11-05-18 06:24 PM
3,576 ... 6970717273 ...
tools
  1. thurask's Avatar
    ok, I thought I downloaded sachesi 1.1.5 but my download only has Extract/search at the top. not all that the photo grab at the first shows, have I downloaded the wrong app?
    Have you tried clicking the circle in the top right?
    03-30-14 01:39 PM
  2. jhimmel's Avatar
    Same issues for me as before. Sachesi only loads when the phone isn't plugged in (STA-003). With Sachesi opened, if I plug my phone in, the program immediately closes. I'm running Windows 7 pro
    Same here. 1.1.5.1 did not fix it for me. STA100-3, Win8.1 32b
    03-30-14 06:28 PM
  3. xsacha's Avatar
    Same here. 1.1.5.1 did not fix it for me. STA100-3, Win8.1 32b
    OK, I'm simply going to revert my code to 1.1.3 and start again. Not sure why people have problems with 1.1.4+
    petertinh and John Clark like this.
    03-30-14 11:14 PM
  4. jhimmel's Avatar
    OK, I'm simply going to revert my code to 1.1.3 and start again. Not sure why people have problems with 1.1.4+
    I certainly wouldn't have any idea what might be causing the problems. Sorry. But thanks so much for your excellent tools. I'm sure you will iron out the updates. Happy to still have a perfectly working 1.1.3 in the meantime.

    Posted via CB10
    03-30-14 11:59 PM
  5. xsacha's Avatar
    Here we go, Sachesi 1.1.6. A newer version number with older code.
    All the libraries have been downgraded, opengl support removed for slower graphics rendering, older openssl for weaker key encryption, newer compiler dropped for slower executing and longer compile times.

    https://drive.google.com/file/d/0B5U...WFYNmlJRXNuVTQ
    03-31-14 02:39 AM
  6. basharalshamma's Avatar
    Here we go, Sachesi 1.1.6. A newer version number with older code.
    All the libraries have been downgraded, opengl support removed for slower graphics rendering, older openssl for weaker key encryption, newer compiler dropped for slower executing and longer compile times.

    https://drive.google.com/file/d/0B5U...WFYNmlJRXNuVTQ
    I confirm the fix. No force close when hitting "search". Thanks (Win 7 HP)
    Last edited by basharalshamma; 03-31-14 at 02:47 AM. Reason: adding info
    03-31-14 02:45 AM
  7. Omnitech's Avatar
    Any of you tried remove / reinstall link?

    I had the search / crash issue on my win7 pro x64 laptop but no link installed. On my win8.1 x64 laptop with link already installed I only had to install the 2012 x86 C++ runtime and it worked fine (whether starting with device plugged in or not)


    Just to clarify for people who may not know - Sachesi requires BlackBerry Link to be installed on the PC it is installed on because it relies on the USB drivers that Link installs to communicate with the BlackBerry.
    03-31-14 05:02 AM
  8. saxxman's Avatar
    Xsacha,

    I had the problem with Sachesi shutting down when I plugged in my Z30 and can confirm, with 1.1.6, that problem is resolved.

    Thanks so much for your work on this software!
    03-31-14 05:59 AM
  9. Omnitech's Avatar
    Here we go, Sachesi 1.1.6. A newer version number with older code.
    All the libraries have been downgraded, opengl support removed for slower graphics rendering, older openssl for weaker key encryption, newer compiler dropped for slower executing and longer compile times.

    https://drive.google.com/file/d/0B5U...WFYNmlJRXNuVTQ

    Heh.

    Well perhaps if the half dozen or so people who had issues with it are willing to beta test, you can start progressively adding that stuff back and see which change caused the problem.

    I assume 1.1.6 reverts the large OS support that was added in 1.1.5 too?
    03-31-14 06:28 AM
  10. xsacha's Avatar
    I assume 1.1.6 reverts the large OS support that was added in 1.1.5 too?
    It has all the features of 1.1.5 such as large OS support.
    Just using older msvc/Qt/openssl/zlib/quazip and so on. Downgraded everything to what I was using for 1.1.3.
    SteelGreek likes this.
    03-31-14 06:57 AM
  11. wMarck90's Avatar
    Working again on Windows XP?
    03-31-14 10:22 AM
  12. NoAhB0Dy's Avatar
    It has all the features of 1.1.5 such as large OS support.
    Just using older msvc/Qt/openssl/zlib/quazip and so on. Downgraded everything to what I was using for 1.1.3.
    hate. Downgrade. :P

    Posted via CB10 on my Zed10.
    03-31-14 10:32 AM
  13. eywong's Avatar
    Working again on Windows XP?
    Sachesi 1.1.6 seems to run ok on my WinXP Pro (ver 2002) w/ SP3. Thank you!
    03-31-14 01:06 PM
  14. PapiPabs's Avatar
    Here we go, Sachesi 1.1.6. A newer version number with older code.
    All the libraries have been downgraded, opengl support removed for slower graphics rendering, older openssl for weaker key encryption, newer compiler dropped for slower executing and longer compile times.

    https://drive.google.com/file/d/0B5U...WFYNmlJRXNuVTQ
    All is well with this version on Windows 7 Pro 32-bit. Thanks!

    Posted via BBCBZ10
    03-31-14 02:25 PM
  15. tickerguy's Avatar
    1.1.6 works; Win7/x64
    03-31-14 02:49 PM
  16. thekingarthur's Avatar
    Please help, trying to sideload with Sachesi 1.1.6 and it is stuck at 10%

    Development mode is currently disabled with an IT Policy.

    Any log files that get created somewhere?
    Tried running as administrator but still stuck at 10%

    Thanks

    P.S. Running Windows 7 pro x64 SP1 & Q5 with 10.2.1
    03-31-14 03:28 PM
  17. xsacha's Avatar
    Please help, trying to sideload with Sachesi 1.1.6 and it is stuck at 10%

    Development mode is currently disabled with an IT Policy.

    Any log files that get created somewhere?
    Tried running as administrator but still stuck at 10%

    Thanks
    IT policy disabled file installations as of OS 10.2. I don't have a phone with an IT policy myself to test but this seems to be the experience.
    The development mode isn't a problem (you don't need that).
    03-31-14 07:43 PM
  18. thekingarthur's Avatar
    IT policy disabled file installations as of OS 10.2. I don't have a phone with an IT policy myself to test but this seems to be the experience.
    The development mode isn't a problem (you don't need that).
    Do you have any recommendations?
    Upload starts and then the device gets detected again in Sachesi. I think this could be my issue.
    03-31-14 10:54 PM
  19. xsacha's Avatar
    Do you have any recommendations?
    Upload starts and then the device gets detected again in Sachesi. I think this could be my issue.
    This is what everyone with an IT policy gets ever since OS 10.2. I don't know any workaround. It seems that it allows communication but ignores file sending when IT policy is enabled. I could give a clearer reason and probably an error message if I knew what happens when I talk to an IT policy device.
    thekingarthur likes this.
    04-01-14 04:49 AM
  20. xsacha's Avatar
    A taste of what is to come:


    Automatic scanner, downloader and link creator of files that exist on server, even if they aren't whitelisted by any carrier.

    Edit: And 1.2.0 is out.
    Last edited by xsacha; 04-01-14 at 08:28 AM.
    04-01-14 07:26 AM
  21. thurask's Avatar
    First off, thanks a million times for the generator function.

    Now, two things. First, instead of .../com.qnx.coreos.qcfm.os.factory.desktop/*version*/winchester.factory_sfi.desktop-*version*-nto+armle-v7+signed.bar I get .../com.qnx.coreos.qcfm.os.factory.desktop/10.2.1.2141/winchester.factory_sfi.desktop-*version*-nto+armle-v7+signed.bar (10.2.1.2141 is apparently fixed in place).

    Second, can you add Verizon OS/radio bars to the generator? Some OSs only have verizon_sfi instead of factory_sfi, so the downloader gives a false negative.
    Omnitech likes this.
    04-01-14 11:50 AM
  22. xsacha's Avatar
    First off, thanks a million times for the generator function.

    Now, two things. First, instead of .../com.qnx.coreos.qcfm.os.factory.desktop/*version*/winchester.factory_sfi.desktop-*version*-nto+armle-v7+signed.bar I get .../com.qnx.coreos.qcfm.os.factory.desktop/10.2.1.2141/winchester.factory_sfi.desktop-*version*-nto+armle-v7+signed.bar (10.2.1.2141 is apparently fixed in place).

    Second, can you add Verizon OS/radio bars to the generator? Some OSs only have verizon_sfi instead of factory_sfi, so the downloader gives a false negative.
    Oops :\ Sorry about that. Forgot the version change in that one.

    I guess I can add Verizon variants, although when the OS is available for verizon it's likely not available for anything else. So stage 2 where I check each link would workaround this.

    Edit: Android version up.

    By the way, also fixed the autoscan running too fast bug. Both these bug fixes are in 1.2.1, available now.
    Last edited by xsacha; 04-01-14 at 12:54 PM.
    04-01-14 12:05 PM
  23. eywong's Avatar
    Both these bug fixes are in 1.2.1, available now.
    Sachesi-1.2.1.exe runs ok on my WinXP Pro (ver 2002) w/ SP3. Thank you, again!
    04-01-14 01:34 PM
  24. thurask's Avatar
    Your 1.2.1 for BB10 link requires authorization, but is it supposed to?
    04-01-14 02:21 PM
  25. g33kphr33k's Avatar
    Linux versions available at all for 1.2.x?

    Debian multiarch would be perfect

    Z10 until Z30
    04-01-14 04:43 PM
3,576 ... 6970717273 ...

Similar Threads

  1. Replies: 41
    Last Post: 01-09-16, 12:03 PM
  2. Q10 shows "4G" and Z10 shows "4GLTE"
    By BGQ10 in forum BlackBerry Q10
    Replies: 22
    Last Post: 01-20-14, 11:31 AM
  3. BlackBerry needs to get BB10 in cars, and fast!
    By BlackBerry_Pwner in forum General BlackBerry Discussion
    Replies: 19
    Last Post: 09-17-13, 10:26 AM
  4. Suggestion: BBM Forum for x-platform BBM software and features
    By lorax1284 in forum Site Feedback & Help
    Replies: 2
    Last Post: 07-05-13, 07:01 PM
  5. July 9th Blackberry Webcast What do you expect and What do you want to hear?
    By Wilsonia Goldens in forum General BlackBerry Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 07-04-13, 09:38 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD