01-30-14 09:07 PM
91 123 ...
tools
  1. qmendiv's Avatar
    Hey all.

    Just wanted to share in case anyone else has experienced poor performance from .1899 radio on .1925. I had been running 10.2.1.1055 leak until .1925 dropped here, courtesy of lengend. 10.2.1.1925 is a great OS, but I noticed crappy phone call experience, loosing signal in building elevator which hadn't happened in a while and a decrease in recently rolled out LTE connection speed. So I flashed the .1056 radio for STL 100-2/3 available here, courtesy of thurask.

    As you can see in the image below, connection speed increased after flashing .1056 Radio which is the bottom test result, the first 3 test results are from .1899 Radio. Also, my phone call experience improved, looking forward to see how signal behaves in elevator. 10.2.1.1056 Radio is compatible with 10.2.1.1925 OS so if this is your case, flash away.

    UPDATE: I'm sharing .1056 radio autoloaders for every device to simplify the reverting process, again, thanks to thurask for sharing the radios

    Q10/Q5 All variants
    Autoloader Radio_Q10_10.2.01.1056_SQN100-1-2-3-4-5

    Z10 STL 100-1

    Autoloader Radio_Z10_10.2.01.1056_STL100-1

    Z10 STL 100-2/3
    Autoloader Radio_Z10_10.2.01.1056_STL100-2-3

    Z10 STL 100-4

    Autoloader Radio_Z10_10.2.01.1056_STL100-4

    Z30 All variants
    Autoloader Radio_Z30_10.2.01.1056_STA100-1-2-3-4-5-6

    Reverting to .1056 Radio Running .1925 on BB10 Devices due to .1899 Radio Poor Performance-img_20131226_100849.pngReverting to .1056 Radio Running .1925 on BB10 Devices due to .1899 Radio Poor Performance-img_20131226_101310.png
    Last edited by qmendiv; 12-27-13 at 12:21 PM.
    12-26-13 12:00 PM
  2. oystersourced's Avatar
    This is very difficult to test accurately due to all the environmental factors which can effect signal quality.

    Posted via CB10
    12-26-13 12:04 PM
  3. qmendiv's Avatar
    This is very difficult to test accurately due to all the environmental factors which can effect signal quality.

    Posted via CB10
    Yes, I know what you mean. But if you check the test times in the first two test, you'll see it is a low net usage hour. And I ran the latest test in the middle of the morning, when I believe net usage is higher.

    Posted via CB10
    Last edited by qmendiv; 12-27-13 at 10:01 AM.
    12-26-13 12:10 PM
  4. barbarianthemadserb's Avatar
    I too was very disappointed with LTE download speeds with this new radio. So am in the process of installing the 1055 radio. Thanks OP for the heads up.
    I have a Nexus 4 that has download speeds of up to 35 mb LTE vs the puny 17 mb download speeds I was getting with both my Z10 and Q10! Now I also gotta find the 1055 radio to install into my Q10. Again, OP, thanks for the heads up.
    qmendiv likes this.
    12-26-13 01:30 PM
  5. sbmd's Avatar
    What about the 1260 radio?

    Posted via CB10
    pvphooman likes this.
    12-26-13 01:36 PM
  6. qmendiv's Avatar
    What about the 1260 radio?

    Posted via CB10
    Haven't tried with that one, but you can always try. If it doesn't work, you can flash .1056. It won't destroy your OS or data

    I flashed .1056 because it was the last good performing radio I had before .1899

    Posted via CB10
    12-26-13 01:50 PM
  7. smertz's Avatar
    OP, thanks, was looking to see if anyone had done this!! Will do it as well. As far as the 1260 radio is concerned it is likely compatible but was as poor as the the newest. 1056 has been the best in a while.


    Can confirm this works on the Q10 as well. Signal in my low coverage area is much improved. Yesterday couldn't send SMS or make calls. Now, no issues!


    Posted via CB10
    Last edited by smertz; 12-27-13 at 08:29 AM. Reason: Update after install on Q10
    qmendiv likes this.
    12-27-13 07:36 AM
  8. 2Peks1Bird's Avatar
    Yep. Radio for 1259 is poor too compared to 1055. How do I flash the radio from 1055 to 1259? Do I just sideload it? Or run it just like an autoloader? Thanks!

    Z10 STL100-2 / 10.2.1.1259
    12-27-13 10:04 AM
  9. qmendiv's Avatar
    Yep. Radio for 1259 is poor too compared to 1055. How do I flash the radio from 1055 to 1259? Do I just sideload it? Or run it just like an autoloader? Thanks!

    Z10 STL100-2 / 10.2.1.1259
    Updated with radio autoloaders for all devices. Just like the FerryLeaks team would do it
    Last edited by qmendiv; 12-27-13 at 10:32 AM.
    12-27-13 10:16 AM
  10. ezapper2's Avatar
    Wow I may try this out

    Rogers Deals and Discounts C0022C8F2
    12-27-13 10:20 AM
  11. barbarianthemadserb's Avatar
    I downloaded the 1056 radio file and installed into my Z10. Downloads speeds were even worse for me. LTE download speeds went from 17 mb to 9-10 mb. I did this test at about the same time and place. But of course xmas is over and maybe everyone is back on their OTA devices? Any way, I tried to find an autoloader for the 1899 z10 radio but could not . I found the signed file and tried to make an auto loader with Darcy tools but just kept getting "invalid file" error. I have done this before on other radios but Darcy now does not seem to work. So if any one could point me to an autoloader for the Z10 radio file (1899), would appreciate it.
    On another note, I am beginning to think that maybe the radio in my Nexus 4 is far superior to blackberry radios. As I mentioned before that I got 35 mb download speeds over LTE/Nexus 4 while only getting about 17 mb download speeds on my z/Q10( before I downgraded the radio to 1056). Might be an operator error somewhere on my part.
    12-27-13 01:00 PM
  12. qmendiv's Avatar
    I downloaded the 1056 radio file and installed into my Z10. Downloads speeds were even worse for me. LTE download speeds went from 17 mb to 9-10 mb. I did this test at about the same time and place. But of course xmas is over and maybe everyone is back on their OTA devices? Any way, I tried to find an autoloader for the 1899 z10 radio but could not . I found the signed file and tried to make an auto loader with Darcy tools but just kept getting "invalid file" error. I have done this before on other radios but Darcy now does not seem to work. So if any one could point me to an autoloader for the Z10 radio file (1899), would appreciate it.
    On another note, I am beginning to think that maybe the radio in my Nexus 4 is far superior to blackberry radios. As I mentioned before that I got 35 mb download speeds over LTE/Nexus 4 while only getting about 17 mb download speeds on my z/Q10( before I downgraded the radio to 1056). Might be an operator error somewhere on my part.
    I'm away from my desktop, but I'll post a .1899 radio autoloader as soon as I get to it. Sorry it didn't work for you. BTW, which variant do you have? STL 100-1, 2/3 or 4?


    Posted via CB10
    12-27-13 01:05 PM
  13. barbarianthemadserb's Avatar
    I have an Z10-3. Thanks for your response. I will check back later to hopefully get that file.
    12-27-13 01:44 PM
  14. qmendiv's Avatar
    I have an Z10-3. Thanks for your response. I will check back later to hopefully get that file.
    It's strange, I'm getting the same "Error: File not valid". And I tried with both, the one thurask uploaded and the one I extracted from the OS+Radio Autoloader.
    12-27-13 05:04 PM
  15. barbarianthemadserb's Avatar
    Yep, and I downloaded again the radio file, tried it and same error. Then I tried to get that radio file using Darcy and still same problem. I also tried cap.exe, followed the how-to's and still get that same error "file not valid". Ug. I will look around some more to see if I can find that 1899 radio file and if not then I will have to reload the whole os. Oh well. Thanks for trying.
    12-27-13 05:25 PM
  16. taufan36's Avatar
    Thanks for the radio file, its been using this os .1925 for 4 days but my Q10 feel hot. Will flash the .1056 radio after One week observing radio .1899 first. If anyone have same experience pls advice how is the performance of Q10 with .1056 radio on os .1925?

    Sent from MyMighty Z10
    01-02-14 07:58 PM
  17. rdifiori's Avatar
    qm, is this radio helping with phone call reception? I'm dropping calls and people are complaining they cannot hear me on 1925. thanks
    01-03-14 11:00 AM
  18. taufan36's Avatar
    qm, is this radio helping with phone call reception? I'm dropping calls and people are complaining they cannot hear me on 1925. thanks
    Some people said it help, just give it a try...

    Posted via CB10
    01-03-14 11:09 AM
  19. Sanjoov's Avatar
    Read This Thread and Flashed Radio .1056 over 10.2.1.1925, in lieu of .1899.

    Immediately find an improvement both in the network response as well as Wifi. I was definitely facing a lot of sluggishness in Wifi and some sluggishness in the Network.

    Am on Reliance India, Z10 STL 100-1, running 10.2.1.1925.

    Posted via CB10
    01-03-14 11:41 AM
  20. anon721037's Avatar
    I loaded the 1056 radio two days after loading the leak, i found a huge difference in both phone call , wifi, and data,
    this has bee n the best radio for a long time, im telus in calgary
    01-03-14 12:30 PM
  21. tinno's Avatar
    Hey all.

    Just wanted to share in case anyone else has experienced poor performance from .1899 radio on .1925. I had been running 10.2.1.1055 leak until .1925 dropped here, courtesy of lengend. 10.2.1.1925 is a great OS, but I noticed crappy phone call experience, loosing signal in building elevator which hadn't happened in a while and a decrease in recently rolled out LTE connection speed. So I flashed the .1056 radio for STL 100-2/3 available here, courtesy of thurask.

    As you can see in the image below, connection speed increased after flashing .1056 Radio which is the bottom test result, the first 3 test results are from .1899 Radio. Also, my phone call experience improved, looking forward to see how signal behaves in elevator. 10.2.1.1056 Radio is compatible with 10.2.1.1925 OS so if this is your case, flash away.

    UPDATE: I'm sharing .1056 radio autoloaders for every device to simplify the reverting process, again, thanks to thurask for sharing the radios

    Q10/Q5 All variants
    Autoloader Radio_Q10_10.2.01.1056_SQN100-1-2-3-4-5

    Z10 STL 100-1

    Autoloader Radio_Z10_10.2.01.1056_STL100-1

    Z10 STL 100-2/3
    Autoloader Radio_Z10_10.2.01.1056_STL100-2-3

    Z10 STL 100-4

    Autoloader Radio_Z10_10.2.01.1056_STL100-4

    Z30 All variants
    Autoloader Radio_Z30_10.2.01.1056_STA100-1-2-3-4-5-6

    Click image for larger version. 

Name:	IMG_20131226_100849.png 
Views:	3096 
Size:	378.5 KB 
ID:	233486Click image for larger version. 

Name:	IMG_20131226_101310.png 
Views:	3093 
Size:	106.9 KB 
ID:	233487
    Thank you and thanks to thurask, lengend, SirJes and the others who made playing with these files so easy. I also experienced poor perfomance from the 1899 radio so I switched back to 1056.
    nycspaces. likes this.
    01-03-14 12:53 PM
  22. sneakers's Avatar
    Haaa ... so, i'm not only one who have a problem with signal
    qmendiv ... great work
    on me, it's working great this now.
    01-03-14 01:55 PM
  23. Igoran69's Avatar
    I'm seeing troubles with1899 radio on Q10 too! Very poor perfomance on calls and data on 2G/3G too! Try 1260 radio on 1925 fw, but no luck too. I revert back to 10.2.0 1809 for a time. But I will try 1925 with 1055 radio, thanks for idea!

    Posted via CB10
    01-03-14 02:56 PM
  24. anon721037's Avatar
    I'm seeing troubles with1899 radio on Q10 too! Very poor perfomance on calls and data on 2G/3G too! Try 1260 radio on 1925 fw, but no luck too. I revert back to 10.2.0 1809 for a time. But I will try 1925 with 1055 radio, thanks for idea!

    Posted via CB10
    you mean the 1056 radio i presume ,
    01-03-14 03:10 PM
  25. rdifiori's Avatar
    I've never installed a radio via autoloader. Is the process non destructive, or will I need to set up all my apps, etc. again? Thanks.

    Posted via CB10
    01-03-14 04:17 PM
91 123 ...

Similar Threads

  1. Can't get Porsche Design Clock to work in OS 10.2.1.1925
    By bonesdahated1 in forum BB10 Leaked/Beta OS
    Replies: 24
    Last Post: 02-19-14, 01:13 AM
  2. Delete on Device / Server / Prompt
    By phillyd2 in forum BB10 Leaked/Beta OS
    Replies: 7
    Last Post: 01-26-14, 07:29 AM
  3. What OS on new VZW Z30?
    By pastorbrad in forum BlackBerry 10 OS
    Replies: 7
    Last Post: 12-27-13, 07:14 PM
  4. Replies: 4
    Last Post: 12-27-13, 09:05 AM
  5. Replies: 1
    Last Post: 12-27-13, 08:35 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD