05-13-18 09:19 PM
3,558 ... 6667686970 ...
tools
  1. cyberboy's Avatar
    Dependency walker (depends.exe)
    dear Sir, still can not download 1.1.5, could you update MEGA link?
    03-28-14 01:37 PM
  2. Likendor's Avatar
    Dependency walker (depends.exe)
    Sachesi: Firmware Extractor, Searcher and Installer-dependecy.jpg
    03-28-14 01:38 PM
  3. cyberboy's Avatar
    dear Sir, still can not download 1.1.5, could you update MEGA link?
    403. That’s an error.

    Your client does not have permission to get URL /folderview from this server. That’s all we know.
    03-28-14 01:41 PM
  4. xsacha's Avatar
    dear Sir, still can not download 1.1.5, could you update MEGA link?
    All the links are working. I don't use mega anymore because the site does not work for me (to upload). Something broke so I switched to GDrive.

    Click image for larger version. 

Name:	Dependecy.jpg 
Views:	296 
Size:	501.8 KB 
ID:	259084
    Try Process Explorer instead. http://technet.microsoft.com/de-de/s.../bb896653.aspx
    Probably a DLL being loaded later.

    To use: Enable 'show lower pane' and then set 'lower pane view' to “DLLs”, then select Sachesi.
    03-28-14 01:44 PM
  5. amanago's Avatar
    I always got "Searching for USB Device" from version 1.1.3 and above.. So I'm still using version 1.1.2.
    Even after reinstalling BB Link. I'm on windows 8.1.
    03-28-14 01:47 PM
  6. cyberboy's Avatar
    All the links are working. I don't use mega anymore because the site does not work for me (to upload). Something broke so I switched to GDrive.

    still showing 403. That’s an error., pls could you sent it to my email,thanks?

    Try Process Explorer instead. Process Explorer
    Probably a DLL being loaded later.
    03-28-14 01:49 PM
  7. xsacha's Avatar
    I always got "Searching for USB Device" from version 1.1.3 and above.. So I'm still using version 1.1.2.
    Even after reinstalling BB Link. I'm on windows 8.1.
    Oh, that's not good! I'll have a look in to that.
    Thanks for report.
    03-28-14 01:56 PM
  8. Likendor's Avatar
    Try Process Explorer instead. Process Explorer
    Probably a DLL being loaded later.

    To use: Enable 'show lower pane' and then set 'lower pane view' to “DLLs”, then select Sachesi.
    Sachesi: Firmware Extractor, Searcher and Installer-prcexp.jpg
    03-28-14 01:56 PM
  9. heveys4's Avatar
    can anyone tell me what I am doing wrong.

    I have downloaded sachesi but when I plug in my phone it crashes or if I leave it plugged in it wont even launch.

    I have restarted my computer and I have installed the Visual C++ for both x64 and x86.

    Using windows 7
    Last edited by heveys4; 03-28-14 at 02:19 PM.
    03-28-14 01:59 PM
  10. Likendor's Avatar
    Oh, that's not good! I'll have a look in to that.
    Thanks for report.
    I have the same on 1.1.4-1.1.5. Not only closing of the program on pressing buttons.
    03-28-14 02:28 PM
  11. Omnitech's Avatar
    Version 1.1.15 for Windows working fine here.

    Win 7 Ultimate x64



    Sachesi: Firmware Extractor, Searcher and Installer-sachesi_win_1-1-5.png
    03-28-14 03:19 PM
  12. Omnitech's Avatar
    Version 1.1.15 USB connection working fine here.

    Win 7 Ultimate x64




    Sachesi: Firmware Extractor, Searcher and Installer-sachesi_win_1-1-5_usb-connection.png
    03-28-14 03:24 PM
  13. zocster's Avatar
    Version 1.1.15 USB connection working fine here.

    Win 7 Ultimate x64




    Click image for larger version. 

Name:	Sachesi_Win_1-1-5_USB-connection.png 
Views:	925 
Size:	88.3 KB 
ID:	259115
    Try running it while your berry is plugged in, never have issues with 1.1.3.

    1.1.5 works fine for most part while BB is not plugged in, can split the autoloader with the new cap file no worries and other off line stuff, try downloading something also from the production server.
    03-28-14 03:48 PM
  14. Ragbert's Avatar
    Hi, Omnitech--
    I downloaded Sachesi 1.1.5 and got the same Windows error other got about the missing DLL file. I read your post and downloaded the appropriate Visual C++ files (2012 edition).

    I realize this isn't a Windows Help forum, but... I'm having trouble installing Visual C++ . I am running Windows 7 Ultimate 64-bit, and I downloaded both the 64 and x86 versions, as you advised. Neither one will install - I agree to the EULA, and then it begins the install, but finally throws error #0x80070005 "access denied". This happened with both versions. I ran both .exe files as Administrator, and my copy of Windows is legit. When I opened the log file the last few lines show where it got bogged down (similar lines for the x86 version as well):

    Error 0x80070005: Failed to secure cache path: C:\ProgramData\Package Cache\
    Failed to secure cache directory: C:\ProgramData\Package Cache\
    Error 0x80070005: Failed to create completed cache path for bundle.
    Error 0x80070005: Failed to cache bundle from path: C:\Users\<username>\AppData\Local\Temp\{ca67548a-5ebe-413a-b50c-4b9ceb6d66c6}\.be\vcredist_x64.exe
    Error 0x80070005: Failed to begin registration session.
    Error 0x80070005: Failed to begin registration session in per-machine process.
    Error 0x80070005: Failed to register bundle.
    Apply complete, result: 0x80070005, restart: None, ba requested restart: No

    Any advice would be helpful, thanks in advance! Meanwhile I'll continue to use Sachesi 1.1.3 for my phone updates.

    The Visual C++ redistributable is a collection of libraries which applications that are developed using Microsoft's Visual C++ development environment require to run.

    Microsoft periodically updates those libraries to support newer versions of that development environment, but they do NOT include them in OS updates because they are not directly related to the OS. (If you never installed an app that required them, then there would be no need to have them on your PC.)

    But since xsacha decided to compile the latest version of Sachesi with a newer version of the development environment, it now requires the newer libraries to be installed. (Some developers include the libraries in their distribution in case the user is missing them, Sachesi does not bundle them.)

    Apparently it is the Visual Studio 2012 version we need the libraries from. Here is where they can be obtained:

    Download Visual C++ Redistributable for Visual Studio 2012 Update 4 from Official Microsoft Download Center

    You will need the "x86" version of the library for Sachesi, make sure to include that if you are running 64 bit Windows. (I just install both that and the 64-bit version)

    (Technically there are newer libraries than this available too - these are from Visual Studio 2012, there is also a Visual Studio 2013 version out now.)
    03-28-14 04:30 PM
  15. James Blight's Avatar
    So, I want to do a nondestructive update of the specific bar files for the latest leaked OS (10.2.1.2947). I usually do this with autoloaders, but want to only hit up the new bars. I downloaded the version of sashesi I could find. I run the .exe and see an error saying: "The program cant start because MSVCR110.dll is missing from your computer. Try reinstalling the program to fix this problem."

    Just noticed the post above this one...and am trying the x86 version of the dll installer. (EDIT)

    So, first off, I am stumped....second, I am not 100% sure on the steps to actually use Sashesi to install the bars on my Z30. I usually use AutoLoaders, but in this case, the camera (for one) would actually be a downgrade from my current OS (10.2.1.2234).

    Can anyone offer some input on the above? Thanks!
    03-28-14 04:33 PM
  16. PapiPabs's Avatar
    can anyone tell me what I am doing wrong.

    I have downloaded sachesi but when I plug in my phone it crashes or if I leave it plugged in it wont even launch.

    I have restarted my computer and I have installed the Visual C++ for both x64 and x86.

    Using windows 7
    Others (including myself) are having these issues as well. Doesn't appear to be anything any of us are doing. At any rate, it seems like xsacha is looking into it.

    BTW, I'm experiencing the "program won't open while device is connected" and "program opens but shuts down as soon as device is connected" issues on Windows 7 Pro 32-bit.

    Good thing I didn't delete the older version of the program! Hahaha...
    03-28-14 04:53 PM
  17. Ragbert's Avatar
    I can't even get Visual C++ to install (see my previous post). However, I still have Sachesi 1.1.2 and 1.1.3 saved here, and hopefully they will continue to work for my Q10.

    Others (including myself) are having these issues as well. Doesn't appear to be anything any of us are doing. At any rate, it seems like xsacha is looking into it.

    BTW, I'm experiencing the "program won't open while device is connected" and "program opens but shuts down as soon as device is connected" issues on Windows 7 Pro 32-bit.

    Good thing I didn't delete the older version of the program! Hahaha...
    03-28-14 05:14 PM
  18. SteelGreek's Avatar
    can anyone tell me what I am doing wrong.

    I have downloaded sachesi but when I plug in my phone it crashes or if I leave it plugged in it wont even launch.

    I have restarted my computer and I have installed the Visual C++ for both x64 and x86.

    Using windows 7
    Others (including myself) are having these issues as well. Doesn't appear to be anything any of us are doing. At any rate, it seems like xsacha is looking into it.

    BTW, I'm experiencing the "program won't open while device is connected" and "program opens but shuts down as soon as device is connected" issues on Windows 7 Pro 32-bit.

    Good thing I didn't delete the older version of the program! Hahaha...
    Same issues here on Win 7 with both x64 and x86 files installed. I can open Sachesi no problem but the moment I plug in my phone (z30 STA-003) Sachesi crashes. It's also worth noting that Sachesi won't even open when my phone is plugged in. I've restarted my PC and phone a few times with the same outcome.

    I updated because I wanted to install 2947 without the autoloader
    03-28-14 05:18 PM
  19. ralfyguy's Avatar
    Same issues here on Win 7 with both x64 and x86 files installed. I can open Sachesi no problem but the moment I plug in my phone (z30 STA-003) Sachesi crashes. It's also worth noting that Sachesi won't even open when my phone is plugged in. I've restarted my PC and phone a few times with the same outcome.

    I updated because I wanted to install 2947 without the autoloader
    I have the same exact problem with Win 7 x64 Ultimate. Both Visual C versions installed. I can open Sachesi 1.1.5, but clicking the search closes the program. I also had Explorer crash.

    Posted via CB10
    03-28-14 05:31 PM
  20. hennesseystealth's Avatar
    I am trying to upgrade to 10.2.1.2947 and keep getting error messages. First, Thurask thought it was corrupted files, so he made sure and reposted but I continue to get the following type of error from 1.1.5. No idea what the error code means.

    Sachesi: Firmware Extractor, Searcher and Installer-capture.jpg
    03-28-14 07:44 PM
  21. redchilli88's Avatar
    Hi Xsacha,


    Windows 1.1.5
    (6600KB, 32-bit)

    You may wish to amend the above in the OP as the size is 15,022KB, and it's currently only a 64-bit version.

    Thanks.
    03-28-14 08:22 PM
  22. jhimmel's Avatar
    1.1.5 closing with no error message. Installed the Visual C++.
    I'm on 8.1. Went back to 1.1.3 for now.

    Posted via CB10
    03-28-14 08:57 PM
  23. richard_s1881's Avatar
    Software won't open when BB connected prior to opening software. Why?

    Yet will open if BB is not connected.
    03-28-14 10:38 PM
  24. tickerguy's Avatar
    Aha -- I'm on x64 and didn't realize I needed both sets.

    However.... with both installed I get an immediate (no error) close when trying to do anything (search, etc.)
    03-28-14 11:24 PM
  25. FF22's Avatar
    Aha -- I'm on x64 and didn't realize I needed both sets.

    However.... with both installed I get an immediate (no error) close when trying to do anything (search, etc.)
    I have Vista Home Premium 64. I had to install both the x64 and x86 modules. I did not install vcredist_arm.exe

    I have only opened 1.1.5 and ran Search and it did respond but have not tried anything else. And the z10 was NOT connected. Bed time now.
    03-29-14 12:32 AM
3,558 ... 6667686970 ...

Similar Threads

  1. Replies: 41
    Last Post: 01-09-16, 11:03 AM
  2. Q10 shows "4G" and Z10 shows "4GLTE"
    By BGQ10 in forum BlackBerry Q10
    Replies: 22
    Last Post: 01-20-14, 10:31 AM
  3. BlackBerry needs to get BB10 in cars, and fast!
    By BlackBerry_Pwner in forum General BlackBerry Discussion
    Replies: 19
    Last Post: 09-17-13, 09:26 AM
  4. Suggestion: BBM Forum for x-platform BBM software and features
    By lorax1284 in forum Site Feedback & Help
    Replies: 2
    Last Post: 07-05-13, 06:01 PM
  5. July 9th Blackberry Webcast What do you expect and What do you want to hear?
    By Wilsonia Goldens in forum General BlackBerry Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 07-04-13, 08:38 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD