610's Avatar
    PIM dropped like a rock after the wipe and reload. Something got stepped on as doing the items you suggested (tried all of those first before reinstalling OS) made no difference.

    Click image for larger version. 

Name:	IMG_20140429_143911.png 
Views:	1459 
Size:	117.2 KB 
ID:	266853
    Thanks for sharing this, let's see how your BlackBerry performed in the next 1st and 2nd day after this install.
    04-30-14 01:13 PM
  11. hennesseystealth's Avatar
    24 hours into the fresh install, turned the phone on early this morning and battery says 86% and 2 days time remaining.
    clie610 and Sator like this.
    04-30-14 01:19 PM
  12. Jeandry Brito's Avatar
    24 hours into the fresh install, turned the phone on early this morning and battery says 86% and 2 days time remaining.
    z30?

    Cb 10 app
    04-30-14 07:05 PM
  13. clie610's Avatar
    z30?

    Cb 10 app
    Hennessey? Z10, Slff is using Z30
    04-30-14 07:36 PM
  14. hennesseystealth's Avatar
    Yo estoy usando un zeta diez. Still humming along nicely with about 50% battery left and showing 15 or so hours. That is even with turning "push" back on but think I will turn it off tonight before I put it on the charger.
    clie610 and Sator like this.
    04-30-14 07:45 PM
  15. hennesseystealth's Avatar
    48 hour update. After the normal morning blitz of overnight emails etc., battery is cool and at 92% saying 1 Day, 7 hours remaining. PIM Services is at 27%, which is higher than it has been but really don't care as long as the battery is lasting all day and running cool.
    Sator likes this.
    05-01-14 01:17 PM
  16. zocster's Avatar




    Well my PIM ranges week 2 after me loading Q10SQN100-3/10.2.1.2758 using this method.

    I am busy with the forums with instant notifications to the threads I subscribe.

    Sent from pin:2AD743B7 via Tapatalk
    Sator likes this.
    05-01-14 02:00 PM
  17. HarryDragon's Avatar
    SIC Wipe n Load  (BB10 ONLY)-img_20140502_193250.png
    SIC + Z10STL100-2/10.2.1.2758. Keep up the good work gents. Running smooth it is just network operator in here is not stable. If running just wifi mine can last for more than 30 hours (not on standby only)

    Posted via CB10
    Last edited by HarryDragon; 05-02-14 at 11:56 AM.
    Sator likes this.
    05-01-14 07:24 PM
  18. HarryDragon's Avatar
    Sorry my attachment for the picture was broken apparently. It is all fixed. I hope....
    05-02-14 11:57 AM
  19. tinochiko's Avatar
    Awesome

    TechCraze C0008DDD1
    05-05-14 02:25 PM
  20. hennesseystealth's Avatar
    Quite a difference running SIC a second time (getting ready for the 10.2.1.3175 upgrade. The whole process took 6 minutes when the first time took about 45 minutes. Anyone want to take a stab at why such a difference in wipe time? I did not load the OS either time.
    dnsathish likes this.
    05-05-14 06:13 PM
  21. clie610's Avatar
    Quite a difference running SIC a second time (getting ready for the 10.2.1.3175 upgrade. The whole process took 6 minutes when the first time took about 45 minutes. Anyone want to take a stab at why such a difference in wipe time? I did not load the OS either time.
    It was because for some reason your phone did a 'normal' security wipe during your 1st time using SIC.
    It took me less than 12 minutes just now to wipe n load 10.2.1.3175 to my STL1
    05-05-14 08:02 PM
  22. deezy87's Avatar
    This is the 3rd time in 2 days I'm using this version of SIC...The wipe time is significantly faster, this time [now] I didn't delete any of my apps, it is still wiping at a decent rate.

    Guess something got botched the first 3 times while I was loading this up. Times in chats were out of whack, lock screen showing me emails, that I didn't have on my device. Since I booted last night, I wasn't able to sync back to 5 other groups. Hoping this takes care of things.









    EDIT

    So the wipe has just completed and now I'm loading - again lol. This is nice and fast! Well done boys!
    05-06-14 02:41 PM
  23. Sator's Avatar
    EDIT

    So the wipe has just completed and now I'm loading - again lol. This is nice and fast! Well done boys![/QUOTE]

    Thanks chief....

    Sent from my Q10 using Tapatalk
    05-06-14 06:54 PM
  24. clie610's Avatar
    Load 3175 to my Z10 yesterday, its just my backup/experimental phone so not connected to mobile network, only wifi. Basically more checking on idle power consumption

    This is the result so far:
    SIC Wipe n Load  (BB10 ONLY)-img_20140507_085336.jpg
    05-07-14 04:18 AM
  25. w1sd0m.t00th's Avatar
    Unfortunately I have encountered a very annoing and recurring issue right after using SIC Wipe n Load.
    My BBM got stuck at "Associating with your Blackberry ID" and won't finish initialising...

    I have done all troubleshooting steps I cold come up with:
    Security wiping;
    Reloading the OS;
    Logging in fresh without use of BlackBerry ID;
    Downgrading BBM;
    Downgrading OS with known working BBM (at list four different versions );
    All the above with and without using SIC Wipe n Load;
    All the above with and without using Security Wipe;
    Trying to login from various WiFi hotspots;
    Changing Blackberry ID password;
    Etc, etc...;
    Nothing has helped with this issue yet...

    I have done hundreds of leaked software installations and have never encountered this issue before!
    Only after using SIC Wipe n Load yesterday this issue suddenly appeared!
    Having all the facts in mind it does seam that the main reason for this issue was using SIC Wipe n Load.

    Did anyone else encountered something similar to this?
    Do you have any suggestions about how to fix it?
    Your thoughts and suggestions will be highly appreciated!

    Thanks and best regards,
    Nikolaj
    05-07-14 05:19 AM
154 12345 ...

Similar Threads

  1. BB10 'Play on' feature, can it work with youtube?
    By Karan Mohal in forum BlackBerry 10 OS
    Replies: 5
    Last Post: 04-27-14, 01:04 PM
  2. Quicky - a simple Qt/Cascades based downloader for BB10
    By ShwStppr in forum App Announcements
    Replies: 9
    Last Post: 04-25-14, 11:06 PM
  3. Replies: 3
    Last Post: 04-18-14, 03:48 AM
  4. I can't see Jetpack Joyride in BB world. Is it only me?
    By adwait4720 in forum PlayBook Apps & Games
    Replies: 3
    Last Post: 04-17-14, 03:18 PM
  5. Default BB10 Calendar for Appointments?
    By BBPandy in forum BlackBerry 10 OS
    Replies: 4
    Last Post: 04-16-14, 07:42 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD